TechAddikt Tesztek Acer Acer H277HU – ha a stílus is számít

[TESZT] Acer H277HU – ha a stílus is számít

Alapvetően üzleti felhasználásra lett tervezve az Acer H277HU, de egyértelmű, hogy egyedisége miatt ennél sokkal tágabb célszegmenshez szól a termékprofil. Tesztre is fogtuk gyorsan.

acer-h277hu-techaddikt-teszt-001

Bár napjainkban leginkább még egyelőre a full HD, 1920×1080 képpont felbontású kijelzők dominálnak, tagadhatatlanul egyre nagyobb teret hódítanak a nagyobb kapacitású monitorok. Nyilván először teret nyer teljesen a WQHD, majd utána jöhet az UHD 4K, aztán ki tudja, mi következik.

Elég az hozzá, hogy a jelenlegi videokártyák már képesek némi kompromisszummal meghajtani ezeket a hardvereket, igaz, ahol ez számít főként, az a gaming szegmens. Természetesen az Acer H277HU nem ebbe a kategóriába tartozik ugyan, de minden további nélkül alkalmas lehet játékra is sokoldalúságának köszönhetően.

Tehát nem egy szimpla dizájnerterméknek tűnő eszköz az Acer H277HU, hanem sokkal több annál. Maradva a küllemnél: igényes, matt, ezüsös tónusú tokozást kapott a kijelző, az zero frame technológia révén ténylegesen minimális a káva felülete, főként a felső, illetve a jobb és bal részeken. Alulra vastagabb csík került kialakításra, itt látható az Acer logó is, valamint a kör alakzatú talp, ami tulajdonképp egy nagyobb gyűrűre emlékeztet. Mindezekhez szintén ezüstös, ám csillogós szélső bevonatok tartoznak.

acer-h277hu-techaddikt-teszt-003

Az Acer H277HU IPS panelének átmérője 68.6 centiméter, köznyelven 27 col, és 2560×1440 pixel WQHD képfelbontásra képes, 16.7 milliónyi színárnyalattal megspékelve. Mindehhez 100.000.000:1 kontrasztarány tartozik, 350 cd/m2 fényerővel – ezek igazán előnyös értékeket jelentenek felhasználásnál.

4 ms válaszidőt tud az Acer H277HU, ez átlagosnak tűnhet, viszont elég ahhoz is, hogy kijelzőérzékenyebb alkalmazásokat is futtathassunk. Tesztjeink során nem tapasztaltunk elmosódást, kontasztosodást vagy szellemképes frameket, sem irodai-hétköznapibb, böngészős, sem pedig hardverigényesebb, filmnézős, játékos felhasználás során.

acer-h277hu-techaddikt-teszt-002

Hátránynak tűnhet, hogy az Acer H277HU esetében nincs mód és lehetőség magasság állításra. Ezzel együtt jól testreszabható az eszköz, optimálisan illeszthető környezetébe, valamint az 5-15 fokos dönthető profil kárpótol majdnem mindenért. A betekintési szögek is rendben vannak, körülülve,vagy körülállva is remek minőséget kapunk. Így a monitor teljes mértékben alkalmas multitasking feladatvégzéshez is, nem hardveres értelemben – irodák alapvető kelléke lehet.

Beépített hangszórókkal is fel lett szerelve az Acer H277HU, ezek persze nem pótolnak még egy alsóbb kategóriákba tartozó szimpla hangrendszert sem, viszont jó szolgálatot tesznek olyan eseteknél, amikor nem megoldott külső hangfalak csatlakoztatása.
Az Acer H277HU tervezésénél gondoltak arra is, hogy korábbi, ma már nem annyira általános DVI aljzattal is felszereljék a terméket. HDMI 2.0, illetve Display Port is megtalálható a hátlapon, ezekhez egyszerű a hozzáférés, növelve a komfortos felhasználást. És ami talán a legfontosabb: az Acer H277HU az első olyan monitor a világon, amelyet USB C aljzattal szereltek fel.

acer-h277hu-techaddikt-teszt-004

Acer H277HU specifikációk

Kijelző mérete: 27 col (68.6 centiméter)

Felbontás: WQHD 2560×1440 képpont

Válaszidő: 4 ms

Képarány: 16:9

Háttérvilágítás: LED

Panel technológia: IPS, 16.7 millió szín

Dönthetőség: 5-15 fok

Kontrasztarány: 100.000.000:1

Fényerő: 350 cd/m²

Csatoló: DVI, HDMI, DP, USB C

Méretek: 363x613x35.2 mm

Az online (Instagram, Facebook, Twitter) és egyéb kommunikációhoz ASUS Zenfone okostelefonokat használunk.

Együttműködő partnereink: Acer, ASUS, Camera Kft., Canon, Gigabyte, EPSON, Sony PlayStation, Nintendo, G DATA, Konzolvilág

Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte