TechAddikt Hardver Acer next@acer 2022: bővül a környezettudatos Vero-terméklista

next@acer 2022: bővül a környezettudatos Vero-terméklista

Az Acer egy sor új, környezettudatos Vero eszközt jelentett be, tiszteletben tartva elkötelezettségét a fenntarthatóbb jövő támogatása mellett azáltal, hogy több lehetőséget kínál a fogyasztóknak, a vállalkozásoknak és az intézményeknek ökológiai lábnyomuk csökkentésére. Az új Vero laptopok és AIO asztali számítógép, monitorok, projektorok és perifériák bizonyos százalékban PCR (Post-Consumer Recycled) műanyagot, OBP-t (Ocean-bound Plastic) és újrahasznosítható csomagolást használnak. A PC-k könnyen szétszerelhetők, leegyszerűsítve a javítási vagy frissítési folyamatot, és meghosszabbítva élettartamukat.

„Örülünk, hogy továbbra is teljesíthetjük Earthion küldetésünket, hogy új megoldásokkal és környezetbarátabb termékekkel kezeljük a környezetvédelmi problémákat Vero termékcsaládunk kibővítésével” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. társ-vezérigazgatója. „Az új PC- és monitormodellek mellett a Vero-mix a perifériákra és a projektorokra is kiterjed, hogy a fenntartható tervezésű termékek szélesebb skáláját kínálja, amelyek csökkentik a hulladék- és szén-dioxid-kibocsátást a teljesítmény csökkenése nélkül.”

„Az Intel közelmúltbeli, a nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátás elérésére vonatkozó kötelezettségvállalásait követve, támogatnak bennünket a technológiai ökoszisztémán keresztül a fenntartható PC-k jövőjének felépítésére irányuló kollektív erőfeszítéseinkért” – mondta Josh Newman, az Intel Client Computing Group mobil innovációs részlegének alelnöke és főigazgatója. „Az Acerrel való szoros együttműködés révén olyan átgondolt, de nagy teljesítményű eszközöket építünk, mint például a legújabb Vero termékcsalád, amelyet a 12. generációs Intel Core processzorok hajtanak.”

Aspire Vero laptopok

Az új Aspire Vero (AV14-51) 14 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik, és a korábbi generációk összes ökológiai előnyét kínálja, de a legújabb 12. generációs Intel® Core™ processzorok hajtják. Ráadásul a jellegzetes Cobblestone Grey szín mellett most gyönyörű Mariana Blue színben is elérhető. Intel® Iris® Xe grafikával kombinálva [ ], Wi-Fi 6 csatlakoztatására tervezve, gazdag portválasztékkal kiegészülve, beleértve a Thunderbolt™ 4/USB Type-C és két USB 3.2 Gen1 Type-A portot, amelyek közül az egyik mobileszközök töltésére használható akkor is, ha a rendszer ki van kapcsolva.

Az új Aspire Vero (AV15-52) 15 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik, és az AV14-51-hez hasonlóan az új, 12. generációs Intel Core processzorok táplálják a legújabb produktivitási és szórakoztató alkalmazásokat. Két USB 3.2 Type-A Gen1 porttal és egy Thunderbolt 4/USB Type-C porttal támogatva gyors csatlakozást kínál a weboldalak gördülékeny görgetéséhez és a mobileszközök töltéséhez. Starry Black színben, valamint a hagyományos Cobblestone Grey színben érhető el. A Full HD kamera kiváló minőségű videokonferenciát tesz lehetővé csatlakozáshoz és együttműködéshez.

Az Intellel közösen tervezett eszközök megfelelnek az Intel Evo laptopokkal szemben támasztott követelményeknek az Intel hardverspecifikációi, valamint az érzékenység, az azonnali ébredés, az akkumulátor-élettartam, a gyors töltés és az intelligens együttműködés szempontjából kulcsfontosságú tapasztalati célok révén.

A 14 hüvelykes és a 15 hüvelykes Aspire Vero OceanGlass érintőpadokkal rendelkezik, amelyek óceánból származó műanyagból készülnek. A korábbi modellekhez hasonlóan mindkét új Aspire Vero háza 30%-ban fogyasztóktól származó újrahasznosított (PCR) műanyagot tartalmaz, amely tartós és merev, és 21%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást [ ] a ház gyártása során. A laptop képernyő előlapja 30%-ban PCR műanyagot, a billentyűsapkák pedig 50%-ban PCR műanyagot használnak, így tovább csökkentve a számítógép ökológiai lábnyomát, miközben nem használnak festéket a házon. Az élettartam meghosszabbítása érdekében a javítások és frissítések egyszerűek az alsó burkolatnak köszönhetően, amely könnyen eltávolítható szabványos csavarokkal a RAM és az SSD cseréjéhez.

A laptop belső csomagolása egy okosan megtervezett többcélú doboz, belső válaszfallal, amely háromszög alakú laptoptartóvá hajtható[ ]. Ez az egyedi csomagolás védi a készüléket anélkül, hogy bármi egyébre szükség lenne, csak 85%-ban újrahasznosított papírra, plusz egy 100%-ban ipari újrahasznosított műanyag (PIR) laptoptokra és egy további 100%-ban PIR műanyag lapra, amely a laptop kijelzője és a billentyűk között helyezkedik el.

Acer Veriton Vero többfunkciós készülék

A Veriton Vero többfunkciós asztali számítógép (VVZ4694G) környezettudatos vállalkozások számára készült, beleértve az otthonról dolgozó felhasználókat is, akik hatékony számítástechnikát keresnek helytakarékos kialakításban. Karcsú és elegáns, 24 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel rendelkezik, amely széles betekintési szögeket támogat, és lenyűgöző, 88%-os kijelző-káva arányt biztosít a vékony keretes kialakításnak köszönhetően. VESA-val falra is szerelhető, így még több helyet takaríthat meg az asztalon.

A Veriton Vero AIO 30%-ban fogyasztóktól származó újrahasznosított anyagból áll, és szintén PCR anyagból készült billentyűzettel és egérrel érkezik. A csomagolás 100%-ban újrahasznosítható, és az élettartam meghosszabbítása érdekében a csavar nélküli hátlap egyszerűen eltávolítható frissítés vagy javítás céljából.

A legújabb szórakoztató és produktivitási alkalmazásokat az elkövetkező években is támogatni képes Veriton Vero akár a legújabb 12. generációs Intel® Core™ i9[1] processzorral, különálló NVIDIA GeForce® MX550 GPU-kkal és akár 64 GB-os, kétcsatornás DDR4 3200 MHz-es tárhellyel rendelkezik. A Wi-Fi 6E (802.11ax) megbízható kapcsolatot biztosít a megszakítás nélküli kommunikációhoz, az USB 3.2 Gen 2×2 Type-C portok pedig támogatják a 20 Gbps nagy sebességű adatátvitelt a gyors letöltések érdekében. A két M.2 SSD akár 2 TB tárhelyet is támogat. A BlueLightShield három kékfényszűrő-szintű opciót kínál, amelyek akár 30%-ban csökkentik a kékfény-kibocsátást a szem védelme érdekében.

Az érzékeny adatok védelme soha nem volt olyan kritikus, mint manapság. A Veriton Vero Windows Hello rendszerrel van felszerelve, amely infravörös szkennert használ az arcfelismeréshez, míg a diszkrét Trusted Platform Module (TPM) 2.0 fokozza a biztonságot. Ezenkívül egy beépített Tobii Aware intelligens érzékelő zárolja és elhomályosítja a képernyőt, ha egy másik felhasználó megpróbál hozzáférni. A beépített 5 megapixeles webkamera kamerafedővel rendelkezik, hogy elrejtse a bizalmas adatokat. Ez a kamera a felhasználó felé fordítható videohívásokhoz, vagy kifordítható, ahol csoportos videokonferenciákon akár az egész csoportot mutathatja.
Vero monitorok

