TechAddikt Notebook Asus COMPUTEX 2019: ASUS ZenBook 13, 14, 15, valamint exkluzív ZenBook Edition 30...

COMPUTEX 2019: ASUS ZenBook 13, 14, 15, valamint exkluzív ZenBook Edition 30 modellek

Az ASUS bemutatta a legújabb ZenBook 13 (UX334), ZenBook 14 (UX434) és ZenBook 15 (UX534) modelljeit, melyeken megtalálható a forradalmi ASUS ScreenPad 2.0 érintőpad. Ezen kívül bemutatkozott az exkluzív, limitált kiadású, luxus minőségű, gyöngyházfehér ZenBook Edition 30 (UX334FL) modell is, amelyet kifejezetten az ASUS fennállásának 30. évfordulójára terveztek, és kézzel megmunkált, valódi olasz bőr fedlapborítást kapott.

Az új ScreenPad 2.0 érintőpad minden új ZenBook modellen megtalálható. Magasabb szintre emeli a hagyományos laptop élményt, és interaktív másodlagos érintőképernyőjével fokozza a hatékonyságot a határtalan lehetőségek kihasználása érdekében. Intuitív, új, okostelefonhoz hasonló interfészével a feladatok könnyedén elvégezhetők, és a többfeladatos munkavégzés is zökkenőmentesen kivitelezhető.

A sorozat minden modellje négy oldali NanoEdge kijelzőt kapott, 95%-os kijelző-készülékház aránya a világ legkompaktabb alapterületét kínálja a saját kategóriáján belül.

A teljesítmény és a mobilitás kombinációja a ZenBook sorozat meghatározó tulajdonsága, az új modellek nagyteljesítményű komponensek teljes választékát biztosítják a 8. generációs Intel® Core™ i7 négymagos CPU processzorokkal, akár NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Max-Q grafikával, 16 GB RAM-mal, ultragyors PCIe® SSD tárolókkal és gigabit osztályú Wi-Fi-vel.

Továbbfejlesztett, intelligens érintőpad

Az új ScreenXpert szoftverrel hajtva, a ScreenPad 2.0 most nagyobb, 5,65 colos érintőképernyővel rendelkezik, mely számos új funkciót és előnyt kínál. Az interaktív másodlagos érintőképernyő növeli a hatékonyságot, és lehetővé teszi a még hatékonyabb munkafolyamatot. Hasznos ASUS segédprogramok választékát foglalja magába, hogy felpörgesse a hatékonyságot. A Gyorsbillentyű komplex billentyű szekvenciák egyérintéses automatizálását teszi lehetővé, a Kézírás a természetes szövegbevitelt, a Számbillentyű pedig a gyors adatbevitel szolgálja. Az átdolgozott okostelefon-szintű interfész intuitívabb a jobb használhatóság érdekében. A független fejlesztők is használhatják az ASUS API-t arra, hogy a ScreenPad-hez optimalizálják szoftvereiket és a felhasználói élményt. A hardver most még energiatakarékosabb, mint az elődje, így 2,5-szer hosszabb3 akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé a ScreenPad használata közben.

Kompakt formatervezés

Az ultrakönnyű és ultrahordozható ZenBook modellek kategóriájuk legkisebb alapterületével büszkélkedhetnek, melyet a keret nélküli NanoEdge kijelző tesz lehetővé. Ezek a lenyűgöző, 13,3 colos, 14 colos és 15,6 colos kijelzők most mind a négy oldalon ultrakeskeny kávával rendelkeznek, ami 95%-os kijelző-készülékház arányt eredményez, maximalizálva ezzel a lehető legkisebb fizikai térben megvalósítható képernyőfelületet.

Az eredmény egyszerűen lélegzetelállító: a csaknem káva nélküli vizuális élmény még magával ragadóbb látványvilágot kínál kevesebb vizuális figyelemeltereléssel, így a ZenBook sorozat tökéletes választás az utazás közbeni kreatív tevékenységhez és szórakozáshoz.

