TechAddikt Tesztek Acer Acer Predator Galea 350 NP.HDS11.00C – nem kell túlbonyolítani egy...

[TESZT] Acer Predator Galea 350 NP.HDS11.00C – nem kell túlbonyolítani egy 7.1-es gaming headsetet ahhoz, hogy kitűnő legyen

Ha felsejlik előttünk egy klasszikus értelemben vett gaming headset – főként, ha a maximumot nyújtó, 7.1-es megközelítésről van szó – alapvetően egy bonyolult, sok kábeles, konzolos összességet vízionálunk. Pedig mára a túlspilázott megoldások elavultnak számíthatnak, főként, ha górcső alá vesszük at Acer Predator Galea 350-et. Teszteltük, teszteljük folyamatosan.

Nyilván persze vannak kategóriák: az olyan, külső hangkártyás megoldásként is funkcionáló külső vezérlős headsetek, amelyek horror árakon kelletik magukat, már más szegmenst szólítanak meg, mint maga az Acer Predator Galea 350. Ugyanakkor nem kell kimondottan casual gamernek lenni ahhoz, hogy nagyra értékeljünk egy olyan megoldást, ami nincs tele felesleges sallanggal, túlgondolt opciókkal. Bizonyos funkciók szoftveresen is jól tudnak működni – mint például a hangprofilok, amelyekhez annyira nem szükséges külön hangprocesszor. És még sorolhatnánk. Mindez nagyon is meglátszik a végén a termék beárazásánál.

Az Acer Predator Galea 350 tehát egy kiváló ár-éréték aránnyal rendelkező gaming füles, amely rendelkezik 7.1 támogatással. Az egyetlen bibi az. hogy a 7.1 jelen esetben virtuális, ami minden kétséget kizáróan más tészta, mint a hardveres 7.1, de ahhoz, hogy egy játékot messzemenően élvezni tudjunk, bőven elég. Az egész alapvetően egy virtual surround 7.1, olyasmi, mint amilyet a soundbarok, vagy a jelenlegi oksotévék is lemodelleznek. Ha vájtfülűek vagyunk, válasszunk hardverest, de így, ilyen formában is bőségesen elegendő a hétköznapokhoz.

5 centi átmérújű neodymium hangszórókat kapott az Acer Predator Galea 350, melyek remekül használják az Acer TrueHarmony technológiát a virtuális térhatás kifejtésében. A hangzás kristálytiszta, a szoftveres konzolon pedig el lehet szórakozni az ekvalízerrel annak rendje s módja szerint.

Ahhoz, hogy a sessionök kiválóan teljenek, a felhasználó segítségére lesz egy zajszűrős elektretmikrofon, mely a fejhallgatóból könnyedén kihúzható. A mikrofont hajlítással lehet beállítani a legjobb pozícióba, és flexibilisségének köszönhetően igen tágas a mozgatási tartomány.

USB csatlakoztathatóságot és 3.5 mm jack-alternatívát kínál az Acer Predator Galea 350. Pillanatok alatt felismeri és látja a rendszer a fülest USB-n keresztül, a Windows alapból ismeri, de ha ténylegesen biztosra akarunk menni, telepítsük hozzá a gyári drivereket is.

A hangerő állítását, valamint több funkciót az Acer Predator Galea 350 fő vezetékébe integrált kapcsolódobizzal érhetjük el, valamint itt állíthatjuk a hangerőt is szoftveres formában – a rendszer hangerőcsúszkáját mozgatja a kis potméter-jellegű gomb.

Kimondottan kényelmes az Acer Predator Galea 350 viselése, köszönhetően az egronomikus szivacsozásnak, ami egyébként jelentős zajszűrő funkciót is ellát. Előreléthatólag a rartósság is garantált – ami a tokozást illeti elsősorban – ugyanis a fülhallgatók burkolata ellenálló alumíniumötvözetből készül.

Acer Predator Galea 350 specifikációk

Kialakítás: zárt rendszer

Eszköz érzékenysége: 116dB

Frekvenciatartomány: 20-20000 Hz

Impediancia: 32 Ohm

Hangszóró átmérő: 50 mm

Csatlakozás: USB, 3.5 mm jack

Mikrofon: elektret, zajszűrővel

Hangprofil: 7.1 virtuaé surround Acer TrueHarmony technológiával