TechAddikt Tesztek Asus ASUS ROG Strix GL503V SCAR Edition – megfelelő szintlépés

[TESZT] ASUS ROG Strix GL503V SCAR Edition – megfelelő szintlépés

Minden kétséget kizáróan szintet lépett az ASUS. Ez nem meglepő, hiszen hónapról hónapra egy rakás innovációval örvendeztet rengeteg szegmensben – az ASUS ROG Strix GL503V gaming notebook egy újabb milestone, nem vitás. Teszteltük.

Nem vitás, hogy a Strix folyamatos evolúción ment, megy keresztül, összefonódva a ROG (Republic of Gamers) vonallal viszont egyenes az irány ahhoz, minden meglegyen a perfekt összképhez. Nézzük, mit tud az ASUS ROG Strix GL503V!

Ahogyan hirdeti a gyártó, az ASUS ROG Strix GL503V egy teljesen új, művészi szintre emelt formaterv-világot képvisel. Ez tulajdonképp így is van, bár az ASUS gaming produktumok nagyfokú léptékben tudták mindig is bizonyítani, hogy az aktuális trendeknek maradéktalanul megfelelnek (s persze a megszállott gamerek igényeinek is). Tehát a formavilág kifinomult, ultramodern, közben mégis kínosan ügyel arra, hogy a minimalista letisztultságot megtartsa, összhangban 2018 igényeivel. A borítás szálcsiszolt fémötvözet – a hatás is pontosan ilyen; a fedlap burkolata kétfelé lett osztva egy elegáns törésvonallal, így még jobban kihangsúlyozva a ROG emblémát szemből vizsgálódva jobb szélen.

Két színárnyalat keveredik, fekete és vörös, de utóbbiból az a klasszikus tónus, amelyet az ASUS előszeretettel használ a ROG termékpalettán. Tehát itt is megvan minden: az élek sarkítottak, a chiclet billentyűzet szintén vörös háttérvilágítással bír alapból, de lehet konfigurálni temérdek árnyalatot az AURA RGB-vel. S ami talán a legfontosabb, ha a hordozhatóságot nézzük: az ASUS ROG Strix GL503V mindössze 2.3 kilogrammot nyom, és ugyanennyire vastag, centiméterben. Így valóban igaz az ASUS szlogenje, miszerint a gaming bárhol, bármikor zöld utat kap.

i5, illetve i7 processzorral is választható az ASUS ROG Strix GL503V. Tesztgépünk az erősebb, Intel Core i7 7700HQ CPU-t kapta, ehhez (és az i5-höz is) Intel HM175 Express kapkakészlet társul. Hiába no, Intel platform a kedvenc. S valószínűleg az is marad, sokáig.

Intel platformhoz NVIDIA GPU. Meg amúgy is. A tesztelt ASUS ROG Strix GL503V-ben egy NVIDIA GeForce GTX 1070 kártya kapott helyet, 8GB GDDR5 VRAM-mal a nyákon (itt is lehet a gyengébb 2GB GDDR5 VRAM-os verziót választani, bár nem hinnénk, hogy bárki is így konfigurálja fel majd). Ugyanakkor van 4GB, illetve 6GB VRAM-mal szerelt VGA is, ami az általános igényeket elégíti ki – ez minden esetben a “hagyományos” GL503 esetében GeForce GTX 1050-es kártyát jelent.

Csakúgy, mint a kijelző esetében: most hagyjuk is a 60Hz-est, nézzük a tesztalany 120Hz-es LED háttfénnyel felruházott, tükröződésmentes full HD 1920×1080 IPS panelét: klasszikusan 15.6 col (így a hordozhatóság ténylegesen egyszerű, a 17.3-asok már kompromiszumokat hordoznak e téren, viszont cserébe hatásosabb a képélmény). A betekintési szögek is optimálisak, minden irányból 178 fokosak.

32GB maximum RAM rakható az ASUS ROG Strix GL503V-be, esetünkben 8GB-vel lehetett gazdálkodni. Ez még épp elég is lehet, de tény, hogy 16GB-ig azért nem árt manapság felmenni alapból – ez könnyen is megtehető az ASUS ROG Strix GL503V-nél, csak arra ógyeljünk, hogy 2.4 GHz-s DDR4 SDRAM-mal bővítsünk.

