TechAddikt Tesztek Acer Acer Predator Triton 700 PT715-51-70UE – ereje teljében a gaming

[TESZT] Acer Predator Triton 700 PT715-51-70UE – ereje teljében a gaming

Kecses könnyedén hordozható, belevaló gaming laptop. Kellene valami, ami formabontó, és mellé kiélezett teljesítményt nyújt? Segítünk: az Acer Predator Triton 700 jó választás lehet, persze nem árt, ha van rá több, mint 1 millió forintunk. Teszt.

 

Mi lehet az, ami az Acer Predator Triton 700-at kiemeli a sorból? Mert valaminek kell lennie mindenképp, ha mondjuk (nem utolsó sorban) a vaskos árcédulát nézzük. Túl azon, hogy belepakoltak minden földi jót, a méret és a súly az alapvetően, ami különlegessé teszi.

No meg a küllem, ami – legyünk őszinték – az utóbbi időben jelentős javulást kapott az Acer gaming termékeit mustrálva (Predator széria, több termékkategóriában). A szácsiszolt fémburkolat elengedhetetlen, hiszen manapság talán nincs is olyan gamer, aki beérné holmi műanyag tokozással. A fémes hatás sem az, amire vágynak, ugyebár. Akkor viszont marad a fémötvözet használata, de olyan, amelyik pehelykönnyű súlyt biztosít – szállításnál ez a legsarkalatosabb. Az Acer Predator Triton 700 minden kritériumnak megfelel, amely a fenti igények kapcsán egyáltalán felmerülhet.

Két bekezdéssel feljebb említettük, hogy az Acer Predator Triton 700 egyik erőssége a vékony kialakítás. És tényleg: mindössze 18.9 milliméteres a készülékház összehajtogatott állapotban, ami több, mint meggyőző. Mindehhez társul a kategóriájában igen csekély, 2.4 kilogrammos súly: nem ritka e téren a 4.8 kilogramm sem (HP Omen X).

Van itt minden, ami a csövön kifér: mechanikus RGB klaviatúra, a hűtési hatékonyságért pedig 3D AeroBlade technológiára épülő ventillátorok felelnek. Ezek alapvetően a GPU teljesítményére vannak kihatással, s kifejezetten kevés helyet foglalnak el a burkolat alatt, és még sok-sok minden.

Az Acer Predator Triton 700 kijelzője egy 15.6 col képátlós, 1920×1080 full HD felbontású LED háttérvilágítást kapott IPS panel, 120 Hz képfrissítési frekvenciával, NVIDIA G-SYNC támogatással. Ez – úgy tűnik – optimális lehet, bár az Acer Predator Triton 700 esetében sem sikerült meglépni a bűvüs WQHD irányt, elég beérni “csak” 1920×1080-as felbontással. Annyi baj legyen, a 15.6 col bőségesen elegendő az FHD tartalom megjelenítéséhez. Ha pedig többre hajazunk, szerezzünk be a gép mellé akár egy 4K monitort, és máris mehet a móka.

Legfrissebb generációs Intel Core i7-7700HQ processzort kapott az Acer Predator Triton 700, ez bőségesen elegendő lesz a gépben rejlő potenciál kihajtásához. Az Intel alapú chipset mellé és a G-SYNC support mellé természetesen NVIDIA alapú GPU lapka dukál, egy NVIDIA GeForce GTX 1080-as személyében. Nem, nem M, mivel a mobil GPU-k kora leáldozott – teljes értékű, 8GB VRAM-mal felszerelt 1080-ast kapunk. Természetesen a VR támogatás is alap, jól látható, hogy ezzel a konfigurációval nem okozhat igazán gondot a hardverigényesebb feladatok végzése sem, legyen szó akármiről.

