TechAddikt Hardver Razer A Razer Viper optikai kapcsolókkal új szintre emeli az esportokat

A Razer Viper optikai kapcsolókkal új szintre emeli az esportokat

A Razer bemutatta a Razer Viper-t, egy hivatásos esport versenyzőkkel együttműködésben kifejlesztésre került, könnyű gamer egeret, amely az új Razer Optical Mouse Switches optikai egérkapcsolókkal rendelkezik.

Fotó: IGN.com

A Razer 5G-s optikai érzékelőjét rejtő, az asztali súrlódást a Razer Speedflex kábel segítségével minimalizáló Razer Viper a versenyszerű játékok teljes mértékű uralásához szükséges szempontok szerint került finomhangolásra.

Bemutatkoznak az új Optical Mouse Switch optikai egérkapcsolók

A Viper a Razer első olyan egere, amelyben megtalálhatók az új Optical Mouse Switch optikai egérkapcsolók – a Razer leggyorsabb kapcsolói, amelyek a hagyományos mechanikus egérkapcsolókhoz képest háromszoros működési sebességet tesznek lehetővé.

A hagyományos mechanikus kapcsolók a jeleket egy fémes érintkezés révén küldik, amely egy esetenként többszörös jelérzékelést okozó, visszapattanó hatást („bouncing effect”) eredményez. Annak biztosítása érdekében, hogy csak egyetlen kattintás kerüljön érzékelésre, egy pergésmentesítési késleltetés kerül használatra – ez viszont lassabb reakcióidőt eredményez.

A Razer optikai kapcsolóival nincs szükség fizikai kapcsolatra a jel elküldéséhez. A záron áthaladó infravörös fénysugár révén, amely egy elektromos jelet küld a számítógépnek, a kapcsolók azonnal reagálnak minden ujjnyomásra, biztosítva, hogy az összes művelet a játékos szándékának megfelelően kerüljön végrehajtásra.

A Viper optikai egérkapcsolói akár 70 millió lenyomásos élettartammal rendelkeznek, és úgy készültek, hogy ellenálljanak a kompetitív mérkőzések viszontagságainak, miközben biztosítják a játékosok által megkövetelt sebességet és pontosságot.

Profik által, élesben letesztelve

A Razer Viper – melyet a világ legjobb esport versenyzői éles helyzetekben teszteltek – új szabványt képvisel az esport egerek mezőnyében. A MIBR CS:GO legendája, Epitácio “TACO” de Melo az elmúlt évben a Razer Viper egy prototípusát használta a bajnokságok során játszott mérkőzésein.

“Amint ránéztem a Razer Viperre, azonnal beleszerettem, mert az alakja egyszerűen tökéletes” – mondta a TACO, a MIBR tagja. “Az optikai kapcsolók kattintása simább és gyorsabb érzést biztosít, a kábel rugalmassága pedig döbbenetesen jól jön a CS:GO során.”

Pehelykönnyű súly az ütős teljesítményért

A mindössze 69 grammos Viper a Razer valaha készült legkönnyebb vezetékes egere. A könnyű kialakítás vázszerkezet szükségessége nélkül került elérésre, egy olyan, stabil, kétkezes házat eredményezve, amely sem az erő, sem a tartósság terén nem köt kompromisszumokat. A Viper alacsony súlyú kialakítása megfelel az esport-versenyek által támasztott szigorú követelményeknek.

A Viper az új Razer™ Speedflex kábellel rendelkezik. Az új, alacsony ellenállású kábelburkolat felhasználása révén a játékosok kisebb súrlódást és gubancolódást tapasztalnak a normál becsípődési pontoknál, így minimálisra csökken az asztalon és az élek mentén tapasztalható „húzódás”, ez pedig nagy, akadálytalan – és gubancmentes – mozdulatokat tesz lehetővé.

A Razer Viperbe a Razer elismert 5G-s optikai érzékelője került, amely 16 000 DPI natív felbontást, 99,4%-os felbontási pontosságot, és 450 hüvelyk per másodperces (IPS) követési sebességet tudhat magáénak.

Extrém testreszabhatóság

A Razer Viper a Razer és világ néhány legjobb esport versenyzője közti folyamatos együttműködés eredménye, amely számos, a kompetitív játékhoz szükséges, versenyszintű funkcióval bír.

A DPI-beállítások finomhangolása a Razer Synapse 3 szoftverén keresztül, tárolásuk pedig a Viper beépített DPI-memóriájába történik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy személyes beállításaikhoz azonnal hozzáférjenek, bárhol is vannak. A Viper nyolc programozható gombbal rendelkezik, amelyek makrókkal és másodlagos funkciókkal szabhatók testre, biztosítva a felhasználók számára a kritikus műveletek gyors és egyszerű elérését.

“A Razer Vipert már az alapoktól fogva a Team Razer néhány legjobb esport versenyzőjével együttműködve terveztük meg” – nyilatkozta Alvin Cheung, a Razer periféria üzletágának rangidős alelnöke. “Az Optical Mouse Switch optikai egérkapcsolókkal és a Razer piacvezető 5G érzékelőjével ellátott, kétkezes kialakítású, könnyű egérként a Viper nagyfokú pontosságot és írányíthatóságot nyújt, e tulajdonságok pedig napjaink kompetitív játékaiban elengedhetetlenek a sikerhez.”