TechAddikt Híradástechnika Acer Acer X1 sorozat: vezetéknélküli projektorok, magas fényerővel, tiszta megjelenítéssel

Acer X1 sorozat: vezetéknélküli projektorok, magas fényerővel, tiszta megjelenítéssel

Az Acer bemutatta az új X1 sorozatú projektorokat, melyek mindegyike vezetéknélküli technológiára épül, s ideálisak üzleti felhasználásra, tanintézményekbe és otthonra is.

A belépő szintű projektorok Screen Mirroring támogatást kaptak, így a prezentációkat vagy a tananyagot okostelefonról, Windows 10 laptopról, applikáció nélkül lehet tükrözni a projektorra a MiraCast segítségével. Az X1 sorozat a legfrissebb Acer LumiSense technológiával lett felszerelve, de megtalálható a ColorBoost3D és a ColorSafe II is – ezek mindegyike garantálja az élethű, erőteljes színek megjelenítését.

Magas fényerő, tiszta képfolyam, kivételes kontraszt

3500/3600 Lumen fényerőt biztosít az Acer X1 sorozat vetítésnél, mely révén kristálytiszta, vibrálóan üde képmegjelenítés less a végeredmény, még direkt napsütésben is. A kontrasztarány akár 20000:1, a DynamicBlack technológia pedig a megjelenített kép kontrasztjára van pozitív hatással. A technológia képkockánként analizálja a folyamot, az izzó fényerejét a legoptimálisabban állítja be, párhuzamosan a mindekori legjobb feketeszinttel.

Az Acer LumiSense technológia szintén minden képkockát ellenőriz, átvizsgál, majd a vetített képfolyamot az optimális szintekre állítja be. Így minden sötétebb részlet sokkal átláthatóbb, világosabb lesz, minőségvesztés nélkül. Az Acer ColorBoost3D technológia mindehhez remek kiegészítő, mind a 2D, mind pedig a 3D tartalmak esetében.
Az optimalizált RGBCYW hatszegmensű színpaletta a középtónusú színeket (CYW) elegyíti a hagyományos RGB-vel, reprodukálva a lehető legélethűbb színvisszaadást és szaturációt. 3D headsettel párosítva, a HDMI 3D technológiát használva 3D tartalmak megjelenítése is lehetővé válik.

Vezetéknélküli vetítés tükrözéssel, erőteljes hangzással

Az Acer vezetéknélküli dongle által szimplán párosíthatjuk a projektort Android vagy iOS telefonokkal, Windows 10 vagy Chrome laptopokkal, tabletekkel. Az eszköz ScreenMirroring-ot használ, mely révén a tartalmak direkt tükrözéssel kerülnek kivetítésre. Nincs szükség külön applikáció telepítésére. A beépített 2W-os hangszóró pedig erőteljes hangzást biztosít.

Környezetbarát, egyszerű és rugalmas telepítési opciókkal

Az 1.2x zoomnak köszönhetően a projektor nagyjából bárhol, bárhová elhelyezhető. Az esetleges képtorzításokat nagyszerűen lehet kompenzálni, négysarkos állítási lehetőséggel. Az EcoProjection révén az Acer X1 sorozat környezetbarát, és jelentős energiahatékonyságot hordoz. Az izzó élettartama akár 15000 óra is lehet.