TechAddikt Autóipar Gabby Williams, a Sopron Basket tehetséges amerikai kosárlabdázónője nyitotta meg a Ford...

Gabby Williams, a Sopron Basket tehetséges amerikai kosárlabdázónője nyitotta meg a Ford Mustang Mach-E közösségimédia-projektjét

Manapság a nők egyre látványosabban bizonyítják erejüket, miközben egy kihívásokkal teli világban kell helytállniuk. Legyenek akár fizikai dolgozók, tanárok, ápolónők, feltörekvő politikusok vagy költők, nap mint nap tanúbizonyságot tesznek arról az erőről, amit a mindennapok megkövetelnek tőlük – a munkahelyükön és otthon egyaránt. A Ford tisztelettel adózik mindazoknak a nőknek, akik élen járnak a jelen kor kihívásainak legyőzésében, és a Mustang Mach-E modellhez fűződő #ShowSomeMuscle közösségi média-kihívásban biztosít teret arra, hogy a hétköznapok hősnői megoszthassák történeteiket a kitartásról, a találékonyságról, az együttérzésről, a kreativitásról és sok másról.

A hét elején Misty Copeland, az Amerikai Balett Színház első afroamerikai táncosa, Gabby Williams, a Sopron Basket és az WNBA játékosa és Ayana Lage, a társadalmi igazságosság szószólója is felvállalták ezt a kihívást. Ezek a tehetséges és sikeres nők most megosztják velünk személyes történeteiket, emellett pedig megnevezik azokat a nőket, akikre lelkesítő példaként tekintenek.

„Színes-bőrű sportolónak lenni azt jelenti, hogy állandóan szembe kell nézned a diszkriminációval. Éppen ezért nem is lehetnék büszkébb arra, hogy mindennap azt teszem, amiben jó vagyok. Nem csak, hogy a csapatomért és a győzelemért harcolok a pályán, hanem hogy olyan nőkért emelhetem fel a szavam, akik próbálják a férfiak által dominált sport világában feszegetni a határaikat. Ez sokszor nem könnyű, de ez tesz minket, nőket olyan keménnyé. Ezért is mondtam azonnal igent a Ford #ShowSomeMucle kihívására.”

“20 évnyi folyamatos fellépés után hirtelen megszűntek az élő előadások, és velük mindaz, amit motiválónak találtam” – mesélte Copeland. “Mégis hihetetlenül lelkesített az a bátorság és kitartás, amit sokak részéről tapasztaltam, és az az erő, ami arra ösztönözte az embereket, hogy töretlenül reménykedjenek a járvány legyőzésében. Ezért is megtisztelő számomra, hogy az elsők közt oszthatom meg történetemet a Ford Mustang Mach-E #ShowSomeMuscle kihívásban, és hogy kifejezhetem tiszteletemet a nők iránt, akik mindvégig inspiráltak engem.”

A Ford a #ShowSomeMuscle platformmal – és egy ikonikus jelképpel – segít reflektorfénybe állítani azokat a lelkesítő nőket, akik újra fogalmazták mindazt, amit eddig gondoltunk az igazi erőről. A globális kihívás keretében mindenkit arra bíztatnak, hogy mutassa meg a nőkben rejlő igazi mentális, érzelmi, vagy fizikai erőt, amely a nehéz időkben is segít helytállni a munkahelyen, segít összetartani a családot, lendületben tartani a világot. 

“A Mustang Mach-E modellel a Ford újraírja az izomautókról alkotott hagyományos elképzeléseket,” vélekedett Györke Orsolya, a Ford Magyarország PR igazgatója. “Ezzel a kihívással egyértelművé tesszük, hogy az erő nemcsak a maga nyers, fizikai formájában létezhet, hanem ugyanígy megnyilvánulhat az innovációban, az empátiában, a kreativitásban, az együttérzésben és a kitartásban is. A kihíváshoz bárki csatlakozhat egy pozitív poszttal és a #ShowSomeMuscle hastag használatával.”

A Ford a detroiti születésű képzőművészt, Sydney James falfestőt kérte fel, hogy készítsen egyedi alkotásokat egy limitált kiadású, a kihívás szellemiségét hűen illusztráló #ShowSomeMuscle pólóhoz.

“Munkásságom középpontjában az erős nő áll” – mondta el James. „A pólón látható ‘Madonna of Muscle’ alakjához a detroiti közösség nőalakjaiból – a női vezetőkből, vállalkozókból és az utcán élők nőkből vegyesen – merítettem ihletet, így formálva meg egy olyan nő képét, akiből sokkal több árad, mint puszta fizikai erő.”

A történetüket megosztó tehetséges nők nagy dolgokat értek el eddig:

Gabby Williams: A WNBA sportolója, a Chicago Sky csapatában kezdte profi pályafutását, jelenleg a Sopron Basket játékosaként Európában, Sopronban él és játszik.

Williams lenyűgöző erővel és dinamizmussal uralja a kosárlabdapályát. 2019-ben debütált Európában, 2020 májusa óta erősíti az Euro League Women D csoportját vezető Sopron Basket csapatát. Gabby amellett, hogy csapatának legjobbja, a zenében és divatban is tehetséges, és lelkes aktivista.

Misty Copeland: A 20 éve hivatásos balett-táncos történelmet írt, amikor első afroamerikai nőként az Amerikai Balett Színház vezető táncosa lett. Emellett ő a szerzője két New York Times bestsellernek, a “Ballerina Body” és a “Life in Motion” című könyveknek is.

Lilliana Vazquez: Az Emmy-díjas televíziós szereplő bármit tesz, az biztosan nagyot szól. A latinx közösség büszke tagja igazi példakép mindazok számára, akik a divatszakmában és a televíziózásban szeretnének dolgozni.

Ayana Lage: A Tampában élő blogger híressé vált arról, hogy határozottan fellép a társadalmi igazságtalanságok ellen. Új anyaként nyitottan és érzékenyen írt követőinek a szülés utáni depresszióval vívott küzdelméről.