TechAddikt Notebook Asus Bemutatkoztak az ASUS ROG legújabb, 8. generációs Intel CPU-val szerelt gaming notebookjai...

Bemutatkoztak az ASUS ROG legújabb, 8. generációs Intel CPU-val szerelt gaming notebookjai és PC-i

Végre testközelből is megtekinthettük az ASUS Republic of Gamers (ROG) legújabb gaming portfólióját. Láttunk gaming laptopot és gaming PC-t is – minden termékben egyetlen dolog volt közös, azon túl, hogy az ASUS ROG égisze alatt készültek: mindegyiket a legújabb, 8. generációs Intel processzorokkal szerelték. Az esemény stílusos a ROG Cofee Break with Intel Coffee Lake elnevezést kapta.

Ráadásul a legújabb ASUS ROG gaming felhozatal – mind a notebookok, mind pedig a PC-k – immár a hazai vásárlók számára is elérhetők. Tehát a sajtótájékoztató egybe esett a magyarországi forgalmazás kezdetével.

Külön-külön csoportokra szedtük kategóriánként az ASUS ROG újdonságait, így egyszerűbben el lehet igazodni a felhozatal részletezését tekintve.

ÚJ ASUS ROG NOTEBOOKOK

ROG Strix SCAR II és Hero II

Kétféle játékstílus, kétféle kialakítás – új SCAR és Hero generáció FPS és MOBA-játékosoknak

A ROG Strix SCAR II Edition a kizárólag az FPS játékokhoz kifejlesztett, sikeres e-sport gamer laptop egy teljesen új változata. Teljesen új dizájnjellemzői közé tartozik a két kontrasztos szálcsiszolt fedélburkolat, az új billentyűzetkiosztás a kevlárra emlékeztető jelölésekkel, és egy mellső fénysáv, testreszabható Aura Sync megvilágítással.

 

A ROG Strix Hero II Edition a kizárólag a MOBA játékokhoz kifejlesztett, sikeres e-sport gamer laptop egy teljesen új változata. A teljesen új dizájnjellemzői közé tartozik a két kontrasztos szálcsiszolt fedélburkolat, az új billentyűzetkiosztás a cyberpunk jellegű jelölésekkel, és egy mellső fénysáv, testreszabható Aura Sync megvilágítással.

A ROG Strix SCAR II és a Hero II egyaránt a világelső 144 Hz-es, szuperkeskeny kávájú, és ultragyors, 3 ms-os GTG válaszidejű kijelzővel rendelkezik; HyperStrike Pro gamer billentyűzetük biztosítja a nagyobb kontrollt, és HyperCool Pro technológia hűti nagy teljesítményű CPU-ikat és GPU-ikat. Abban is világelső laptopok, hogy többantennás Wi-Fi-vel rendelkeznek a jobb kapcsolat érdekében.

ROG Zephyrus M

A világ legvékonyabb GTX1070-es gamer laptopja gamer asztali számítógép szintű teljesítménnyel

Jelenleg a világ legvékonyabb gamer laptopja, melyet a legújabb 8. generációs Intel Core i7 processzor és NVIDIA GeForce GTX 1070 grafika hajt, melynek köszönhetően megállíthatatlan gaming teljesítményt nyújt. A hihetetlen CPU és GPU teljesítmény által a Zephyrus M sikeresen veszi fel a versenyt a nagyobb gamer laptopokkal és asztali számítógépekkel.

Az exkluzív AAS segítségével a Zephyrus M hűvösebben és csendesebben fut, anélkül, hogy csökkenne a teljesítménye. Különleges léggyorsító (AeroAccelerator (AA)) és Anti-Dust Cooling technológiát foglal magába, valamint erőteljes, 12 V-os ventilátorokkal is rendelkezik, hogy fokozza a laptopon keresztül áramló levegő sebességét és hatékonyságát.

A ventilátorok ívelt ventilátor borítással rendelkeznek, melyeket arra terveztünk, hogy fokozzák a légáramlást és hatékonyabban vezessék el a hőt a belső komponensektől. Nyitott helyzetben a Zephyrus M készülékházának alja megemeli a gépet és 20 %-al több levegő áramlik be.

A Zephyrus M 144 Hz-es képfrissítéssel és 3ms GTG válaszidővel ellátott IPS-szintű panellel rendelkezik, mellyel szupergyors és elmosódásmentes látványban lehet részed. Az NVIDIA G-SYNC kijelző technológia emellett a kijelző képfrissítését szinkronizálja az NVIDIA® GeForce grafikus kártya képkockasebességével az ultrasima látvány érdekében.

ROG G703

Asztali számítógép szintű teljesítmény tuningolható CPU-val és GPU-val

Az asztali számítógépekéhez fogható teljesítményével a G703-at gyárilag túlhúzott Intel Core i9-8950HK processzor is hajthatja, mely akár 4,8 GHz-es sebességre is túlhúzható – az alap sebességnél 11%-al gyorsabb. Az NVIDIA GeForce GTX 1080-as grafikája és 8 GB-os GDDR5X VRAM-ja szintén külön-külön túlhúzhatók 1974 MHz-re és 10,3 GHz-re.

A G703 rendelkezik a legrövidebb válaszidejű IPS szintű laptop kijelzővel. Ez a 17,3 hüvelykes panel 144 Hz-es képfrissítéssel és NVIDIA G-SYNC technológiával rendelkezik a sima és szaggatásmentes grafika érdekében.

