TechAddikt Notebook Acer Az Acer bemutatta 2016-os téli portfólióját: fókuszban a Spin és az új...

Az Acer bemutatta 2016-os téli portfólióját: fókuszban a Spin és az új Swift sorozat

Megszokhattuk, hogy az Acer mindig valamiféle rendhagyó helyszínt választ negyedéves sajtótájékoztatóinak levezénylésére. Volt már főzőiskola és föld alatti gokartpálya is, most pedig egy előkelő budapesti szálloda nyolcadik emeleti elnöki lakosztályában ismerkedhettünk az aktuális újdonságokkal.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-7

A séma a szokásos volt: Szalay Balázs, az Acer hazai marketing menedzsere felkonferálta a várható történéseket, majd Veil Krisztián termékmenedzser vázolta a lényeget az újdonságok kapcsán. Az erőteljes gamer-irányzaton belüli jelenlét mellett kiemelt fókusz kerül a negyedik negyedévben az új Acer Spin, valamint a megújult Swift irányokra, ami nem is csoda, hiszen nagy reményekkel viseltetik a márka az új portfóliót kiegészítő termékek vonalán.

Természetesen az esemény különlegessége nem merült ki annyiban, hogy egy luxuslakosztályt szemelt ki az Acer az évzáróra, volt aktivitás is rendesen, amolyan szórakoztató módon. Kvíz, puzzle, és még szabadulószoba is várta a bevállalósabb újságírókat.

Persze a sajtóesemény lényegisége az új Acer termékek bemutatásában, valamint kipróbálási lehetőségében rejlett. Egyértelműen az Acer Swift 7, a papírvékony notebook volt a sláger, gyakorlatban is az lesz; az egybegyűltek megtapogathatták, gyakorlatban is megnézhették az eszközök képességeinek mikéntjét. Így tettünk mi is, most pedig összefoglaljuk a lényeget a látottak alapján.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-8

Acer Spin 7, Spin 5, Spin 3 és Spin 1 szériák

Az Acer kibővítette átalakítható notebook kínálatát a Spin 7, Spin 5, Spin 3 és Spin 1 sorozattal. Az új Spin átalakítható (convertible) notebookok mindegyike Windows 10 operációs rendszerrel van felvértezve, 360 fokban forgatható zsanérokkal – ezekből adódóan rendkívül sokoldalú a felhasználás lehetősége. Notebookként, tabletként akár – minden olyan esetben, amikor helytakarékos megoldást keresünk például kijelzőként. Vagy itt van például a sátor mód, megosztásokhoz, prezentációkhoz, filmnézéshez. Minden egyben van tehát a tökéletes rugalmassághoz, bárhol, bármikor, minden eddiginél egyszerűbb módon.

A Spin sorozat tagjai széles skálán kínálják a lehetőségeket a felhasználók számára. A Spin 5 és Spin 3 masszív teljesítménnyel kombinált technológiákat hoznak, mint például az FHD IPS kijelzők, vagy a gyors SSD-k; a Spin 1 sorozat ideális diákoknak vagy második számítógépként is helyt áll.

A Spin sorozat modelljei gyors és stabil vezetéknélküli kapcsolódást ígérnek 802.11ac MU-MIMO szabványon, garantálva az akár háromszor gyorsabb letöltéseket. Mindegyikükön elérhető az Acer BlueLightShield technológia is, mely kíméli a szemet a fáradástól. Az Acer Color Intelligence maximalizálja a színek szaturációját, erőteljes és tiszta vizuális élménnyel, míg az Acer TrueHarmony által kitűnő. tiszta hangzást kapunk.

Vékonyabb, mint egy átlagos DVD tok: a Spin 7 10.98 mm vékony, mindössze 1.2 kilogramm súllyal. Ezáltal az eszköz jelenleg a világ legvékonyabb átalakítható notebookja. 13 colos teljesen alumínium háza 14 col átmérőjű FHD IPS megjelenítővel büszkélkedhet, Gorilla Glass alapú érintőképernyővel. Kecses, így napjaink igényeinek messzemenően megfelel, mattfekete burkolata szálcsiszolt zsanérjaival és gyémántformájú touchpad keretkialakítása mind magukért beszélnek. Több, mint 8 óra akkumulátor-üzemidővel karöltve, egész napos használatra készen.

