TechAddikt Hardver Razer A Razer Raion az arcade stickek irányítását adja kezünkbe

A Razer Raion az arcade stickek irányítását adja kezünkbe

A Razer  bejelentette a Raion-t, egy PS4-es és PC-s, verekedős játékokhoz tervezett, felső kategóriás versenyszintű funkciókkal rendelkező arcade fightpadet, amely egy teljes méretű fightstick irányíthatóságát és pontosságát nyújta, de elfér a játékosok kezében.

Az alapoktól fogva a verekedős játékok közössége számára tervezett Raion egy 6 gombos elrendezést alkalmaz a fightpad elülső részén, valamint egy tapintható nyolcutas D-padot, illetve a hagyományos ravasz- és ütközőgombokat is tartalmazza. Ez az elrendezés a beviteli lehetőségek szélesebb választékát kínálja mind a hagyományos, mind a „karmos” fogást használó játékosok számára. A versenymód a zavartalan játék biztosítása érdekében kikapcsolja az extra gombokat, míg a PS4 érintőpanele biztosítja az összes olyan konzolfunkciót, amelyet a játékosok elvárnak a kontrollerüktől.

A verekedős játékok rajongói a játékipar legszenvedélyesebb és legelkötelezettebb gamerei közé tartoznak, akik eszközeiktől a lehető legjobbat követelik meg. Mivel a mérkőzések kimenetelét gyakran a másodperc törtrésze alatt meghozott döntések határozzák meg, a legjobb kontroller birtoklása jelentheti a különbséget a győzelem vagy a kiütéses vereség között.

Ezt szem előtt tartva a Razer Raion a verekedős játékközösség tagjainak a segítségével és visszajelzéseik figyelembevételével került kifejlesztésre, amelynek eredményeként egy olyan célorientált vezérlő került megalkotásra, amely egyesíti magában az arcade stickek és a hagyományos kontrollerek legjobb tulajdonságait.

“A Razer Raion pont azt a fajta irányítást és folyamatosságot nyújtja, amelyre szükségem van, amikor verekedős játékokkal játszom” – nyilatkozta Mark “MarkMan” Julio, a verekedős játékok szakértője és a Team Razer tagja. “A D-Pad és az akciógombok biztosította nagyfokú kényelem és villámgyors reakció azt jelenti, hogy teljes mértékben a játék élvezetére és a kombóim előhozására koncentrálhatok.”

Az arcade stickek által ihletett előoldali gomb-elrendezés

Az arcade stickeken általánosan elterjedt elrendezés ihlette a Razer Raion 6 előlapi gombjait, amelyek némileg nagyobbak, mint az iparágban szabványos gombok, és optimális egymás közti távolságuk révén nagyban megkönnyítik a kombók előhívását a harc hevében.

Annak biztosítása érdekében, hogy az előlapi gombok minden érintése és lenyomása hibátlanul kerüljön végrehajtásra, a Razer Raion a Razer Yellow Mechanical Switches (sárga mechanikus) kapcsolóit használja az ultragyors és pontos működtetéshez. Az iparágban a legnagyobb, elképesztő 80 millió lenyomásos életciklusra tervezett Razer Yellow Switch – amelyik ugyanaz, mint amit az elismert billentyűzeteinkben is megtalálsz – azonnali és pozitív reakciót biztosít a legmagasabb követelményeket támasztó, kompetitív harcok során is.

Mecha-Tactile nyolcutas D-Pad a legmagasabb pontosság érdekében

A Razer Raion a Razer Mecha-Tactile nyolcutas D-padjával rendelkezik, így lehetővé teszi a játékosok számára, hogy olyan gyors és pontos átlós inputokat vigyenek be, amelyek elengedhetetlenek a verekedős játékok során, ahol a negyed- és félköríves mozdulatok tökéletes végrehajtása gyakran létfontosságúak a mérkőzések megnyeréséhez.

A hiperérzékeny 8-utas D-pad jóleső, párnázott érzetet nyújt, valamint tapintható visszacsatolással rendelkezik, annak érdekében, hogy a játékosok jobban érezzék a kombók végrehajtása közben a szükséges inputokat. A magasabb fokú és markánsabb visszacsatolás a tökéletes irányítás illúzióját adja, akkor csökkentve a kihagyott mozdulatok számát, amikor az a leginkább számít.