Az ultragyors 3ms GTG válaszidő csökkenti az elmosódást, így a G703 képszaggatás, lag, szellemkép vagy egyértelmű akadozás nélkül képes megbirkózni a legújabb AAA kategóriás játékokkal Ultra grafikai beállítások mellett. A kijelző emellett matt bevonattal is rendelkezik, így megszabadulhatsz a zavaró visszatükröződésektől.

A HyperDrive Extreme tároló exkluzív technológiát alkalmaz három NVMe PCIe 3.0 x4 SSD ötvözésére, melynek köszönhetően a G703 a világ leggyorsabb gaming laptopban elérhető RAID 0 tároló konfigurációjával büszkélkedhet. A három SSD-ből kettő közvetlenül csatlakozik a CPU-hoz, mely segít elkerülni a DMI szűk keresztmetszetét, így akár 8700 MB/s sebességgel férhetsz hozzá adataidhoz.

DESKTOP PC-K

ROG Huracan G21

Nyisd fel a nagyobb teljesítményért!

A 8. generációs Intel® Core™ i7 processzor és NVIDIA® GeForce® GTX 1080 grafika által hajtott kompakt gamer asztali számítógépet, melyet azért terveztünk, hogy kiemelkedő gaming élményeket nyújtson neked.

A Huracan egy egyedi mágnessel biztosított oldalsó fedéllel rendelkezik, mely megkülönbözteti a többi gamer asztali számítógépektől.

Ezt az összecsukható oldalsó fedelet ki lehet nyitni, hogy több levegő jusson a rendszerbe, javuljon a CPU és a GPU teljesítménye és az Aura fényeffektusok is ily módon aktiválhatók. A több légáram elegendő hűtést biztosít a nagy teljesítményű komponensek számára, így a gamerek a legextrémebb beállításokon játszhatnak a legújabb játékokkal.
A szabadalmazott mágnessel biztosított oldalsó fedél felnyitása fokozza a légáramlást a rendszer felé a jobb hűtés érdekben, melynek eredményeképpen a belső érzékelők 11%-os CPU és 8%-os GPU teljesítmény-növekedést váltanak ki. Az érzékelők az integrált Aura fényeffektusokat is aktiválják.

A legjobb gaming teljesítmény érdekében a Huracan-t egy akár 8. generációs Intel Core i7 processzor is hajthatja, 32 GB-os DDR4 memóriával és NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikával. Akár 512 GB-os M.2 NVMe PCIe® 3.0 x4 SSD-vel és 2 TB-os HDD-vel is elérhető; a 2 TB-os HDD Intel Optane™ Memory technológiával is kapható. Az Intel Optane lehetővé teszi, hogy egy nagy HDD SSD-szintű teljesítményt nyújtson, fokozva a rendszer összteljesítményét és válaszidejét a hihetetlenül gyors számítógépes élmény érdekében

A Huracan kompakt, 13 literes készülékháza cyber harcos és cyberpunk témák által ihletett elemeket foglal magában, azaz dizájnja hegyes élekkel ellátott agresszív és szögletes, ezzel szimbolizálva a harcos csatában szerzett sebeit. A csúsztatható oldalsó paneleknek köszönhetően karbantartása és a fő komponensek frissítése könnyű, így a gamerek gyorsabb és nagyobb kapacitású tároló meghajtókra, grafikus kártyákra és memóriára frissíthetnek, hogy a Huracan mindig a legkorszerűbb komponensekkel futhasson. Emellett, a Huracan egy hot-swap 2,5 hüvelykes SSD foglalattal is rendelkezik, mely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy másodpercek alatt vegye ki és cserélje a meghajtót.

ROG STRIX GL12

A lenyűgöző játéktudásért

A Strix GL12-őt egy akár 8. generációs Intel Core i7-8700K processzor hajtja. A ROG mérnökei minden egyes processzort saját kezűleg teszteltek és választottak ki, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt biztosíthassák. A Turbo Gear-el kombinálva ezek a vezető processzorok akár 4,8 GHz-re (hat mag) is túlhúzhatók —ez 50% -al gyorsabb, mint ez előző generációk esetében. Még az Intel Turbo Boost-nál is gyorsabb, amelyet 4,3 GHz-es (hat mag) maximális sebességre lehet túlhúzni.

A Strix GL12 akár NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus kártyával is rendelkezik az előző generációs grafikus kártyáknál háromszor nagyobb teljesítményért, mellyel hihetetlen gaming látványt és VR élményeket nyújt a hatékonyság feláldozása nélkül. Emellett az NVIDIA G-SYNC™ technológia megszünteti a lagot, minimalizálja az érzékelt akadozást, és eltünteti a képszaggatást, sima és gyors vizuális élményt biztosítva, a rendszer teljesítményének befolyásolása nélkül.

A Strix GL12 okos belső kialakításának köszönhetően rengeteg hely áll rendelkezésre bővítések céljára. Egy e-sportra felkészített, könnyen cserélhető 2,5 hüvelykes SSD tálcával látták el, amelyet gyorsan ki lehet cserélni a rendszer leállítása nélkül. A GL12 ezen kívül két HDD-nek, egy SSD-nek, és két kifúvó ventilátornak is helyt ad, valamint a ház belsejének rendbentartása érdekében egyszerű kábelvezetés jellemzi.

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal
A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük. 
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS

Szólj hozzá!