TechAddikt Hardver Acer next@acer CONNECTED TOGETHER 2020 október: új Acer ConceptD PC-k, kreatívoknak, alkotóknak

next@acer CONNECTED TOGETHER 2020 október: új Acer ConceptD PC-k, kreatívoknak, alkotóknak

Az Acer next@acer globális sajtótájékoztatóján új és frissített termékeket jelentett be a ConceptD PC-kínálatán belül, amely a professzionális és lelkes alkotók számára tervezett prémium PC-k brandje. Az új ConceptD 300 egy erőteljes mid-tower közepes toronyházba épített PC, alapvetően BIM és CAD projektekhez, valamint intenzív 3D modellezéshez, megjelenítéshez és animációhoz tervezve. Ezenkívül a ConceptD 7 és ConceptD 7 Pro noteszgépek immár a 10. generációs Intel Core processzorokkal és az Acer új Vortex Flow hűtéstechnológiájával is rendelkeznek.

Az Acer ConceptD PC-k időtálló formájuk, rendkívül színhű kijelzőik és néma működésükkel emelik csúcsra a számítástechnikai élményt. Ezek az eszközök kimagaslóan optimalizáltak grafikusok, filmkészítők, mérnökök, építészek, fejlesztők és más alkotók számára.

ConceptD 300 – kicsi, ugyanakkor nagy teljesítménnyel bír

A ConceptD asztali PC-k gyönyörű, időtálló kivitelben, tiszta fehér színárnyalatban készülnek, és természetesen remekül párosíthatók a hozzájuk illő monitorokkal.

A ConceptD asztali PC-sorozat legújabb verziója, a ConceptD 300 elegáns és kifinomult, közepes méretű 18 literes toronyházba lett tervezve, amely elég kicsi ahhoz, hogy gond nélkül az író- vagy munkaasztal része legyen. Feltűnő kialakítását a gyönyörű fehér kivitel, elegáns fa panel felső rész, és fekete előlap jellemzi. A toronyház modern esztétikáján kívül számos funkcionális tulajdonságot is társítottak a modern irodai megjelenéshez: a nagy, háromszög mintájú előlapi légbeömlő és az oldalsó szellőzés optimális hűtést biztosít, a zajszintet pedig 40 dBA alatt képes tartani, ami egyenértékű egy könyvtárszoba zajszintjével.

Akár 10. generációs Intel Core 7 processzort, NVIDIA GeForce RTX 3070 grafikát és 64 GB 2666 MHz-es DDR4 memóriát tartalmazhat a termék, így videószerkesztés, CAD és 3D modellezési projektek és egyéb számításigényes munkafolyamatok könnyedén végezhetők. Akár 4 TB HDD-vel és 1 TB gyors PCIe M.2 SSD tárolóval kombinálva a ConceptD 300 ideális építészek, 3D művészek és videószerkesztők számára.

Az előlap ergonomikus kialakítású I/O portokkal is rendelkezik a könnyű használat érdekében. A portok teljes választéka már a Nextgen szintű csatlakozást kínálja, több USB 3.2 porttal, integrált SD-kártyaolvasóval és USB Type-C porttal a többképernyős támogatáshoz, akár 10 Gbps gyors adatátvitellel.

ConceptD 7 és ConceptD 7 Pro notebookok – erősebbek és lenyűgözőbbek, mint valaha

A ConceptD 7 notebookok biztosítják a professzionális és elhivatott alkotók számára szükséges teljesítményt és hordozhatóságot, olyanoknak tervezve, akik gyakran dolgoznak irodájuktól vagy otthoni stúdióiktól távol, és útközben is dolgozniuk szükséges. A teljesítmény és a színhűség kritikus fontosságú ezen felhasználók munkája szempontjából, ezért ezek a notebookok nagy teljesítményű processzorokat és grafikus lapkákat, kiváló minőségű kijelzőket és kiváló hűtési technológiát tartalmaznak. Tiszta fehér árnyalatú. vékony és pillekönnyű tokozásuk van, amely mindig tisztának és újszerűnek tűnik a fémfelületeiken lévő speciális szilárd kerámia védőrétegnek köszönhetően, amely keménységet, szilárdságot és ellenállást nyújt a szennyeződésnek és a sárgulásnak.

