TechAddikt Notebook Lenovo Új lehetőségek a Lenovo-tól mobil- és otthoni felhasználók számára

Új lehetőségek a Lenovo-tól mobil- és otthoni felhasználók számára

A Lenovo a 2015-ös International Consumer Electronics Show-n (CES) bejelentette az otthoni és mobil felhasználóknak tervezett, innovatív PC-eszközeinek kibővített választékát.

lenovo_thinkpad_yoga_2015_ces

A fogyasztók választási lehetőségei két új Lenovo TAB 2 A7 modellel nőttek a megfizethető árú androidos tabletek kategóriájában. Az új windowsos PC-kkel a felhasználók még rugalmasabban dolgozhatnak és játszhatnak. A FLEX 3 átalakítható laptopok 11, 14 és 15 hüvelykes kivitelben kerülnek forgalomba, és immár négy üzemmódot kínálnak. Az új termékek közé tartoznak továbbá az erőteljes és stílusos Lenovo U31 és U41 laptopok; továbbá a kibővített asztali all-in-one termékvonal, a Lenovo első, Intel RealSense 3D kamerával ellátott asztali gépével, a B50 3D Camera-val, valamint a helytakarékos C20, C40 és C50 modellekkel.

Több üzemmóddal biztosít nagyobb rugalmasságot a FLEX 3

Az ideális belépő szintű FLEX 3 átalakítható laptop 360 fokos forgópántot kapott, melynek révén az érintőképernyő teljes kifordításával kapcsolható át tablet üzemmódba. A FLEX 3 még több rugalmasságot biztosít használóinak, hogy minél többféle dolgot csinálhassanak különféle üzemmódjaiban: megnézzék a legújabb filmeket sátor módban, megtekintsék a családi fényképeket állvány módban, vagy begépeljenek egy dokumentumot laptop módban.

A vékony és könnyű FLEX 3 átalakítható laptop modellek teljes Windows 8.1 Update felhasználói élményt kínálnak, élő csempékkel és minden windowsos eszközön ugyanúgy megjelenő felülettel. Erőteljes teljesítményt nyújtanak az 5. generációs Intel® Core™ i7 processzorokig terjedő lapkaválasztékkal a 14 és 15 hüvelykes modelleknél, illetve a Pentium processzorokig terjedő lapkaválasztékkal a 11 hüvelykes modell esetében, míg az 1 TB-ig terjedő tárolókapacitás elegendő helyet biztosít a felhasználók digitális tartalomkönyvtárai számára. A FLEX 3 ugyancsak lenyűgöző hang- és vizuális élményt kínál 1366×768 képpontos HD képernyőjével a 11, 14 és 15 hüvelykes modelleknél (a 14 és 15 hüvelykes modellek FHD felbontású képernyővel is rendelhetők), valamint Dolby Home Theatre hangrendszerével és sztereó hangszóróival.

A vékony, erőteljes és stílusos hagyományos laptopot kereső vásárlók igényeit elégítik ki a Windows 8.1 Update operációs rendszert futtató,13 hüvelykes Lenovo S31 és a 14 hüvelykes S41 laptopok. A csupán 19,5 milliméter vastagságú és kevesebb, mint 1,8 kilogrammot nyomó, vékony és könnyű kivitelű S sorozatú laptopok teljesítménye is kiváló. Lapkaválasztékuk az 5. generációs Intel Core i7 processzorig terjed, opcionálisan újgenerációs NVIDIA GeForce grafikus rendszerrel rendelhetők, tárolókapacitásuk 1 TB-os SSHD vagy 256 GB-os SSD meghajtóig terjed, továbbá felszerelték őket sztereó hangszórókkal és Dolby Home Theatre hangrendszerrel, így mind munkára, mind játékra kiválóan alkalmasak.

Egy okos választás az első ízben tabletet vásárlóknak

Az első alkalommal tabletet vásárlóknak fejlesztette ki a Lenovo az Android 4.4-et futtató, kivételesen kedvező árú TAB 2 A7-10 és A7-30 modelleket. A 9,3 milliméteres, ceruza vastagságú és csupán 269 grammos tömegű, belépő szintű A7-10 egész nap használható nyolc óráig terjedő akkumulátor üzemidejének köszönhetően. Az A7-10-et felszerelték minden lényeges szolgáltatással, amelyre egy tabletnek szüksége lehet: micro SD kártyával 32 GB-ig bővíthető tárolóval, négymagos MediaTek processzorral és ötpontos, 1024×600 pixeles IPS érintőképernyővel egy vonzó, ébenfekete házban.

Kivételesen jól hordozható eszköz 8,9 milliméteres vastagságával és ugyancsak 269 grammos tömegével az A7-10 bátyja, az A7-30, amely testvére szolgáltatásain túlmenően opcionális, hanghívást lehetővé tevő 3G kapcsolódási lehetőséget kínál1. Ez az ultrahordozható phablet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen eszközzel minden feladatot megvalósítsanak, ha úton vannak. A SIM-kártya által támogatott hanghívásokon túlmenően a 3G technológia biztosítja a zökkenőmentes video- és zenelejátszást. A felhasználók négy vidám szín – tengerkék, vattacukor, gyöngyfehér és ébenfekete – közül választhatnak.

