TechAddikt Hardver Fujitsu Leredukálni a munkahely karbonlábnyomát – íme, a Fujitsu ESPRIMO-irány

Leredukálni a munkahely karbonlábnyomát – íme, a Fujitsu ESPRIMO-irány

Folyamatosan sok minden változik a világban: most hegyezzük ki a témát a munkahelyi környezetekre és modellekre! A Fujitsu felvázolta, miként és hogyan érdemes kialakítani egy olyan munkakörnyezetet, ahol a kompakt megközelítés és a környezettudatosság a két legfontosabb szempont – persze a masszív teljesítmény mellett.

Ahány kultúra, annyi munkahelyi szokás. A technológiák fejlettségétől és azok alkalmazásától függően határozható meg a munkamorál, valamint szabad teret tud nyújtani speciális esetekben. Például dolgozhatunk otthonról is minden további nélkül.

Az Y generáció máris a hagyományostól eltérő elképzelésekkel és gyakorlati megvalósítással jelentkezik a téma kapcsán. A mobilitás elsődleges szempont számukra, és alapvetően nem szeretik a földhöz ragadt, vagy fix ponthoz köthető munkavégzést. Ugyanakkor tény: jelenleg a munkahelyek túlnyomó százaléka használ hagyományos értelemben vett kialakítást, környezetet.

Persze az is fontos, hogy a munkahely, konkrétan a munkavégzés környezete megmaradjon egyedinek, illetve elkülönüljön a többi tértől fizikailag és szellemi értelemben is. Viszont magának a munkaterületnek, a helynek, ahol dolgozunk, nagy terekkel, jól bejárható folyosókkal, áthidaló összekötőkkel kell rendelkezni. Ehhez persze elengedhetetlen az is, hogy minden kiegészítő eszköz a lehető legtöbbet nyújtsa, s nem árt a hatékonyság sem.

Épp ezért, a fentiek tekintetében alakította ki a Fujitsu a hiperhatékony munkahely-sémát (HEWP). Az elnevezés mindent elárul. A modern megvalósítások, az igények figyelembe vétele mellett az egyik legalapvetőbb ismérve ezeknek a HEWP-alapú projekteknek a rendkívül magas energiahatékonyság, a lehető legjobban leredukált energiafelhasználás.

Egy intelligens, mindent átfogó koncepció esetében fontos, hogy a klasszikus megközelítés mellett rendelkezzen minden olyan részlettel, amely a jelenkori – alapvetően környezettudatos – igényeknek megfeleljen. Mi kellhet nekünk ilyen esetekben? Egy asztali PC, egy telefon, általában két kijelző, no meg egy egér és egy billentyűzet. Persze vannak egyéb komponensek is, amelyek növelik a funkcionalitást és a kényelmet. Kellenek konnektorok, elosztók is ezekhez az eszközökhöz.

Mindez általában gyakran vezethet kisebbfajta káoszhoz. Például általános probléma, hogy nem elegendő a dugalj, és/vagy rengeteg a földön keresztülfutó vezeték, kibővítő egység, és a többi.

Nos, ennek vége: a Fujitsu ESPRIMO Q957 mini PC egyszerre tud két képernyőt kezelni, valamint egy teljes munkakörnyezetet is képes lefedni. Minden ide futhat be (kábelek, csatlakozók), melyeket a munkaidő végén az alkalmazottak remekül le tudnak csatlakoztatni, és egyetlen gombnyomással tudnak energiát spórolni. Az ESPRIMO rendelkezik hosszantartó alacsony áramfelvételi móddal, amely minden esetben aktiválható, amikor az iroda bezár.

Használat közben is megmarad az energiahatékonyság. Az ESPRIMO Q957 tíz másodpercnyi kihagyás után azonnal takarékos módba vált, a kijelző fényereje csökken automatikusan. Ha 30 másodperces a kihagyás, akkor a háttérvilágítás is kikapcsol, az egész képernyővel együtt.

Számos hasonló tulajdonsággal lett felruházva a cikkben szereplő Fujitsu ESPRIMO Q957: a termék kimondottan alkalmas arra, hogy csökkentsük karbonlábnyomunkat, és kevesebb PC-vel élhető, univerzális irodát tudjunk üzemeltetni. Ehhez pedig az ESPRIMO Q957 az egyik legjobb választás.

Szólj hozzá!