Mindkét frissített ConceptD 7 notebook asztali PC-kaliberű teljesítményt nyújt a 10. generációs Intel Core processzorokkal, amelyek integrált AI-t tartalmaznak az intelligens teljesítmény érdekében, emellett Intel Wi-Fi 6-ot (Gig +), Thunderbolt 3 technológiát és 4K HDR-t is kap a felhasználó. A hihetetlenül gyors és megbízható vezeték nélküli kapcsolat akár háromszor gyorsabb, mint a szokásos 802.11ac 2×2 80 MHz (867 Mbps), kevesebb késleltetést biztosítva, ami kritikus tényező a streaming vagy a videokonferencia során.

A ConceptD 7 Pro egy nagy teljesítményű NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU-val rendelkezik, amely 3072 CUDA maggal, 48 RT maggal, 384 Tensor maggal és 16 GB ultragyors GPU memóriával van felszerelve, és mindent megad, ami a masszív, hardverigényes content létrehozásakor szükséges. A ConceptD 7 NVIDIA GeForce RTX GPU-kat hordoz, amelyek ideálisak digitális feladatok végzéséhez, tervezéshez, videók létrehozásához a YouTube-ra vagy akár egy egész estés játékfilm utómunkálataihoz, valós idejű 3D-s tartalom építéséhez vagy épp élő közvetítésű játékstreamekhez a Twitch felületeire.

A ConceptD 7 notebookok megkülönböztető jellemzője a 15,6 hüvelykes UHD (3840×2160) 4K IPS, PANTONE hitelesített kijelző, amely tág színskálával rendelkezik az Adobe RGB színtér 100%-át lefedve, és Delta E <2 színhűsége is figyelemre méltó.

Mindkettő termék tartalmazza az új, egyedi tervezésű termikus hűtési megoldást. Három nagy hatékonyságú ventilátor és az Acer legújabb hőelvezetéses hűtéstechnológiája közösen egyedülálló aerodinamikai „Vortex Flow”-t, speciális levegőkeringetést hoz étre, amely 40 dBA alá csökkenti a zajszintet, és biztosítja, hogy a készülék belsejében lévő összes alkatrész hűvös maradjon még nagyobb terhelés esetén is.

A frissített USB 3.2 Gen 2 portok még gyorsabb (akár 10 Gbps) csatlakozást tesznek lehetővé kamerákkal és külső meghajtókkal, míg a Thunderbolt 3 gyorsabb fájlfeltöltést és átviteli sebességet biztosít 40Gbps sebességgel. Az USB-C DisplayPort gyors és zökkenőmentes kapcsolatot tesz lehetővé több kijelzővel. Az érintőpadot a Corning Gorilla Glass rendszerrel is frissítették a sima és pontos bevitel érdekében. Végül a DTS X: Ultra Audio kiváló hangminőséget biztosít, megadva a hathatós lehetőséget az élő közvetítésekhez, prezentációkhoz és online megbeszélésekhez.

Az Acer a nagy szoftvercégekkel együttműködve optimalizálta az új ConceptD 7 notebookokat, biztosítva a hardver és a szoftver zökkenőmentes együttműködését. Mindkét új ConceptD 7 notebook ISV minősítést kapott a KeyShot (3D rendering szoftver), az Adobe® (Premier Pro, Photoshop Lightroom, After Effects®), az Autodesk Revit (modellező szoftver építészek, mérnökök, tervezők számára) és az Autodesk Maya (3D) számítógépes animációs szoftver hatékony modellezési, megjelenítési, szimulációs, textúrázási és animációs eszközökkel művészek, modellezők és animátorok számára) tekintetében.