TechAddikt Hardver Asus Az ASUS új X99 Signature és ROG Strix alaplapokat jelentett be

Az ASUS új X99 Signature és ROG Strix alaplapokat jelentett be

Az ASUS és a Republic of Gamers (ROG) bejelentette az ASUS Signature X99-Deluxe II, X99-A II és X99-E, valamint a ROG Strix X99 Gaming modellt a ROG Strix sorozat legújabb tagjaként.

asus-rog-strix-x99-techaddikt

Az Intel X99 lapkakészletet tartalmazó négy ATX alaplap egy sor exkluzív technológiával bővítik a legújabb LGA 2011-v3 Intel Core i7 típusú processzorok teljesítményét.

Az új termékcsoportról Joe Hsieh, az ASUS vállalati alelnöke és az alaplap üzletág vezérigazgatója azt mondta: „X99 alaplapjaink világszerte sok elismert kiadvány és szerkesztő díját nyerték el, az ASUS-t egyértelműen az első számú alaplap márkaként dicsérik. Fontos törekvésünk, hogy népszerű, egyszerűen használható, stabil és megbízható alaplapokat kínáljunk — ezért állítjuk, hogy a LEGJOBBAK. És büszkén vezetjük be a teljesen új X99 alaplapjainkat, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók testre szabják a játék élményt és maximalizálják a teljesítményt olyan módon, ami egyszerűen nem lehetséges semmilyen más alaplap márkával.”

Határok feszegetése: Díjnyertes örökség továbbfejlesztésével maximális teljesítmény és stílus

A népszerű és díjnyertes ASUS X99 Signature alaplap család visszatér, hogy a PC hardver határait kitolja az elfogadott korlátokon túlra, miközben számos új tulajdonság és technológia hozzáadásával fokozza a teljesítményt és javítja az esztétikát — lehetővé teszi, hogy a PC építők a legjobb alapokon egyedi berendezéseket alkossanak.

Az új X99 Signature alaplapok többek között tartalmazzák az úttörő OC aljzatot, amely minden várakozáson felül növeli a CPU és DDR4 teljesítményét, valamint az exkluzív 5 kártyás optimalizálást, amellyel egy kattintással megoldható a túlhúzás és a hűtés. Az újonnan továbbfejlesztett Fan Xpert 4, X99 Signature alaplapok új szintekre emelik a személyre szabott hűtést, mivel minden fejen képesek érzékelni a PWM/DC ventilátorokat, nagy áramerősségű ventilátorokat használnak, és a vízhűtéses pumpákat szoftveresen is és a média által elismert ASUS UEFI BIOS programban is vezérlik.

Az új alaplapokon van az ASUS Aura is, integrált RGB megvilágítással és 4 tűs LED csatlakozófejjel, merész megvilágítási hatások létrehozására — mindez egyre nagyobb számú Aura-képes ASUS hardverrel egyszerűen szinkronizálható.

A legújabb generációs X99 Signature alaplapokat ASUS SafeSlot kártyahelyekkel tervezték. Ez az újra feltalált, megerősített PCIe a kártyahelyet új betétformázási eljárás alkalmazásával szilárdító fémmel köti össze, ezáltal kiváló 1.6X megtartást és 1.8X nyírószilárdságot lehet elérni.

A felfrissített X99 Signature sorozatnak fontos jellemzői az új generációs csatlakozások is, maximum két U.2 és M.2 kártyahelyével képes kihasználni a 32 Gbps PCIe® sávszélességet, a 3×3 802.11ac Wi-Fi-t[1], és az A  és fordított C típusú USB 3.1 csatlakozást. Az X99-Deluxe II tartalmazza az ASUS ThunderboltEX 3 gyorsan felszerelhető bővítőkártyát, amellyel akár hajmeresztő 40 Gbps sebesség is elérhető.

ROG Strix X99 Gaming: Csatlakozz a köztársasághoz, szabadítsd fel a benned élő lázadót

A ROG Strix a Republic of Gamers legújabb tagja — és a ROG Strix X99 Gaming az első ROG Strix alaplap. A ROG Strix X99 Gaming elsőrendű teljesítménnyel, innovációval és magabiztos dinamizmussal szabadítja fel a gamert, merész kivitelével és élénk, testre szabható színeivel sarkall önmegvalósításra.

