TechAddikt Mobileszköz Lenovo Bemutatkozott a Lenovo ThinkPad 10

Bemutatkozott a Lenovo ThinkPad 10

A Lenovo nemrégiben a Lenovo Tech World rendezvényen bejelentette az új ThinkPad 10-et, amely magasabb szintre emeli az üzleti tabletek használatát továbbfejlesztett funkcióival, többek között a nagyobb pontosságot nyújtó ThinkPad Pen Pro-val és a hatékonyabb adatvédelmet megvalósító vállalati színvonalú biztonsággal.

lenovo_thinkpad_10

A Lenovo tovább bővíti a ThinkPad 10-hez készült kiegészítők gazdag választékát az új ThinkPad Folio billentyűzettel, amely kiemelkedő gépelési élményt nyújt egy sima és könnyű tokban.

Azon mobil üzleti felhasználók, akik számára gondot jelent a választás egy laptop és egy tablet között, szeretni fogják a rugalmas használati módokat kínáló új ThinkPad 10-et. A teljes körű PC-használati élményt nyújtó eszköz szolgáltatja mindazt a teljesítményt, amely a legelterjedtebb munkafolyamatok – prezentációkészítés, dokumentumkezelés, videohívás és sok más – elvégzéséhez szükséges. A négymagos Intel Atom processzoron Windows 10-et futtató, 10 hüvelykes tablet csatlakoztatható az új, opcionális ThinkPad 10 Folio Keyboard vagy az Ultrabook Keyboard billentyűzethez a teljes körű gépelési élmény érdekében, valamint az opcionális ThinkPad Tablet Dock dokkoló egységhez egy olyan irodai környezet kialakításához, amelyre perifériák – monitorok és nyomtatók – köthetők.

A Thinkpad 10 akkor is megfelel a felhasználók magas szintű igényeinek a kényelem és a rugalmasság terén, amikor tabletként használják. A közel 10 órás akkumulátor üzemidőnek köszönhetően tovább dolgozhatnak az irodától távol. A terepen tevékenykedők élvezni fogják az 1920×1200 képpontos, WUXGA felbontású, fényes IPS érintőképernyőt, amely az opcionális Anti-Glare Film fóliával felszerelve még jobb láthatóságot biztosít erős napfényben, a 4 irányú Privacy Film fólia pedig lehetővé teszi a képernyőn megjelenő adatok védelmét. Az opcionális ThinkPad Pen Pro toll révén pedig élvezetesebbé és könnyebbé válik a tartalmak megtekintése, és a bennük való navigáció.

A felhasználók tovább fokozhatják a tollal való írás élményét a WRITEit alkalmazás letöltésével, amely lehetővé teszi számukra, hogy a tollal szinte bármilyen szöveges mezőbe írjanak, és a kézírást számítógépes karakterekké alakítsák. A fényképek készítését könnyíti meg a QuickShot fedőlap, amely automatikusan elindítja a kamera alkalmazást, ha a sarkát felhajtják – ez különösen hasznos funkció a biztosítási és ingatlanértékesítési területen tevékenykedők számára –, így azonnal rögzíthetők a kívánt események az 5 megapixeles kamerával. A 3G/4G LTE támogatásnak köszönhetően a felhasználók bárhol a világon mindig kapcsolatban maradhatnak.

Az irodától távol használt alkalmazások közül sok igényel mobil adatkapcsolatot és a vállalati információkhoz való nagybiztonságú hozzáférést. Az eszköz kivételes mobilitást lehetővé tevő funkcióit szigorú biztonsági szolgáltatások egészítik ki. A tabletet ellátták opcionálisan igénybe vehető dTPM titkosítással, valamint ujjlenyomat- vagy okoskártya-olvasóval. A Lenovo vállalati színvonalú szerviz- és támogatási szolgáltatásokat – egyedi modelleket, címkézést és lézergravírozást, elsőbbségi támogatást, imaging szolgáltatást és egyebeket – nyújt a tablethez.

„A kategóriájában legjobb ThinkPad 10 jól mutatja, hogy milyen kivételes figyelmet szentelünk az innovációnak, a vásárlóink szerteágazó igényeinek és a különféle tablethasználati módoknak,” mondta Luis Hernandez, a Lenovo ThinkPad üzletágának alelnöke. „Most a leginkább mobil felhasználók egyszerre élvezhetik a tabletek kényelmét és a teljes körű PC-használati élményt anélkül, hogy kompromisszumra kényszerülnének a mobilitás, a konnektivitás és a biztonság terén.”

A Lenovo egy 46 milliárd dollár értékű, a Fortune 500-as listán szereplő globális vállalat, az innovatív fogyasztói, kereskedelmi és vállalati technológiák vezető szállítója. Kiváló minőségű, megbízható termékeket és szolgáltatásokat felvonultató portfóliójában megtalálhatók a PC-k (többek között a legendás Think és a több üzemmódú YOGA márkák), a munkaállomások, a szerverek, a tárolóeszközök, az okos TV-k, valamint a mobil termékek családja: okostelefonok, tabletek és app-ok. Csatlakozzon a Lenovóhoz a LinkedInen, kövesse a Facebookon és a Twitteren (@Lenovo), vagy látogassa meg a www.lenovo.com honlapot.