A két új Vero IPS monitor, a 27 hüvelykes FHD Acer CB273 és a 23,8 hüvelykes FHD Acer B247Y G környezetbarát kialakítású, amely 85% PCR műanyagból és 5% óceánból származó műanyagból (OBP) áll. A Delta E<1 besorolású Acer CB273 gazdag és pontos színeket biztosít. A TÜV Rheinland Eyesafe® -tanúsítvánnyal rendelkező panel csökkenti a nagy energiájú kék fényt, hogy megóvja a szemet, miközben megőrzi a képernyő színének integritását. Az Acer CB273 egy KVM kapcsolóval is rendelkezik, amellyel több számítógépet is használhat és egyszerűen válthat közöttük, miközben ugyanazt a monitort, billentyűzetet és egeret használja. Ez a C típusú USB-vel szerelt monitor akár 90 W teljesítményt is képes biztosítani az eszközei számára.

Vero PD2325W projektor

Az Acer Vero PD2325W egy energiahatékony, alacsony környezeti hatású projektor, amely 50%-ban PCR műanyagot és 85%-ban újrahasznosított papírcsomagolást használ a hulladék csökkentése érdekében. LED-es fényforrása hosszú, akár 30 000 órás élettartamot biztosít, és körülbelül 50%-os energiamegtakarítást eredményez a hagyományos higanytartalmú lámpás projektorokhoz képest. Ez nem csak környezetbarátabbá teszi, hanem csökkenti a tulajdonjog költségeit is.

Magas, 2 000 000:1 kontrasztarányával, 2200 lumen teljesítményével és WXGA (1280 x 800) felbontásával az Acer Vero PD2325W tiszta és precíz prezentációkat vetít. Támogatja a kiterjesztett, 125%-os REC 709 széles színskálát is, amely 1,5-2-szer szélesebb, mint a hagyományos lámpaalapú projektorok esetén. A projektor Auto Keystone Correction funkciója automatikusan módosítja a függőleges torzításokat, miközben a projektor mennyezetre szerelhető. Ezenkívül az integrált BlueLightShield támogatja a kékfényszűrő beállítását az expozíció csökkentése érdekében.

Az Acer Vero PD2325W beépített 5 W-os hangszóróval rendelkezik a videók, zene és filmek bemutatásához külön hangszóró csatlakoztatása nélkül. Támogatja továbbá a nap 24 órájában a hét minden napján történő folyamatos használatát nyilvános kijelzőkön vagy múzeumi kiállításokon.

Vero egér és billentyűzet

A Vero termékcsalád immár perifériákat is tartalmaz, beleértve az egeret és a billentyűzetet, amely csökkenti a hulladék- és szén-dioxid-kibocsátást, valamint a zajt. Mindkét periféria felső burkolata 65% PCR műanyagból, az alsó burkolat 30% OBP anyagból készült. A hosszú életciklus kulcsfontosságú a hulladék minimalizálásához. Mind az egér, mind a billentyűzet a tartósságra készült, az egér akkumulátorának élettartama 18 hónap, a Vero billentyűzeté pedig 5 millió kattintás.
Mindkettő billentyűi szinte hangtalanok, ami előnyt jelent, ha közös helyiségekben, nyilvános helyeken, például kávézókban vagy könyvtárakban dolgozik, vagy miközben otthoni zenét és podcastokat élvez.

Acer Earthion

A Vero termékcsalád Earthion néven indult, az Acer küldetése, hogy kihasználja erősségeit, az ellátási lánc partnerei, ügyfelei és alkalmazottai számára innovatív és integrált megoldásokat fejlesszen ki a környezeti problémák kezelésére, a fenntarthatóbb jövő érdekében. Az Earthion céljai közé tartozik az Acer RE100 elkötelezettsége, hogy 2035-re 100%-ban megújuló energiaforrást, környezetbarátabb terméktervezést használ és csökkenti az Acer ellátási láncának ökológiai lábnyomát.

Előző cikknext@acer 2022: az Acer frissíti a TravelMate P4, TravelMate Spin P4 és TravelMate P2 sorozatú üzleti laptopokat
Következő cikknext@acer 2022: új Acer Swift 3 OLED laptop 12. generációs Intel Core H sorozatú processzorokkal