TechAddikt Mobileszköz LG LG G Flex2: továbbfejlesztett ívelt okostelefon

LG G Flex2: továbbfejlesztett ívelt okostelefon

Az LG tovább feszegeti a határokat legújabb, a Las Vegasban rendezett CES 2015 technológiai kiállításon bemutatott G Flex2 okostelefonjával.

lg_g_flex_2_ces_2015

Már a tavaly, a világ első hajlított okostelefonjaként megjelent G Flex készüléket is pozitívan fogadták a vásárlók innovatív megjelenésének és egyedülálló újításainak köszönhetően, a G Flex2 még korszerűbb megjelenése, nagyobb teljesítménye és még inkább felhasználóbarát kialakítása pedig csak fokozza az élményeket.

Az LG kecsesebb, stílusosabb G Flex2 készülékébe a Qualcomm legújabb, még gyorsabb és még gördülékenyebb működésre képes, 64 bites, 4+4 magos Snapdragon 810-es processzora került. Az 5,5 hüvelykes kijelző Full HD felbontású, a frissített szoftver pedig olyan, a korábbinál is felhasználóbarátabb megoldásokat kínál, mint a Gesture View és a Glance View. A G Flex elődmodellnél megismert egyedülálló „öngyógyító hátlap” funkciót is továbbfejlesztették: a folyamat gyorsabbá és látványosabbá vált.

A szépség a részletekben rejlik

A G Flex2 elődjénél is íveltebb formát kapott: míg korábban a kijelző és a telefon hajlítottsága egy 700 milliméteres sugarú körbe illett bele, addig az új okostelefoné egy 400 és 700 mm közötti sugarú körbe, ami kecsesebb és dinamikusabb külsőt kölcsönöz a készüléknek.

A G Flex2 íveltebb megjelenése természetesen nemcsak formai újítás. A homorúbb kialakításnak köszönhetően beszélgetés közben a mikrofon közelebb kerül a szájhoz, így a készülék a hagyományos okostelefonokénál sokkal jobb hangminőségre képes, illetve nagyobb arányban szűri ki a külső zajokat. Az elődjénél kisebb, 5,5 hüvelykes képernyő íveltsége nemcsak tökéletes látványt nyújt, de jobban illeszkedik a kézbe is. A kijelző hajlítottsága minden szögből magával ragadó képet nyújt, a hátlap 650 milliméter sugarú, kecsesebb íve pedig kényelmesebb a zsebben és a kézben is. Az 1800 pixeles, Full HD felbontású kijelzőn minden éles és valósághű, a P-OLED kijelzőtechnológia pedig az LG Flexnél megismertnél is egyedibb kialakítást, illetve nagyobb tartósságot kölcsönöz a készüléknek.

A telefon hátlapján olyan kimunkált részletek is felfedezhetők, mint a „Spin Hairline Pattern”, amely mintán minden szögből jól látszik a finom, de kiváló polírozás.

A legfejlettebb technológia

A G Flex2 az első olyan, hihetetlenül gyors és hatékony multimédiás okostelefon, amelyet az Android 5.0-ás verzióra optimalizált, 64 bites, 4+4 magos, Snapdragon 810-es processzorral és a lenyűgöző grafikai élményt biztosító, legfejlettebb, Qualcomm AdrenoTM 430 GPU-val szereltek fel. A Snapdragon 810-es processzora mellett a 3×20 MHz-es, integrált sávaggregáció gyorsabb és hatékonyabb kapcsolatot biztosít. Mi több, a kijelzőt védő, saját fejlesztésű üvegborítás egy speciális kémiai kezelésnek köszönhetően 20 százalékkal tartósabb elődeinél.

A hátlapon található kisebb sérülések és karcolások eltüntetésére képes „öngyógyító bevonat” technológiája is tovább fejlődött: az LG ezt a folyamatot szobahőmérsékleten 3 percről mindössze 10 másodpercre csökkentette.

A másik, csak az LG okostelefonokban megtalálható innovatív technológiai megoldás a bámulatosan gyors, tavaly a népszerű LG G3-ban debütált lézeres autófókusszal ellátott kamera. Ez a G Flex2 készüléknél még minimális fénynél is lehetővé teszi a legjobb pillanatok megörökítését, hiszen lézersugarak segítségével méri be a tárgy és a kamera közötti távolságot. Az optikai képstabilizátorral és a dupla vakuval is ellátott LG G Flex2 így a kompakt kamerákkal felveszi a versenyt.

Praktikus megoldások a kényelemért

A G Flex2 íveltségi élményét a készülék szoftvere is tovább viszi: az egyedülálló megoldásokat és funkciókat a hajlított kialakításra optimalizálták.

  • A Gesture Shot segítségével tökéletes selfie-t, önarcképet készíthetünk egy egyszerű kézmozdulattal, amit a készülék akár 1,5 méterről is felismer.
  • A Gesture View segítségével könnyen és azonnal visszanézhető az utolsó elkészített fénykép.
  • A Glance View lehetővé teszi, hogy a felhasználók a lezárt képernyőn is egyetlen ujjsimítással hozzáférjenek az új üzenetekhez, megnézhessék a pontos időt és a nem fogadott hívásokat.
  • A Fast Charge funkció 40 perc alatt tölti fel 50 százalékra a világ egyetlen hajlítottmobiltelefon akkumulátorát„Már a korábbi G Flex is az LG úttörő szellemét jelenítette meg, a G Flex2 ívelt kialakítása azonban még közelebb viszi a felhasználót az Innovation for a better life mottónkhoz – mondta Juno Cho, az LG Electronics mobil üzletágának vezetője. „A G Flex2 nemcsak megjelenésében lenyűgöző, de megvan benne az az erő is, amellyel a jelenlegi okostelefon-technológia éllovasává válhat. Egyszerűen fogalmazva, ez a mobiltelefon minden értelemben úttörőnek számít” – fogalmazott Cho.Az LG G Flex2 készüléke kezdetben két színben, platina ezüstben és flamenco pirosban kerül majd piacra Koreában január végén, ezt követően pedig további országokban is elérhető lesz.