TechAddikt Notebook Lenovo Új Lenovo ThinkBook: üzletre tervezve

Új Lenovo ThinkBook: üzletre tervezve

A technológia világát mindig a következő nagy dobás hajtja. A Lenovo éves konferenciáján – amely idén ötvözte a Lenovo legnagyobb üzleti partnereseményét – az Accelerate-et a kiemelt vásárlói eseménnyel, a Transform 3.0-val – a Lenovo bejelentette új, kis- és középvállalkozásoknak szánt ThinkBook nevű almárkáját – első képviselői a legújabb, ultravékony Windows 10 laptopok, amelyek magukba foglalják a modern fogyasztóközpontú eszközök hordozhatóságát és könnyű használatát és kétség kívül segítséget jelentenek a jövő sikeres üzleti vezetőinek.

Miért ThinkBook?

A folyamatosan online világban a modern munkavállalóknak egy egyszerűsített laptopra van szükségük, hogy szinte bármely távoli helyről csatlakozhassanak. Egyetlen más csoport sem használja behatóbban a produktivitást növelő intelligensebb technológiát, mint a következő generáció okostelefonos munkavállalói. Az “új munkaerő” 60 százaléka nőtt fel úgy, hogy meghatározó és stílusos eszközökkel dolgozott, tervezett, vagy kommunikált online. A Z- és a ezredfordulós generációba tartozó munkavállalók fontos munkaerőt képviselnek, és olyan vállalati eszközöket várnak el, amelyek elmossák a munka, az élet, a szenvedély és a célok közötti vonalakat. az életüket, a szenvedélyüket, a munkájukat és a céljaikat.

Az ügyfélkutatás eredményeként létrehozott ThinkBook kifejezetten az olyan kis- és középvállalkozásoknak készült, akik látványos designt és árelőnyt szeretnének, ugyanakkor már nem racionalizálhatják a kiterjesztett szolgáltatások és garanciák hiányát – amelyek bármely méretű vállalkozás alapvető szükségletei. A ThinkBook lehetővé teszi, hogy a növekvő cégek modern, mégis költséghatékony eszközökkel olyan előnyökhöz jussanak, amelyekkel könnyedén bevonzzák a technológia iránt komolyan érdeklődő fiatalokat.

„A fiatal üzleti vezetők új hulláma arra számít, hogy a munkahelyi eszközök a minimalista megjelenésük ellenére sokkal többet nyújtanak” – mondta Eric Yu, a Lenovo alelnöke és a Lenovo Intelligent Devices Group KKV üzleti szegmensének igazgatója. „A ThinkBook tökéletesen alkalmas arra, hogy kitöltse az termékek között fennálló rést a KKV piacon.”

A végfelhasználóval kezdve

A folyamatosan növekvő vállalatok a világon mindenhol követik a Choose Your Own Device (CYOD), vagyis a “Válassza ki az önnek megfelelő készüléket” névre keresztelt trendet. A Lenovo által végzett kutatás során 8000 válaszadó mondta azt, hogy nagyon fontos a munka során használt eszköz kinézete, így a színe és a felhasznált anyagok minősége, de ha lehet, még mindig inkább a cégek által felkínált listából választanak inkább.

A 13 hüvelykes és 14 hüvelykes méretben kapható ultravékony ThinkBook S sorozat azoknak üzleti vásárlóknak készült, akik nem hajlandók kompromisszumokat kötni az olyan alapvető szolgáltatásokban, mint a biztonság, a megbízhatóság és a támogatási szolgáltatások, mégis ezek a készüléket kielégítik az igényes eszközök iránti vágyaikat és az okostelefonoknál megszokott élményeket hozzák el a számítógépre.

A bármely vállalkozás számára ideális Lenovo ThinkBook 13s és 14s ötvözi az olyan modern stílusú és fogyasztóközpontú dizájnelemeket, mint például az alumínium külső, vagy az üzleti szintű és beépített biztonsági szolgáltatások, amelyeket a fogyasztók a Think családba tartozó PC-ktől elvárnak.

