TechAddikt Notebook Asus COMPUTEX 2019: ASUS VivoBook S14 és S15

COMPUTEX 2019: ASUS VivoBook S14 és S15

Az ASUS bejelentette a VivoBook S14 (S431/S432) és VivoBook S15 (S531/S532) ultrahordozható modelleket innovatív ASUS ScreenPad 2.0 másodlagos kijelzővel, mely növeli a hatékonyságot.

Az új modellek öt, nem mindennapi, egymást kiegészítő színekkel rendelkező borítással érkeznek, melyek kifejezetten a fiatalabb generáció igényeinek megfelelően kerültek kialakításra. Az áramvonalas, fém készülékház különleges dizájn elemekkel és ErgoLift zsanéral rendelkezik a kényelmes gépelés érdekében.

Ezek a laptopok új keret nélküli, négy oldali NanoEdge kijelzővel rendelkeznek, mely kompaktabb méreteket, és magával ragadó látványélményt nyújt akár 88%-os kijelző-készülékház arányának köszönhetően. Akár egy Intel Core i7 processzor és NVIDIA GeForce MX250 dedikált grafika is hajthatja őket, miközben akár 1 TB-os PCIe® SSD-vel is rendelkezhetnek. Ezek az első VivoBook modellek, amelyek infravörös (IR) kamerával és Wi Fi 6-tal is rendelkeznek.

Hatékonyabb munkavégzés az ASUS ScreenPad 2.0-val

A VivoBook S14 és a VivoBook S15 a sorozat első olyan modelljei, amelyek ASUS ScreenPad 2.0-val, az innovatív másodlagos kijelzők legújabb verziójával rendelkeznek, mely amellett növeli a hatékonyságot, hogy egy igazán izgalmas, és egyedi felhasználói élményt nyújtson, legyen szó munkáról vagy akár szórakozásról. Az új ScreenXpert szoftverrel hajtva, a ScreenPad 2.0 most nagyobb, 5,65 colos érintőképernyővel rendelkezik, mely számos új funkciót és előnyt kínál. Az interaktív másodlagos kijelző növeli a munkavégzés hatékonyságát, így eredményesebb munkafolyamatot tesz lehetővé. Mindkét készülék az igazán praktikus ASUS segédprogramok választékával érkezik, hogy a felhasználók a lehető legtöbbet hozzák ki mindennapjaikból. A Gyorsbillentyű komplex billentyű szekvenciák egyérintéses automatizálását teszi lehetővé, a Kézírás a természetes szövegbevitelt, a Számbillentyű pedig a gyors adatbevitelt szolgálja. Az átdolgozott okostelefonhoz hasonló interfész intuitívabb a hatékonyabb használat érdekében. A független fejlesztők is használhatják az ASUS API-t arra, hogy a ScreenPad-re optimalizálják szoftvereiket és a felhasználói élményt. A hardver most energiatakarékosabb, mint az elődje, amely hosszabb akkumulátoros üzemidőt tesz lehetővé a ScreenPad használata közben.

A formatervezés, mely szembeszáll a hagyományokkal

A VivoBook S14 és VivoBook S15 fém készülékháza mohazöld, punk pink, kobaltkék, áttetsző ezüst és fegyverszürke színekben érhetők el. Az egymást kiegészítő egyedi színeknek köszönhetően ezek a modellek valóban kitűnnek a tömegből. A természet ihlette mohazöld energetikus naracssárga kiegészítő színnel párosul, hogy megmutassa a hatalmas tájak felfedezésének szellemét, míg az utcai forgatag által inspirált punk pink mohazöld díszítősávval egy fiatalabb generáció lázadó vonásait képviseli, amely nem fél kiállni a meggyőződése mellett. A fiatalabb vásárlók igényeinek megfeleleőn ezen modellek fedlapján elsőként jelenik meg a VivoBook logo. Ezen felül a fedlapot egy tapinthatóan texturált borítással láttuk el, hogy még inkább kiemeljük a sorozat tervezése során alkalmazott eddigiektől eltérő megközelítést. Olyan érdekes formatervezési elemeket is tartalmaz mint pl. a szövés inspirálta szellőzők és hangszórók a készülék alján.

A NanoEdge kijelző dizájn egy kompaktabb készülékház alapterületet biztosít a VivoBook S14 és VivoBook S15 modellek számára. Mivel csupán 1,4 kg és 1,8 kg a súlyuk egyenként , könnyedén becsúsztathatóak egy utazótáskába vagy hátizsákba, így tökéletes választás a folyamatosan mozgásban lévők számára is.

Felhasználóbarát tulajdonságok

A keret nélküli, négyoldali NanoEdge kijelző akár 5,2 mm vékony kávákat és 88%-os képernyő-készülékház arányt is biztosíthat a VivoBook S14 és a VivoBook S15 modellek számára a még inkább magával ragadó látvány érdekében, legyen szó munkáról vagy játékról. Az ErgoLift zsanér 3,5°-ban dönti meg a billentyűzetet, hogy kényelmesebb gépelési élményt nyújtson a felhasználóknak; az egy darabból álló szerkezete sokkal tartósabb zsanért eredményez.

Az Intel által hajtott Wi Fi 6 (802.11ax) szupergyors hálózati sebességeket nyújt, mely akár 3-szor gyorsabb a Wi-Fi 5 (802.11ac)-nél, 4-szer gyorsabb hálózati kapacitással és 75%-kal alacsonyabb késleltetéssel rendelkezik a nagyméretű 4K videó átviteli sebességének akár 70%-kal történő lecsökkentése érdekében. A beépített IR kamera kéz nélküli, arcfelismeréses bejelentkezést nyújt: a fejlett biometrika zökkenőmentesen működik együtt a Windows Hello-val, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy laptopjukat egyetlen pillantással felébreszve jelentkezzenek be. Emellett a Harman Kardon által minősített audio nyújt csúcsminőségű, részletgazdag hangzást, mely igazán emlékezetes élményt nyújt.

Ünnepeljük a különlegeset

A VivoBook S14 és S15 tíz darab különleges, egyedi tervezésű és szövegezésű matricát is tartalmaz, melyek tökéletesen illenek az öt különböző VivoBook színhez, így a fiatalabb felhasználók még személyesebbé tehetik VivoBookjukat.
Az új VivoBook S14/15 modellek a harmadik negyedévtől lesznek elérhetőek.