TechAddikt Notebook Lenovo Lenovo ThinkPad 11e sorozat: kifejezetten iskoláknak ajánlott

Lenovo ThinkPad 11e sorozat: kifejezetten iskoláknak ajánlott

A Lenovo a Bett edukáció-technológiai rendezvényén jelentette be a legújabb ThinkPad 11e szériát, amely elérhető hagyományos laptop, és a YOGA sorozat jól ismert innovatív, több üzemmódos – laptop, állvány, táblagép és sátor – kivitelben.

lenovo_thinkpad_11e

A ThinkPad 11e szériát célzottan arra tervezték, hogy tökéletesen illeszkedjen az iskolai adminisztrátorok, oktatók és diákok igényeihez, valamint a tantermi használathoz is. A Windows-alapú ThinkPad 11e széria a korábbi Think termékektől megszokott megbízható és strapabíró felépítést kapott, valamint további olyan továbbfejlesztett technikai részleteket, mint a hatékonyabb ventillátor lapát és a legújabb generációs processzorok. A felhasználói élményt tovább fokozza, hogy a ThinkPad 11e széria elérhető ActivePen kiegészítővel is, amely a kézírást precízen követi.

Az ActivePen elhozza azt a megszokott egyszerűséget, amely a papírra és a tollra jellemző, és mindezt digitális környezetbe helyezi át. A fokozott pontosság és nyomásérzékenység eredménye pedig egy minden eddiginél természetesebb érzés használat közben, továbbá a gombok könnyebb elérést biztosítanak a gyakran használt funkciókhoz is. Azon felül, hogy az előre telepített Intel® edukációs szoftvernek köszönhetően a XXI. századi tanulási élményhez elengedhetetlen eszközök és alkalmazások állnak a felhasználó rendelkezésére, a Thinkpad 11e széria még a Lenovo WRITEit és REACHit szoftvereit is tartalmazza, amelyek tovább fokozzák a hallgatók és az oktatók közti együttműködést és produktivitást. Az innovatív hardver és szoftver erőteljes kombinációja leegyszerűsíti a házifeladatok, beadandók elküldését, a csoportfeladatok lebonyolítását, mind a diákoknak, mind a tanároknak, ezáltal egy hatékonyabb tanulást tesz lehetővé az osztálytermen kívül és belül egyaránt.

Köztudott, hogy a tanulók könnyelműen lehajítják a laptopjaikat, bevágják a hátizsákjuk mélyére, és az is könnyedén előfordul, hogy valamilyen ital vagy folyadék ömlik rájuk. Szerencsére a ThinkPad laptopok arról ismertek, hogy szélsőséges körülmények közt tesztelték őket, és ezalól a ThinkPad 11e sem kivétel. A MilSpec elvárásainak megfelelően tizenegy tesztelési módszernek és tizenkilenc eljárásnak vetették alá őket, köztük vizsgálták az ellenállást homokkal-, porral-, szélsőséges időjárási körülményekkel-, párával-, mechanikai behatásokkal szemben. A ThinkPad 11e szériát úgy tervezték, hogy észbentartottak valamennyi, a tanteremben nap, mint nap előforduló problémát.

A továbbfejlesztett ThinkPad YOGA 11e és a ThinkPad 11e az 5. Generációs Intel® Core™ processzorokkal – amelyeket speciálisan a vékony és könnyű eszközökre fejlesztettek – gyakorlatilag megduplázza az együttes teljesítményt, továbbá a ThinkPad 11e AMD processzorokkal is elérhető lesz. 2.5 centiméteres vastagságával és kevesebb, mint 1500 grammos induló súlyával, a ThinkPad 11e széria darabjai tökéletesek arra, hogy akár egyik teremből a másikba vigyék őket, és a rövid betöltési idejüknek köszönhetően azt is megelőzik, hogy a diák emiatt lekésse az óra elejét. A HD kijelző további előnye a kristálytiszta kép 11,6”-os hordozható keretben. A ThinkPad YOGA 11e Corning Gorilla Glass 3 üveggel is rendelkezik, amely a 10 pontos multi-touch kijelzőt a fokozott igénybevételtől is megóvja.

A testreszabható funkciókat úgy alakították ki, hogy az oktatási intézmények különleges igényeit kielégítsék, a választható egyedi azonosító, a BIOS rendszer módosíthatósága, a lézergravírozhatóság és az egyedi képalkotás is ezt szolgálja. Ráadásul, a Stoneware részeként, a LanSchool tanterem-felügyelő szoftver elérhetővé teszi a tanároknak, hogy miniatűr nézetben figyelemmel követhessék, hogy a diákok éppen mivel foglalkoznak, vagy alkalomadtán elsötétíthessék a képernyőiket, hogy visszanyerjék a figyelmüket, valamint egyszerűen megoszthassanak bármit a tanteremben található gépekkel.