TechAddikt Hardver Asus ASUS TUF Sabertooth X99 alaplap: USB 3.1 és NVM Express kompatibilitás

ASUS TUF Sabertooth X99 alaplap: USB 3.1 és NVM Express kompatibilitás

Az ASUS nemrégiben mutatta be a TUF Sabertooth X99-et, a világ első olyan alaplapját, amely teljes körben támogatja az NVM Express tárolóeszközöket, beleértve a PCI Express (PCIe) és M.2 PCI Express eszközöket, illetve a legújabb SFF-8639-es csatlakozós 2,5 hüvelykes szilárdtest-meghajtók (SSD-k) használatát a Hyper Kit bővítőkártya mini SAS HD csatlakozóján keresztül.

asus_tuf_sabertooth_x99_techaddikt

A beépített USB 3.1 kapcsolattal a TUF Sabertooth X99 maximálisan kihasználja az ultragyors adatátviteli lehetőségek minden előnyét, korlátlan rugalmasságot nyújtva a gazdája számára.

A TUF legújabb alaplapján emellett a vadonatúj exkluzív TUF Detective technológia is bemutatkozik, amellyel az összes élő rendszerinformáció megfigyelhető okostelefonokon és táblagépeken.

A TUF Sabertooth X99 a csak az ASUS termékekre jellemző TUF Thermal Armor, TUF Thermal Radar 2 és TUF ICe technológiákkal különlegesen hatékony hűtéssel is rendelkezik. A kivételes strapabírást és a bizonyított megbízhatóságot olyan jellemzők garantálják, mint a TUF Fortifier, vagy a TUF alkatrészek (pl. 10K kondenzátorok, TUF tekercsek és a hadiipari kategóriájú MOSFET-ek).

Maximális tárolósebesség, gyors kapcsolat, tökéletes rugalmasság

A TUF Sabertooth X99 az Intel legújabb X99 Express lapkakészletre épül, ez gondoskodik a teljesítményről, illetve a kompatibilitásról a legfrissebb LGA 2011-v3 foglalatos Intel Core™ i7 processzorokkal. Ez az első olyan alaplap, amely teljes mértékben kezelni tudja az összes NVM Express tárolómegoldást.

A Hyper Kit bővítőkártya segítségével a TUF Sabertooth X99 elegendő szabadságot nyújt a felhasználóknak a következő generációs 2,5 hüvelykes SSD-k használatához a mini-SAS HD adapterrel. Ez az exkluzív technológia a PCI Express 3.0 x4 sávszélesség maximális kihasználásával 32 Gbit/s sebességű SSD adatátviteli sebességre képes, amely a hagyományos SSD-k sebességének akár három és félszerese.

A TUF Sabertooth X99 a legfrissebb SuperSpeed+ USB 3.1 csatlakozás előnyeit is elérhetővé teszi. Két beépített Type-A típusú USB 3.1 csatlakozójával a leggyorsabb, akár 10 Gbit/s-es adatátviteli sebesség is elérhető – ami kétszer annyi, mint amire az USB 3.0 képes.

Vadonatúj TUF Detective

A TUF Sabertooth X99 az első olyan TUF alaplap, amelyhez a TUF Detective ingyenes kiegészítő alkalmazás is társul. Ennek feladata, hogy könnyedén elérhető formában részletes rendszerinformációkat nyújtson. Az okostelefonra vagy táblagépre telepített intuitív alkalmazással a felhasználók nyomon követhetik a legfontosabb paramétereket, észlelhetik a hibákat, megkereshetik azok okát és kényelmesen, érintőképernyőről vezérelhetik a PC energiaellátását. Ez még akkor is igaz, ha az asztali gép be sincs kapcsolva.

Exkluzív TUF technológiák a lehető legjobb hűtésért

A TUF Sabertooth X99-et úgy tervezték, hogy hűvös maradjon. A TUF Thermal Armor technológia egy exkluzív hővédő pajzsot jelent, amelyhez egy légáramlást gyorsító ventilátor tartozik azért, hogy az egész rendszernél maximálisra növelje a hőleadást. A TUF könnyen használható Thermal Radar 2 szoftverével a felhasználók 11 ventilátorcsatlakozót vezérelhetnek, illetve az ASUS grafikus kártyák ventilátorait is kézben tarthatják. Ez nagymértékben felgyorsítja a teljes rendszert hűtő ventilátorok hangolását, és a lehető legjobb egyensúlyt kínálja a csendesség, a hűtés és a teljesítmény között.

A TUF Sabertooth X99-en egy TUF ICe lapka is található. Ez egy olyan mindenre rálátó hűtésvezérlő, amely különleges pontosságú hőmérsékletfigyelést és ventilátorvezérlést kínál.

Kiszolgálókra jellemző stabilitás, tesztelt megbízhatóság és strapabíró kialakítás

A TUF Sabertooth X99 kiemelkedően erős, kiszolgálókba tervezett alkatrészekre jellemzően stabil és megbízható, és minden ízében strapabíró.

A TUF Sabertooth X99 újratervezett TUF ESD Guards 2 technológiája a korábbinál kétszer (2x) erősebben védi a csatlakozókat a váratlan elektrosztatikus kisülések ellen. Ezek közé tartoznak az USB- és audiocsatlakozók is – ráadásul exkluzív módon egyes hátsó I/O-csatlakozókon tüskénként történik a mérés. A végeredmény: 30%-kal erősebb védelem a korábbi TUF-szabványhoz képest.

Az exkluzív TUF Fortifier technológia lényege egy megerősített hátlap, amely egy hővezető alátétet is tartalmaz. Ez a kettős erősítés nem csak erősíti az alaplapot, de hatékonyan vezeti el a meleget a 8+2 fázisos Digi+ feszültségszabályzó modulról és más fontos alkatrészekről – ez az újítás önmagában akár 6°C-kal csökkenti a működési hőmérsékletet.

A TUF alkatrészek garantálják, hogy a TUF Sabertooth X99 a legnagyobb kihívást jelentő szituációkhoz is elég erős lesz. A japán gyártmányú 10K Black Metallic kondenzátorok 20 százalékkal jobb hőállósága akár ötször hosszabb használati élettartamot jelent, a TUF tekercseket pedig kiváló minőségű, oxidáció ellen védett anyagokból gyártották a jobb hőelvezetés és a páratlan strapabírás érdekében.

Minden egyes TUF alaplap, így a TUF Sabertooth X99 is hadiipari felhasználásra alkalmasnak minősített alkatrészekből épül és komoly, kiszolgálókhoz kifejlesztett beégető teszteken megy keresztül, amelynek például 7 ezer órányi kompatibilitás-ellenőrzés is része, több mint ezer eszköz vizsgálatával. És ha ez nem lenne elég, minden alaplaphoz öt évnyi TUF garancia jár.