Tesztjeink során három jelenleg aktuálisnak definiálható játékot használtunk a Call of Duty: WW2, a Kingdom Come Deliverance, valamint a World of Warcraft: Legion expanzió személyében. Természetesen a három közül a KCD izzasztotta a vasat leginkább, de így is remekbeszabott eredmények születtek: ultra felbontásban full HD-ban 90-100 körüli FPS szám született, ami ténylegesen figyelemreméltó teljesítmény, ismervén a cseh fejlesztésű RPG szélsőséges tálalását. Bár a megjelenés óta kijött számtalan patch, mégsem remekel a játék jó optimalizálás terén. Ugyanakkor az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a grafikus komplextiás ténylegesen szerteágazó a Kingdom Come Deliverance-ban.

A COD WW2 egy fokkal egyszerűbb feladat volt az Acer Predator Triton 700 számára, szintén ultrában itt már bőségesen 100 FPS feletti értéket mértünk. Azt viszont ne felejtsük el, hogy a mindenkori FPS-ráta teljes mértékben scenario függő, tehát elképzelhető, sőt, nagyon is valószínű, hogy ezek az értékek változnak majd egy-egy adott játék során.

Természetesen a legjobb értékeket a WoW Legion nyüstölése közben kaptuk, itt limitless FPS-re állítva, mindent 10-es (maximum ultra) grafikus fokozaton olyan 160-170 FPS született semlegesebb ingame helyszíneken, raidelés közben már vissza-visszaesett a képkockasebesség 120-130 értékekre.

Tesztelt Acer Predator Triton 700 gépünkhöz csatlakoztattunk külső kijelzőt. Nem vaciláltunk sokat, egy 4K-s darabot választottunk, 60Hz alapfrissítéssel, de G-SYNC támogatással. Nem annyira meglepő módon majd’ hasonló FPS-értékek születtek az imént taglalt játékok kapcsán, átlagosan 20-30 képkocka mínusszal másodpercenként.

Az akár járék mellett multitaskingra is kitűnően alkalmas Acer Predator Triton 700 jól fel lett szerelve a mai kor igényeihez alkalmazkodó csatolófelületekkel is. Ennek megfelelően kapunk Type-C USB 3.0 (3.1) aljzatot, de nem hiányoznak az elmaradhatatlan 3.0 szabvánnyal operáló USB-k sem, valamint kapunk LAN-t, HDMI-t, valamint mini DP portot is.

Megnéztük azt is, mennyit bír gyakorlatban az Acer Predator Triton 700 3 cellás, 4670 mAh-s lítium-polimer akkumulátora. Sajnos nem sokat, átlagos használattal 2.2 óra üzemidőt kaptunk (kiegyensúlyozott energiafelhasználási profil). Itt alapvetően az átlagos használatra koncentráltunk, szöveget szerkesztettünk, filmet néztünk, webböngésztünk, s azért játszottunk is keveset. Egyértelmű, hogy az NVIDIA GeForce GTX1080 GPU hatalmas energiafelhasználást igényel, még akkor is, ha kevésbé hardverigényes tevékenységet gyakorlunk. Ugyanakkor ha még visszafogottabbá tesszük az irányt, kihozható plusz rendelkezésre állás is; viszont ha a teljesítményt helyezzük előtérbe, és a performanszra fókuszálunk, akkor bizony még harmatosabb lesz az akkumulátor üzemideje.

Acer Predator Triton 700 specifikációk

OS: Windows 10 Home

CPU: Intel Core i7-7700HQ @ 2.80 GHz

RAM: 16GB DDR4 SDRAM (32GB-ig bővíthető)

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X VRAM dedikált

Kijelző: 15.6 full HD 1920×1080 LED LCD ComfyView IPS, NVIDIA G-SYNC támogatás, 120 Hz képfrissítés

SSD: 512GB

HDD: 1TB 7200 RPM

LAN: vezetéknélküli IEEE 802.11ac, vezetékes Gigabit Ethernet

Beépített eszközök: mikrofon, sztereó hangszórók x2

Csatolók, csatlakozók: HDMI x1, USB 2.0 x1, USB 3.0 x3, DP x1

Akkumulátor: 3 cellás lítium-polimer 4670 mAh

Maximális teljesítményfelvétel: 230 W

Méretek: 18.9x393x266 mm

Súly: 2.4 kg

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal