TechAddikt Hardver Acer next@acer made for humanity 2021: bővül az Acer Vero termékcsalád

next@acer made for humanity 2021: bővül az Acer Vero termékcsalád

Az Acer a Vero sorozatával elindította a zöld PC-k sorát, beleértve az Acer Aspire Vero laptopot a fogyasztók számára és az Acer TravelMate Vero laptopot kereskedelmi felhasználásra.

A PC-ktől a perifériákig a Vero eszközök osztoznak bizonyos zöld irányelvekben, mint például a fogyasztás utáni újrahasznosított (PCR) műanyag felhasználása és az újrahasznosítható csomagolásban történő szállítás. Mivel a fenntarthatóság nem csak azt érinti, hogy hogyan készül egy termék, hanem azt is, hogy mi lesz belőle, az Acer Vero eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen szétszerelhetőek legyenek, ami leegyszerűsíti a javítási vagy felbővítési folyamatot, és végső soron megnöveli az eszközök élettartamát.

Acer Aspire Vero – a zöld laptop

Az Acer Aspire Vero (AV15-51) több mint egy elegáns számítógép: ez a termék kézzelfogható megnyilvánulása az Acer elkötelezettségének a fenntarthatóbb működés iránt. A készülékház 30%-ban PCR műanyagból áll, ami 21%-kal csökkenti a CO2 kibocsátást ennek az alkatrésznek az előállítása során. A billentyűzetek szintén 50% PCR műanyagot tartalmaznak, és az Aspire Vero díjnyertes, 100%-ban újrahasznosítható csomagolása barkács laptop állványként is újrahasznosítható. Így az átgondolt tervezés segít kiküszöbölni a felesleges hulladékot, mivel megkönnyíti a számítógép vagy alkatrészeinek szétszerelését, javítását, frissítését és újrahasznosítását. A nemrég megjelent Windows 11 operációs rendszert futtatva hihetetlenül egyszerű a használata is. 

Ez a környezettudatos, zöld PC 99%-ban újrahasznosítható, 15,6 hüvelykes FHD IPS kijelzőjét 11. generációs Intel® Core™ processzorok és Intel® Iris® Xe grafikus processzorok működtetik, így a felhasználók világszínvonalú teljesítményre és termelékenységre számíthatnak, amikor csak szükségük van rá. Kevésbé igényes feladatok elvégzésekor az Acer új VeroSense™ szoftvere lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy az energiahatékonyságra és az akkumulátor élettartamára optimalizált használati módot válasszanak. Az olyan funkciók, mint a Wi-Fi 6, a Type-C USB port és a két Type-A USB port megbízhatóbb használati élményt nyújtanak, míg az Acer TrueHarmony™ és az Acer PurifiedVoice™ AI zajcsökkentéssel kristálytiszta konferenciahívásokat tesz lehetővé. 

A környezetbarát Vero készletet a Macaron Vero egérrel (AMR020), a Vero egérpaddal (AMP120 /AMP121) és a Vero tokkal (ABG131 / ABG132) egészíthetik ki a teljesen zöld felhasználók.

Acer TravelMate Vero – egy másik zöld laptop

Az Acer TravelMate Vero (TMV15-51) egy környezetbarát üzleti laptop, amely a fenntarthatóságot pártoló szervezeteket célozza meg. Akár 11. generációs Intel® Core™ i7 processzorral[2], 16 GB DDR4 memóriával és 1 TB SSD-vel rendelkezik, ami több mint elegendő a nagy termelékenységi feladatokhoz, és ezt a teljesítményt biztonsági intézkedésekkel támogatják. A diszkrét TPM vállalati szintű biztonságot és kezelhetőséget biztosít, míg a Kensington-zár fizikai védelmet nyújt a fontos adatoknak. A TravelMate Vero az Acer ProShield Plus-szal is szállítható, amely egy mindenre kiterjedő biztonsági megoldás, amely olyan funkciókat tartalmaz, mint a titkosítás és a dekódolás, valamint a Windows 11 Pro-ba épített biometrikus hitelesítési protokollokat is elérhetjük.

A TravelMate Vero ezen változata lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy testre szabják a laptop induló logóját, ami a márkaépítés fontos része a kis- és nagyvállalatok számára. Ezt az Acer Commercial BIOS-ban elérhető funkciók teszik lehetővé, amelyek biztosítják a BIOS zárolását vagy visszaállítását, frissítését akár nem Windows platformon is, valamint a CHIPSEC érvényesítés kihasználását a rendszer további javított biztonsága érdekében. 

A zöld PC-k Vero termékcsaládjának részeként a TravelMate Vero 30% PCR műanyagot tartalmaz az egész vázában, úgy tervezték, hogy könnyen javítható vagy frissíthető legyen, és 100%-ban újrahasznosítható csomagolásban szállítják. 

Acer Veriton Vero Mini – zöld asztali számítógép

Az Acer Veriton Vero Mini (VVN4690G) egy környezetbarát mini PC, amelyet úgy terveztek, hogy kereskedelmi szintű teljesítményt nyújtson egy kompakt és testreszabható toronyban, így a felhasználóknak tökéletes eszközt biztosítva egyedi munkakörülményeikhez. Egy-, két- vagy háromliteres térfogat-méretben kapható, számos opció áll rendelkezésre a lemezmeghajtók, a tárhely, a portok és még sok más tekintetében. Ezzel együtt elég kicsi ahhoz, hogy becsúsztassák egy hátizsákba, vagy hogy egy VESA tartóval egy monitor mögé pakolják el, hogy az íróasztalt tehermentesítsék. Az eszköz a következő generációs Intel® Core™ vPro® processzorokkal lesz felszerelve, és az olyan dedikált menedzsment eszközökkel, mint az Acer Office Manager és az Acer Control Center, melyek segítségével az IT személyzet zökkenőmentesen tudja kezelni a vállalat teljes számítógépes flottáját.

A Veriton Vero Mini szellőztetett gépháza 25% PCR műanyagból áll, és a zöld mini-pc-t 100%-ban újrahasznosítható dobozban szállítják.

Acer Vero BR277 – zöld monitor

Az Acer Vero BR277 az Acer környezetvédelem iránti elkötelezettségét tükrözi. Ez a termék egy fenntartható FHD monitor, melynek háza több mint 50%-ban PCR műanyagból készült, és elnyerte az ENERGY STAR®, TCO és EPEAT zöld tanúsítványokat. A következő prioritás a kényelem: a monitor az Acer Ergostand-ját kapta meg, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a monitort döntsék, forgassák, magasságban állítsák és elforgassák, amíg a tökéletes látószöget el nem érik. A termék az Acer VisionCare technológiai csomaggal is rendelkezik, amely segít csökkenteni a szem megerőltetését. A monitor ComfyView kijelzője tükröződésmentes és villogásmentes panellel rendelkezik, amely 15%-os fényerőre tompítható, ami lényegesen alacsonyabb, mint sok monitoré a piacon, és kihasználja az Acer BlueLightShield™-t is, hogy csökkentse a kék fény mennyiségét, amelynek a felhasználók ki vannak téve. Mindezeken felül a monitort 100%-ban újrahasznosítható csomagolásban szállítják. 

Acer Earthion

Az Acer több mint egy évtizedes fenntarthatósági erőfeszítéseinek csúcspontja, az Earthion platform egyesíti a vállalat, a beszállítói lánc partnerei, az alkalmazottak és a fogyasztók (csatornák) erősségeit annak érdekében, hogy innovatív megoldásokkal kezeljék a környezeti kihívásokat. A mai napig az Acer Csoport, beleértve a globális műveleteket és leányvállalatokat is, sikeresen elérte a 2020-ra kitűzött célt, hogy világszerte 60%-kal csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását. A RE100 tagjaként az Acer most intézkedik arról, hogy 2035-ig minden energiafelhasználását megújuló energiából fedezze.

Előző cikkSteelSeries APEX 3 TKL: világelső vízálló TKL billentyűzet
Következő cikknext@acer made for humanity 2021: tovább bővül az Acer antimikrobiális termékpalettája