Stílusos és még biztonságosabb

A ThinkBook laptopok premium érzetet keltenek mindenkiben, és sík felületen akár 180 fokban kihajthatók, az ultravékony keretnek köszönhetően pedig nagyobb kijelzőt lehetett kisebb kialakítású laptopba szerelni. Az alumínium és magnézium anyagokat az ásvány szürke színnel kombináltuk, a vékony kialakításnak köszönhetően pedig a ThinkBook 14s mindössze 1,5 kg-ot, a ThinkBook 13s pedig 1,34 kg-ot nyom.

Az ultravékony ThinkBook laptopok olyan üzleti szolgáltatásokat kínálnak, amelyeket még a drágább alternatívák sem nyújtanak.

Ezek közül érdemes kiemelni a következőket:
• Egylépéses hitelesítés és bekapcsolás ujjlenyomat-olvasóval
• TPM 2.0 a Windows 10 biztonsági funkciók és a felhasználói adatok titkosításának engedélyezéséhez
• A fizikai ThinkShutter ™ kamerafedél az adatvédelem érdekében
• Indium fém bevonattal ellátott zsanérok a WiFi interferencia csökkentéséhez
• Tiszta és erőteljes hangzás a Dolby Audio™-nak köszönhetően a HARMAN® hangszórókon keresztül
• Élénk és részletgazdag képet biztosító prémium Full HD kijelzők Dolby Vision®-nel (ThinkBook 13s)
• Cseppálló billentyűzet, amely akár 60 cm3 folyadéknak is képes ellenállni
• Akár 11 óra üzemidő és RapidCharge gyorstöltés a ThinkBook 13s-en, és legfeljebb 10 óra üzemidő a ThinkBook 14s esetén

Villámgyors válasz

A Windows modern készenléti módjának köszönhetően a ThinkBook 13s az okostelefonok csatlakozási képességeit hozza el az üzleti laptopokra; a készülék le tudja tölteni az e-maileket, fogadni tudja a Skype hívásokról érkező értesítéseket és az alkalmazásokat is képes frissíteni még akkor is, ha a fedél lehajtott helyzetben van. Sőt, a Smart Power On bekapcsológombnak vagy a bizonyos helyzetekben használható hangvezérlésnek köszönhetően pillanatok alatt folytatható a munka.

A Skype vállalati verziója által hitelesített kétirányú mikrofon és a HARMAN névvel fémjelzett dupla hangszóró biztosít mindenkit a tiszta hangzás elérésében különféle VoIP hívások esetén. Ráadásul a dedikált Skype gyorsgomboknak köszönhetően egy gombnyomással fogadható vagy tartható a hívás.

A ThinkBookban rejlő technológia minden helyzetben megfelelő erőt biztosít, köszönhetően a 8. Generációs Intel® Core™ processzoroknak, a standard SSD-nek, és a grafikus gyorsítónak, legyen az az Intel UHD 620 vagy a komolyabb teljesítményre képes AMD® Radeon™ 540X. A RapidCharge gyorstöltés szintén alapvető a ThinkBook 13s esetén, ez biztosít lehetőséget arra, hogy 80%-os töltöttséget érjen el mindössze egy órányi töltést követően.

Üzleti szintű támogatás

Az üzleti életben a számítógépek meghibásodása nem várt következményeket, így például alacsonyabb ügyfélelégedettségi szintet vonhat maga után, ami a márka reputációját is csökkenti. A ThinkBook számos üzleti szintű szolgáltatással rendelkezik, mint például a Lenovo Premier Support, a garanciakiterjesztés és a garanciaidő növelés, vagy a másnapi támogatás, illetve a nemzetközi garancia szolgáltatás, amelyekkel minimalizálni lehet az időveszteséget.

A ThinkBookok beépített szolgáltatásokat is felvonultat, főleg olyan kisvállalatok számára, amelyek nem rendelkeznek saját támogatói csapattal. Ezek közül kiemelendő az előre telepített Lenovo Vantage szoftver, ami képes a preventív hardverdiagnosztikát, a személyre szabott hardveres beállításokat és a legfontosabb frissítések telepítését elvégezni.

Előző cikkA Fujitsu 6 előrejelzése 2019-re az adatközpontokkal kapcsolatban
Következő cikkA Fujitsu új Unified Endpoint Security segít kézben tartani a biztonságot