TechAddikt Híradástechnika Fujitsu Fujitsu: készen áll vállalkozásunk a jövő munkahely-igényeinek?

Fujitsu: készen áll vállalkozásunk a jövő munkahely-igényeinek?

A mobil technológia drámaian változik folyamatosan mindennapjainkban. Gyors, olcsó és mindenütt jelenlévő internethozzáférés áll rendelkezésre, s teszi minden eddiginél könnyebbé az életünket a nap 24 órájában. Megvizsgáltuk a Fujitsu egyik legfrissebb elemzését.

Egyfajta integrációként privát életünk egyik legnagyobb befolyásoló tényezője a technológiák fejlődése által létrehozott paradigma, amely áthatja természetesen a munkahelyi környezetünket is. Okostelefonok, táblagépek, felhőtechnológiák, egyszerű produktivitás-hozzáférések, kommunikáció, közös munkavégzések, és mindenféle applikációk állnak személyre szabottan rendelkezésünkre. Mindez természetéből adódóan kihatással van a munkavégzésre, s nem kis mértékben meg is változtatja azt.

Jelen pillanatban bárhol, bármikor, és bárhogyan tudunk dolgozni, ahol-amint szeretnénk. Az alkalmazottak bárhonnan hozzá tudnak férni azokhoz az információkhoz, amelyekre szükségük van, egyfajta virtuális munkafelületek; vagy ha jobban tetszik: virtuális munkahelyek révén. Mindeközben interakcióra léphetnek a kollégák egymással, s a távoli (például üzleti) rendszerekbe gond nélkül be tudnak csatlakozni bárhol, bárhonnan és bármikor. Tehát egyértelműen a kulcsszó: mobilitás.

Különböző viselhető eszközök, VR, 3D nyomtatás, IOT: mindegyik, az imént felsorolt gyűjtőfogalom egyenként formálta újjá a hagyományos értelemben vett munkahelyet. Mark Zuckerberg jól demonstrálta, hogy a VR milyen szintekre emeli a konferenciabeszélgetéseket – nem beszélve a 3D nyomtatás összes remek és fejlett előnyéről. Az IOT és a viselhető eszközök megváltoztatták környezetünk adatfeldolgozását – megváltoztatva interakciónkat épületeinkkel és közvetlen lakóterünkkel. Ezek a technológiák új lehetőségeket hoznak el hétköznapjainkba tehát, viszont azt tudni kell, hogy e téren minden rendkívül adatéhes, tehát szükségünk lesz határtalan mennyiségű háttértároló eszközre. Ezekhez viszont magas internet sávszél kell, hogy a nagyobb adatcsomagokat villámgyorsan tudjuk mozgatni, valamint elérhessük azokat zökkenőmentesen.

Készen állunk tehát a kihívásra? – teszi fel a Fujitsu a kérdést. Nyilván, ha hajlandók vagyunk lépést tartani a jelen igényeivel, tudomásul vesszük, hogy a tradicionális irányvonalak nagy része – kiváltképp, ha munkavégzésről van szó – részben csak, vagy egyáltalán nem létezik.

 

Szólj hozzá!