TechAddikt Mobileszköz Acer Acer Nitro laptopok – a játékőrültek kedvence!

Acer Nitro laptopok – a játékőrültek kedvence!

Mint sok játékra szánt laptop, az Acer Nitro modell is nagy, masszív, visszafogott kialakítással ellátott gamer laptopok. Soha senki nem keverné össze egy MacBook Pro vagy Dell XPS-sel.

Továbbá grafikailag intenzív, nagy költségvetésű játékokat képes kezelni 1080p felbontásban, bonyodalmak nélkül, ugyanakkor a gamer-élményt leszámítva a gyártó olyan készüléket fejlesztett ki, amely ezen kívül semmi másra, például munkára vagy szórakozásra nem alkalmas. Alábbi összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy néhány tipp segítségével hozzájáruljunk ahhoz, hogy mindenki a maga szempontjai szerint vásároljon notebookot. 

Fókuszban a gamer-laptopok

Ahogy a számítógép-alkatrészekből (különösen az asztali GPU-k = grafikus processzorok esetében) továbbra is fennáll a hiány, a fogyasztók a játékra szánt laptopok felé fordulnak, hogy egy csodálatos élmény részeseivé váljanak. Azonban az ilyen laptop nem éri el azt a hosszan tartó teljesítményt, mint a hagyományos, kifejezetten munkára vagy szórakozásra (pl.: streamelés, zenehallgatás vagy egyszerűbb online játékok) megalkotott eszközök.

Az Acer Nitro ettől függetlenül különleges és közel 340 ezer forintért vásárolható meg a közkedvelt hazai online áruházakban. 

Egyedülálló műszaki jellemzők

A 10. generációs Intel® Core™ i7 processzor vagy az AMD Ryzen 4000 sorozatú mobil processzor és az NVIDIA® GeForce RTX™ grafikus kártyának köszönhetően lépést tarthatunk a leggyorsabb játékokkal is. Mindezek mellett a laptop sebessége villámgyors, a 8 GB RAM-ot bővíthetjük akár 32 GB-ra, a belső tárhely (SSD meghajtó) pedig 512 GB, amin elég sok minden jól elfér. 

Ha a Halo Infinite-től az Ap ex Legendsen át a Ghostrunnerig mindent kipróbálunk, akkor a GPU jobban teljesít, mint amire számítottunk. A Halo Infinite 70 képkocka/mp sebességgel fut, nagyobb ingadozások nélkül, közepes grafikus beállítások mellett. Összehasonlításképpen a játék 90 képkocka/mp sebességgel futott, amikor a PC-n tesztelték ugyanazokkal a beállításokkal. A Nitro modellen a játék figyelmeztet, hogy ne állítsuk túl magasra a grafikát, mert ehhez a 3050 Ti-n a 4 GB VRAM kevés lenne. 

Látásközpontú intenzitás a laptopon

A játékok világát még részletgazdagabban fedezhetjük fel a 17,3 vagy 15,6’-os FHD IPS kijelző éles képeinek segítségével, illetve megtapasztalhatjuk az „akadozás- és elmosódásmentes” élményt a képernyő 144 Hz-es frissítési gyakoriságával és a 3 ms-os válaszidővel, miközben majd 80%-ra növeljük a kijelző-káva arányt a keskeny, 7,02 mm-es kávával, és valósághű színeket hozunk létre a 72% NTSC, 300 nites panellel. 

Innovatív hűtési funkció

Abban az esetben, ha a megterhelő használat miatt további pluszra van igény, a két ventilátornak köszönhetően az egyedi Acer CoolBoost™ technológiával, valamint a négy légkivezetős kivitelezéssel megelőzhetjük, hogy szó szerint lángoló legyen a helyzet. 

A CoolBoost™ akár 10%-kal tudja növelni a ventilátorsebességet és 9%-kal a CPU/GPU hűtést az önvezérelt móddal összemérve. Mindemellett a rendszert valós időben felügyelhetjük és kezelhetjük a NitroSense alkalmazásával, ideértve például a hőmérsékletet vagy a ventilátor sebességét.

Irány a hangsebesség

Egy jobb hangrendszer nemcsak győzelemre vezethet minden szinten, de páratlan élményt is nyújt a dupla 2 W-os hangszórónak köszönhetően. A DTS:X® Ultra technológia pedig hozzájárul a tiszta hangzáshoz, és még a 3D-s térbeli hangzás is megtapasztalható általa, ennek megfelelően a játékos pontosan hallja, hogy honnan érkeznek felé az ellenfelek.

Végszó

A legfontosabb, hogy az Acer Nitro modellnek szupergyorsnak kell lennie, különösen az interneten történő böngészés közben. Valamilyen oknál fogva, amikor nincs csatlakoztatva a csatlakozóaljzathoz, a laptop alapértelmezés szerint az akkumulátorkímélő módba kapcsol a Nitrosense szoftver miatt, ami korlátozza a teljesítményt az akkumulátor élettartamának növelése érdekében. Ez azért nem jó, és az sem, hogy a készülék hagyományos feladatokat (munka vagy egyéb kikapcsolódás) nehezen lát el. Vásárlás előtt érdemes eldönteni, hogy a laptopot milyen céllal szeretnénk használni, remélhetőleg hosszabb távon, így kizárhatjuk a későbbi negatívumokat. 

(X)

Előző cikkMár driftelni is tud a teljesen önvezető Toyota GR Supra
Következő cikk[TESZT] Acer Swift 1 SF114-33-P4TP – elegáns és praktikus