Örvendetes, hogy a Windows alapú notebook üzletágban még mindig dívik a hagyományos USB- és egyéb aljzatok integrálása: az ASUS ROG Strix GL503V rendelkezik kombinált 3.5 milliméteres audio jackkel, 1 darab Type-C USB3.0 (3.1 1. generáció) bemenettel, 4 darab USB 3.0 Type A-val, valamint HDMI 2.0-val is. Emellé kapunk mini DP-t, valamint egy LAN (RJ45) aljzatot is.

Az ASUS Sonic Studio technológiára épül az ASUS ROG Strix GL503V hangrendszere, ami szintén nem mindegy, hogy milyen hangminőséget kap kézhez a gamer. Tehát a hang remek, ehhez az alapot 2 darab egyenként 3.5 Wattos hangszóró szolgáltatja.

Taoasztalataink szerint töklletesen alkalmas hátékra az ASUS ROG Strix GL503V, persze legyünk tisztában azzal, hogy a grafikus beállításokat a legtöbb esetben nem tudjuk Ultra állásba tolni – ez persze játékfüggő. Két címet próbáltunk tesztelésünk során, az egyik a COD: WW2 volt, a másik pedig a Kingdom Come Deliverance személyében települt. A COD-nál nagyjából 85-90 százalékos grafikai részletességgel 65-45 FPS körüli értékek születtek, az épp játszott scenario pedig ment maximumon is 40 körül. A KCD esetében masszív közepes felbontással tudott folyamatos képmegjelenítést produkálni a ASUS ROG Strix GL503V, így megkaptuk az átlag 60 FPS-t.

Ha mindent teljesítménycentrikusra állítunk, nő a teljesítmény érezhetően, viszont ha akkumulátorról használjuk játékra így az ASUS ROG Strix GL503V-t, jelentős energiafelhasználást kapunk nem meglepő módon. Átlag használattal a 4 cellás lítium-polimer akkumulátor kihúzta 3.5 órán keresztül (közepes fényerő, billentyűzet háttérvilágítás off, kiegyensúlyozott energiabeállítások a Windows 10-ben), alapszintű webböngészéssel, kevéske World of Warcraft-tal, némi Hearthstone-nal, és egy kicsi szövegszerkesztéssel és némi üresjárat beiktatásával (simán képernyőkímélő csak, alvó módot mellőztük). Intenzívebb COD és KCD használattal az üzemidő értelemszerűen csökkent – de ez ebben a műfajban nem meglepő.

ASUS ROG Strix GL503V SCAR Edition specifikációk

OS: Window 10 Home

CPU: Intel Core i7-7700HQ @ 3.8 GHz

RAM: 16GB DDR4 2400 MHz

GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 VRAM

Kijelző: 15.5 FHD 1920×1080 LED LCD IPS matt panel

Kimenetek, aljzatok: HDMI x1, Mini DP x1, USB 3.0 x4, USB 3.0 Type-C x1

SSD: 256GB

HDD: 1TB 7200 RPM

LAN: Gigabit LAN, vezetéknélküli IEEE 802.11ac

Hang: 2x hangszóró, ASUS Sonic Studio

Akkumulátor:  3 cellás lítium-polimer 64Wh

Méretek: 384x262x23 mm

Súly: 2.2 kg

Még több fotó: Techaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
ÉRTÉKELÉS
Megjelenés
90 %
Felület kilakítása
90 %
Kezelhetőség, teljesítmény
90 %
Anyagminőség
90 %
Szavatosság
90 %
Ár-érték arány
88 %
Előző cikk[TESZT] Acer Predator Triton 700 PT715-51-70UE – ereje teljében a gaming
Következő cikkSony MP-CD1 nagyteljesítményű, hordozható mobil projektor
teszt-asus-rog-strix-gl503v-scar-edition-megfelelo-szintlepesElfogadható ár-érték arányt képvisel az ASUS ROG Strix GL503V SCAR Edition verziója. A GL503 sorozatból egyértelműen ez lehet a legjobb választás, persze a teljesítménynek és minőségnek ára van.