Amilyen erőteljes kívülről, olyan erőteljes belülről: kompormisszumok nélküli teljesítmény jellemzi az eszközt, hetedik generációs Intel Core i7 processzorral, akár 8GB memóriával, gyors, 256GB-s SSD-vel, dupla 3.1 Type-C portokkal. A széles üveg touchpad pedig elősegíti az ujjak finom siklását.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-2

Az Acer Spin 5 sorozat legfőbb tulajdonsága s egyben kiváltsága a rázkódásmentességet biztosító 360 fokban forgatható dupla zsanér, ami egyszerűvé teszi az eszköz mozgatását, alakítását akkor is, amikor az érintőképernyőt használjuk. Keresztirányú hajszálcsíkozott mintázata feldobja az amúgy sem unalmas alumínium fedlapot, csökkenti a csúszkálást, valamint redukálódnak az idegesítő ujjnyomok, maszatolódások is.

Ezek az eszközök hetedik generációs Intel Core processzorokkal lettek ellátva, hihetetlen teljesítményt tesznek lehetővé. Akár 16GB gyors DDR4 RAM-mal, 512GB SSD tárhellyel rendelkezhetnek, gyors bootolással és adatátvitellel. A Spin 5-tel elérhető maximális rendelkezésre álló idő lehet akár 10 óra is, ez több, mint elegendő az egész nap zajló produktivitáshoz. A kiváló fényerejú 13.3 col átmérőjű FHD IPS érintőkijelzőhöz opcionálisan használható Acer Active Pen is, a HD webkamera segítségével pedig részletgazdag HDR képek is készíthetők

A Spin 3 sorozatú átalakítható notebookok 15.6 col képátlós FHD IPS kijelzőkkel érkeznek, sportos tokozással és mintázatokkal. A dinamikus teljesítmény itt is garantált, ugyanis hatodik generációs Intel Core porcesszorok és akár 12GB DDR4 memória is megbújhat a tokozás alatt. A dupla háttértár-támogatás két SSD-je egyenként akár 256 GB is lehet, a HDD-k akár 1TB-s kapacitással is rendelkezhetnek. Így láthatóan garantált lesz a gyors rendszer bootolás, valamint bőséges tárhely áll a dokumentumok, médiafájlok archiválásához. Háttérvilágítással megspékelt billentyűzete lehetővé teszi a kényelmes gépelést. Az eszköz egy HD webkamerát is tartalmaz, HDR képkészítéssel – a hétköznapok produktivitásához, akár 9.5 óra akkumulátor rendelkezési állási idővel.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-3

Nagyon kedvező áron, akár 9 órás akkumulátor-üzemidővel a Spin 1 sorozat ideális diákoknak, vagy olyanoknak, akik második számítógépet keresnek. A sorozat 13 és 11.6 colos FHD IPS kijelzőkkel érkeznek a boltok polcaira, a konfigurációt pedig a legújabb Intel Pentium vagy Celeron processzorok alapozzák. A Spin 1 gépek az osztály- és előadótermek igényeihez lettek fejlesztve (SP111-31), támogatják az Acer Active Pen-t Windows Ink-kel, Gorilla Glass képernyőfelülettel rendelkeznek.

Új Acer Swift széria

Sajtótájékoztatón hullt le a lepel az új Acer Swift sorozatról, mely ultravékony és pillekönnyű notebookokat takar. Akár négy változatban is elérhető a termék, Swift 7, Swift 5, Swift 3 és Swift 1 megközelítésekben. Mindegyik ultravékony modell Windows 10-et hordoz, és passzol szinte minden pénztárcához és életstílushoz.

