TechAddikt Hardver ADATA Akár négyszer gyorsabban tölt az átlaghoz képest az ADATA A10050QC powerbank

Akár négyszer gyorsabban tölt az átlaghoz képest az ADATA A10050QC powerbank

Az ADATA bemutatta az A10050QC powerbankjét, mely a cég leggyorsabb töltője jelenleg.

adata-a10050qc-powerbank-techaddikt-1

Az eszköz a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiájára épül, amivel sokkal gyorsabban tudja feltölteni a mobilkészülékek akkumulátorát, ráadásul USB-C és USB-A típusú csatlakozóval is rendelkezik. Önmaga töltésére USB-C csatlakozót használ. A 10050mAh-ás powerbank galvanizált, házat kapott, így könnyebben és stabilabban tarthatjuk a kezünkben, valamint prémium minőségű Panasonic akkumulátorcellákra épül. Az ADATA-tól már ismert hat körös védelemmel rendelkezik, mely nem csak a felhasználó részére jelent biztonságot, hanem az újrahasznosítás során a környezetet is kevésbé terheli meg.

Qualcomm Quick Charge 3.0: több mint 4X gyorsabb, mint az átlagos powerbankek
Az ADATA az A10050QC teljes egészében a Quick Charge 3.0 technológia köré tervezte. Ezzel a funkcióval a hordozható töltő 40%-kal hatékonyabb, mint azok, amelyek csak Quick Charge 2.0 technológiát használják, valamint 4X gyorsabban tölti fel a mobileszközöket, mint a Quick Charge technológia nélküli powerbankek. Az A10050QC nagyjából 30 perc alatt egy 5”-os okostelefont a nulláról 80%-os akkuidőre képes feltölteni.

Dupla port, nagyobb kényelem és egyidejű töltés, újratöltés

A két kimeneti port nagyobb rugalmasságot biztosít, mivel a felhasználók egyszerre két mobileszközt is rákapcsolhatnak. Továbbá rendelkezik USB-C és USB-A csatlakozóval is a jobb kompatibilitásért. Az USB-C kimenet akár 18W, valamint a két csatlakozón összesen 4.6A (általában 2.1A áramerősséget biztosít egy port) leadására is képes. Az A10050QC egyidejű töltés és újratöltés funkciójával egyszerre tölthetjük mobilunkat és magát a powerbanket is. Önmagát a 2.5A-es gyorstöltéssel sokkal rövidebb idő alatt tölti fel, mint a hasonló termékek.

Intelligens feszültségszabályozás

Amellett, hogy az ADATA mérnökei beépítették a Quick Charge 3.0 technológiát, az ADATA mérnökei az INOV elnevezésű intelligens feszültségszabályozási rendszert is integrálták. A powerbank automatikusan felismeri, hogy 5V-os vagy 12V-os eszközt csatlakoztattak rá, ennek függvényében állítja be a hatásfokot, csökkenti a keletkező hőt, valamint meghosszabbítja az akkumulátor-cella élettartamát.

adata-a10050qc-powerbank-techaddikt-2

Premium alkatrészek és a legmagasabb biztonsági előírások

Az A10050QC a Panasonic által fejlesztett japán cellákat használ, valamint Tajvanon az ADATA tervezésében készült, szabadalmaztatott áramköröket, mely hatszoros védelmet biztosít: túltöltés, kisülés, túlfeszültség, túláram, túlmelegedés és rövidzárlat védelem. Az elegáns, galvanizált és texturált tokozása nem csak azért készült, hogy stabilabban lehessen megfogni, hanem, hogy megfeleljen a szigorú tűzvédelmi előírásoknak, ütésálló és biztonságos is legyen amellett, hogy évekig használhassuk.