A ROG Strix X99 Gaming nagyszerű játékesztétikája lehetővé teszi, hogy a szenvedélyes gamerek a konfigurációt több színnel világítsák meg. Az ASUS Aura, az intuitív világításvezérlő szoftver segítségével a tíz LED hatást személyre lehet szabni, és emellett tökéletesen szinkronizálható. A gamerek a mellékelt matricák segítségével illeszthetik a világítási effektusok színét a konfigurációhoz és díszítéséhez.

A ROG Strix X99 Gaming SupremeFX, Sonic Radar II, Intel Ethernet és GameFirst technológiájú játékokhoz készült. Az árnyékolt SupremeFX problémamentes Hi-Fi hangzást biztosít figyelemre méltó 115 dB jel/zaj aránnyal (SNR), így a játékosok fejhallgatóján vagy hangszóróján csak a legjobb hangzás tapasztalható. A Sonic Radar II rejtett rátétlapon megmutatja, hogy a csatatéren mi foglalkoztatja az ellenfeleket és a csapattársakat, miközben a versenyszintű Intel Gigabit Ethernet kapcsolatnak megvan az a komoly kettős előnye, hogy csökkenti a CPU terhelését, kivételesen magas TCP és UDP teljesítményt nyújt és jelentősen csökkenti a processzor munkaterhelését, ezzel kapacitást szabadít fel a játékhoz. A teljesen új GameFirst IV optimalizálja a hálózati forgalmat, ezzel lagmentes játékot biztosít — leírhatatlan sebességgel és mozgékonysággal segíti a gamereket, hogy fölénybe kerüljenek.

A teljesítmény maximalizálása érdekében a ROG Strix X99 Gaming 5 kártyás optimalizálással is rendelkezik, ezáltal egy kattintással lehet hangolni, ebben a Fan Xpert 4 végzi a tökéletes hűtést és vezérlést, plusz az OC aljzat hozza ki a DDR4 és a processzor teljesítményéből a maximumot.

A Gamer’s Guardian valódi védelmet nyújt a ROG Strix X99 konfigurációk számára, többek között a teljesen új ASUS SafeSlot kártyahelyekkel és még sok kiváló védelemmel, nagymértékben tartós alkatrészekkel és intelligens „csináld magad” jellemzőkkel. A ROG Strix X99 nagyszerű adatátvitelt is biztosít az alaplapi U.2, A és C típusú USB 3.1, M.2 csatlakozásokkal, a 2×2 MU-MIMO Wi-Fi-vel. A páratlanul intelligens RAMCache technológia egy egész tároló eszközt helyez hatékonyan gyorsítótárba, ezzel a nagy sebességgel indíthatók kedvenc játékok és alkalmazások.

Ultragyors átvitelek: A ThunderboltEX 3 bővítőkártyával akár 40 Gbps sebességek is elérhetők

Az új ASUS Signature X99-Deluxe II, X99-A II, X99-E és ROG Strix X99 Gaming alaplapok valamennyien támogatják a ThunderboltEX 3 kártyát, ami az Intel által tanúsított Thunderbolt 3 kártya, és lélegzetelállító, akár 40 Gbps sebességek elérésére tesz képessé — ez négyszer gyorsabb, mint egyéb PC adatátviteli kábeleké, a videó sávszélesség pedig kétszerese a legújabb 60 Hz-es 4K UHD kijelzőkének. A Thunderbolt 3 maximum hat készülék soros összekapcsolását is támogatja, C típusú csatlakozója kompatibilis a legújabb C típusú USB 3.0 készülékekkel. Támogatja az USB energiaátadási specifikációt is, ezzel akár 36 W gyorsan, nagy teljesítménnyel feltölthető. Az X99-Deluxe II tartalmazza a Thunderbolt 3 kártyát.

EZ „csináld magad” készlet: Amikor a „csináld magad” a legkönnyebb

Az ASUS bátorítja a PC-tépítőket, és törődik azzal, hogy berendezéseik összeszerelésénél a legjobb tapasztalatot szerezzék. Az EZ „csináld magad” készletben 45 az 1-ben csavarhúzó található ergonomikus, csúszásmentes markolattal, ami sokféle rögzítésre alkalmas. A készlet behúzható és pneumatikus ASUS VGA tartót is tartalmaz, amely maximum három nehéz grafikus kártyának biztosít merevítést, ezzel megakadályozza a kártyahely sérülését és az alaplap meghajlását. A tartó sima bevonata és többféle magasságra való beállíthatósága révén könnyen felszerelhető. Az EZ „csináld magad” készlet világszerte külön megvásárolható.