Az ultrakompakt kialakítás mellett a hagyományos ZenBook stílus és elegancia első látásra megmutatkozik: minden modell az ikonikus, Zen által inspirált, körkörösen szálcsiszolt kivitelű fém fedlappal rendelkezik. Azelegáns királykék megjelenést a fedelén arany színű logo, az éleken kontrasztos rózsaarany díszítősáv egészít ki, ami extra luxusérzetet kínál. Az ASUS ErgoLift zsanér dizájn automatikusan dönti kényelmes gépelési pozícióba a billentyűzetet, és emellett a hűtést is elősegíti.

Maximális teljesítmény

Az új ZenBook sorozat korlátlan utazás közbeni teljesítményéhez a legújabb 8. generációs Intel® Core™ i7 processzor és a gyors grafikus opciók választéka járul hozzá, ide értve az NVIDIA® GeForce MX250 dedikált grafikus kártyát a ZenBook 13, 14 és Edition 30 modellek esetén. A ZenBook 15 modellben a nagy teljesítményű NVIDIA GeForce® GTX 1650 GPU kapott helyet.
Minden modellben PCIe® SSD tároló és akár 16 GB RAM található, így a ZenBook ideális komplex dokumentumok készítéséhez, adatbányászathoz, fotók retusálásához, videók szerkesztéséhez vagy csak egyszerűen játékokkal való kikapcsolódáshoz. Az új ZenBook sorozat segítségével a felhasználók többet, és gyorsabban dolgozhatnak.

A rendszeresen utazó szakembereknek folyamatosan online kapcsolatra van szüksége, a lehető leggyorsabb sebességgel. Éppen ezért az összes új ZenBook modellen gigabit-osztályú Wi-Fi 5 (802.11ac) garantálja az ultragyors letöltést és egyenletes streamelést nagyobb hatótávolsággal és stabilabb hálózati kapcsolattal, mint bármikor korábban. Mindemellett a legújabb Bluetooth® 5.0-val felhasználók a legújabb, alacsony fogyasztású perifériák és kiegészítők minden előnyét élvezhetik.

A non-stop, utazás közbeni mindennapokhoz tervezett, új ZenBook sorozat modelljeivel a felhasználók akár egész nap dolgozhatnak mindössze egyetlen feltöltéssel — a ZenBook 13 és 14 lenyűgöző, akár 14 órás, míg a ZenBook 154 hihetetlen akár 17 órás töltöttséget garantál.

ZenBook Edition 30

A limitált kiadású ASUS ZenBook Edition 30 a vállalat elmúlt harminc évét jellemző fejlesztések ünneplésére jött létre. Az ASUS örökségén alapul, mégis elegáns, de futurisztikus megjelenésével a jövő felé tekint, melyet magabiztosságot adó legfinomabb bőr mestermunka tökéletesít. Ez a lenyűgöző laptop az ASUS filozófiájának megtestesülése, melyet a rendkívüli megoldások folyamatos keresése inspirál. 2006-ban az ASUS létrehozta az S6F bőr kollekciót, a világ első laptopját, amelyen valódi bőrből készült panelek találhatóak. A ZenBook Edition 30 egy futurisztikus csavart visz a klasszikus megjelenésbe, a fedél luxus minőségű gyöngyházfehér, valódi olasz bőr bevonatot kapott, melyet a tökéletesen illeszkedő megjelenés érdekében kézzel készítettek és varrtak fel, így a letisztult, mégis merész stíus jellemzi.

A rózsaarany eloxált, gyémántmetszett élek és díszítősáv – melyet az exkluzív 18 karátos rózsaarany bevonatú 30. évfordulós logo egészít ki a fedélen – igazán figyelemfelkeltő részletek, és valódi luxuskinézetet adnak a ZenBook Edition 30 modellnek.

A ZenBook Edition 30 modell exkluzív, prémium minőségű kiegészítőket, gyöngyházfehér egeret, bőr hatású dobozt és egérpadot, valamint valódi bőr tokot kapott. Ez egy igazán különleges kollekció egy rendkívüli laptophoz.
Az ASUS ZenBook 13, 14, 15 és Edition 30 modellek várhatóan a harmadik negyedévben lesznek elérhetőek.