Mindkét tablet előre telepítve tartalmazza a Lenovo DOit appjait, köztük az eszközök közötti azonnali fájlmegosztásra szolgáló SHAREit-et, a vírusok ellen védő Security-t, valamint a kapcsolati adatok, szöveges üzenetek és híváslisták mentésére, illetve visszaállítására használható SYNCit-et.

Minden korábbinál hatékonyabb interaktivitás 3D kamerával

A Lenovo első, Intel® RealSense™ 3D kamerával felszerelt AIO (all-in-one) gépe, a Windows 8.1 Update-et futtató B50 3D Camera egy teljesen új szintjét kínálja az interaktivitásnak és termelékenységnek, lehetővé téve, hogy a PC ugyanúgy „lásson”, mint használója. A 3D kamera teljes 1080p felbontású, színes képet hoz létre, és mélységérzékelő modulja révén képes szimulálni az emberi szem mélységérzékelő és képalkotó képességeit. A 3D kamera teljesen új dimenzióba helyezi a kommunikációt, a tartalomrögzítést és -megosztást, valamint a játékot azáltal, hogy a videochatelést virtuális terekkel egészíti ki, tárolja a mélységi információkat 3D szerkesztéshez és nyomtatáshoz, továbbá lehetővé teszi a kéz- és ujjmozdulatokkal, sőt akár arckifejezésekkel történő vezérlést1. Előre telepítve tartalmaz négy Intel® RealSense™ élményt (Out of Box Experience, Personify, Wave Warrior, BBB Goal), melyeket videochateléskor, játékoknál és objektumok háromdimenziós manipulálásához használhatunk.

A 23,8 hüvelykes, keret nélküli, 1920×1080 képpontos, FHD felbontású érintőképernyővel és újgenerációs NVIDIA GeForce grafikus rendszerrel ellátott B50 3D Camera gyönyörű képeket jelenít meg, és a JBL hangszórókon magával ragadó, Dolby rendszerű hangélményt szolgáltat. Ugyancsak felszerelték DVD-íróval a multimédia tartalmak megtekintéséhez és átviteléhez. A Windows 8.1-et futtató B50 3D Camera teljesítménye szintén kiváló, köszönhetően a 4. generációs Intel Core i7 processzorig terjedő lapkaválasztéknak, továbbá ellátták WiFi kapcsolattal, valamint HDMI in és out csatlakozókkal. Az AIO ébenfekete vagy platina színben vásárolható meg, billentyűzettel és egérrel.

Hely- és költségtakarékos C sorozatú AIO gépek

A mindennapos használatra ideális C sorozatú AIO asztali gépek háromféle képernyőméretben – a C20 19,5 hüvelykes, a C40 21,5 hüvelykes, a C50 23 hüvelykes – vásárolhatók meg. A praktikus és elérhető árú C sorozatú asztali gépek opcionális 10 pontos, 1920 x 1080 képpontos, Full HD felbontású, széltől-szélig érintőképernyőt, valamint Windows 8.1 Update operációs rendszert kínálnak. Az otthoni szórakozási élmény teljessé tétele érdekében a gépeket felszerelték DVD-íróval, előlapi hangszórókkal, opcionális újgenerációs NVIDIA GeForce vagy AMD R5 grafikus rendszerrel és WiFi kapcsolattal. A mélyfekete vagy fényes fehér színben megvásárolható, vonzó kivitelű asztali gépek a 4. generációs Intel® Core™ i5 processzorokig terjedő lapkaválasztékuk révén nagy teljesítményt, valamint gyors memóriát és nagy tárolókapacitást kínálnak.

“Manapság a vásárlók olyan egyedi eszközökre vágynak, mint amilyen egyediek ők maguk is,” mondta Tom Shell, a Lenovo Product Group alelnöke. “Ezért bővítettük termékkínálatunkat minden platformon – a laptop, az asztali gép és a tablet kategóriában egyaránt. A különféle operációs rendszerek, üzemmódok, eszköztípusok és kulcstechnológiák választékában mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő Lenovo PC-t.”

“A Lenovo folytatja az olyan tetszetős windowsos eszközök fejlesztését, mint a felhasználóknak prémium 3D élményt nyújtó B50 all-in-one gép és a belépő szintűnek árazott FLEX átalakítható laptopok, amelyek bárki számára elérhetővé teszik a hordozható számítógépeket,” mondta Peter Han, a Microsoft globális OEM marketing alelnöke. “Örömmel folytatjuk szoros együttműködésünket a Lenovo-val annak érdekében, hogy olyan új és egyedülálló windowsos eszközöket vigyünk piacra, amelyek hatékonyabbá teszik az embereket mind a munkájuk során, mind a szabadidejükben.”