TechAddikt Hardver Asus Fotókon az ASUS ROG Maximus VIII Impact

Fotókon az ASUS ROG Maximus VIII Impact

Ha a szóba kerülnek az apró high-end alaplapok, az ASUS Republic of Gamers Maximus Impact sorozata ugrik be elsőként, mivel magasra tette azt a bizonyos lécet a kategóriában. Most pedig – hála az Ocaholic.ch-nak – közzétették az első fotókat a hamarosan érkező ASUS ROG Maximus VIII Impact-ről.

asus-rog-maximus-viii-impact-hardware-info-techaddikt-001

A Hardware.info fotóival egyetemben érkezett kép a lap BIOS felületéről is – látható jól, hogy az ASUS ROG Maximus VIII Impact pontosan olyan lesz, amire számítottunk: egy tökéletes megoldás a high-end kategóriás gamer PC-k alapjául.

Z170 Express lapkakészletet kapott az ASUS ROG Maximus VIII Impact, mely támogatja az Intel hatodik generációs Core Skylake CPU-it. Az alaplap ezen felül kettő DDR4 DIMM memóriasínnel rendelkezik, mellé 3.0-ás szabványú PCI-Express x16 slottal; de találunk számos felsőkategóriás összetevőt. Olyanokat, amelyeket eddig csak nagyobb csúcsszegmensbe tartozó alaplapokon láthattunk.

asus-rog-maximus-viii-impact-hardware-info-techaddikt-002

A fotókról az is kivehető, hogy az ASUS ROG Maximus VIII Impact hasonlóan a Maximus VII Impact-hez, az alap 24 tűs ATX és 8 tűs EPS aljzatok kombinációján át kapcsolódik a táphoz.

asus-rog-maximus-viii-impact-hardware-info-techaddikt-004

Négy SATA 6Gbps porttal, valamint SupremeFX Impact III integrált hangkártyával büszkélkedhet az ASUS ROG Maximus VIII Impact, de nem hiányoznak a kötelező USB 3.0 portok, a beépített dupla antennás WiFi GO!, valamint a gaming Ethernet sem. Ugyanakkor a tervezők gondoltak az aprólékos finomhangolás lehetőségére is, hiszen az alaplap el lett látva reset és clear CMOS gombokkal, melyek az I/O hátlapon elérhetőek könnyedén.

asus-rog-maximus-viii-impact-hardware-info-techaddikt-003

Sajnos az Ocaholic.ch-nak csak néhány fotója van, amelyeket közzétettek, s egyelőre rejtély, hogy az ASUS mikor jelenti be hivatalosan az ASUS ROG Maximus VIII Impact alaplapot. Korábbi hírek alapján a szeptember-október hónap volt beirányozva, úgyhogy még akad remény, hiszen az október még nem telt el.