Pehelykönnyű és ceruza vastagságú: a Swift 7 mindössze 1.1 kilogramm, 9.98 milliméter vékony, ezáltal a világ legvékonyabb notebookja jelenleg. Fekete-arany dupla színnel, elegáns küllemmel, valamint strapabíró teljesen alumínium tokozással áll a vásárlók rendelkezésére, Gorilla Glass képernyőfelülettel, 13.3 col képátlós FHD IPS kijelzőpanellel. Akár 9 óra akkumulátor-üzemidő is elérhető használat közben, úgyhogy ez a tökéletes megoldás azoknak, akik folyamatosan úton vannak.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-6

Kicsi és gyors: mindezt a hetedik generációs Intel Core i5 processzorok garantálják, mellé a 256GB gyors SSD-k, valamint az akár 8GB méretű memória is hathatós segítséget nyújt. A legújabb vezetéknélküli technológia (2×2 802.11ac MU-MIMO) révén akár háromszor gyorsabb kapcsolat jöhet létre a korábbiakhoz képest, míg a dual USB 3.1 Type-C portok gyors adatmozgatást, külső kijelző csatlakoztathatóságot, valamint külső töltési lehetőséget ígérnek. HD webkamera is integrálásra került, HDR képkészítési támogatással.

Mindössze 14.58 mm és 1.36 kilogramm: a Swift 5 14 colos FHD IPS kijelzővel rendelkezik egy 13-as keretben, tökély hordozhatóságot és felhasználói élményt nyújt. Több megkapó színben is elérhető, impresszív fémes felületek és gyémánt alakzatú formák kombinációjával.

A 7. generációs Intel Core processzorok kitűnően támogatják a gyors, 256 vagy 512GB-s SSD-k (SATA vagy PCIe) sebességét, akár 8GB memóriával és a legújabb vezetéknélküli technológiával. Erős, akár 13 órát egyhuzamban bíró akkumulátorral lett szerelve az eszköz, de rendelkezésre áll háttérvilágítású billentyűzet, USB 3.1 Type-C port, valamint érintésérzékeny kijelző ujjlenyomat-olvasóval.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-9

17.95 milliméter vékonysággal és 1.5 kilogramm súllyal a Swift 3 igazi hódító. S akkor még nem beszéltünk az egyéni kialakítású alumínium tokozásról. Az eszköz 12 órát is kibír egyetlen töltéssel, rengeteg olyan kiegészítő opcióval rendelkezik, amelyek elősegítik a produktivitást, mobilitást és biztonságot.

A Swift 3 modellek 14 col képátlós HD vagy FHD IPS tükröződésmentes kijelzővel lettek szerelve, hatodik, hetedik generációs Intel Core processzorokkal, gyors, 512GB-s SSD-k és akár 8GB RAM társaságában érhetők el. Ehhez gyors, 2×2 MU-MIMO 802.11ac vezetéknélküli kapcsolódás is társul a gyors, stabil internet-hozzáférések érdekében.

Nélkülözhetetlen kellék az USB 3.1 Type-C aljzat, valamint a HD webkamera HDR támogatással. Végezetül pedig az opcionális háttérvilágítást kapott billentyűzet emelhető ki, nagy, 72 milliméteres touchpaddel párosítva.

A beépített ujjlenyomat-olvasó szkenner révén még nagyobb szintre emelhető a biztonság. Nem tart tovább 1 másodpercnél a beazonosítás, és rengeteg kellemetlenségtől megóvja az eszköz tulajdonosát.

Pehelysúlyú és jó árazású ez a termék, ideális tanulóknak, vagy olyanoknak, akik alacsonyabb büdzsével rendelkeznek. A Swift 1 sorozat kiválóan hordozható, fel van vértezve számos hasznos kiegészítővel, tökéletes ár-érték aránya végett számíthat majd népszerűnek. Csak 17.9 milliméter vékony és 1.6 kilogramm, a burkolat szálcsiszolt fémes hatása miatt minimális az ujjnyomok általi szennyeződés, vagy a kisebb karcok ejtése. A bekapcsoló gomb körüli gyémánt hatású sarkok, valamint a touchpad dizájnja szintén növelik az eleganciát.

acer-2016-q4-sajtoesemeny-marriott-techaddikt-1

Akár 12 órás akkumulátor üzemidővel a diákok akár az egész tanítás alatt használhatják gond nélkül, spórolva néhány extra órát estére, tanuláshoz vagy szörföléshez a neten. A Swift 1 sorozatú modellek 14 col képátlós HD kijelzőt kapnak, Intel Pentium vagy Celeron processzorokkal szereltek, 4GB memóriával rendelkeznek. A háttértárolók kapacitása 32, 64 vagy 128GB (eMMC).

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte