TechAddikt Tesztek AOC AOC AGON Pro PD27S Porsche Design – jól tükrözi a teljesítményt

[TESZT] AOC AGON Pro PD27S Porsche Design – jól tükrözi a teljesítményt

Korábban, amikor az AOC és a Porsche Design bejelentette az AGON Pro PD27S 27 col képátlós játékmonitort, bíztunk abban, hogy rá nem sokkal kezeink közé is vehetjük. Így történt, és teszteltük is azon nyomban.

Nem hoz szégyent ez a modell sem a Porsche Design brandre, ugyanis az egész kialakítás, tálalás hűen ötvözi a sportosság és az energikusság szinte összes vizuális elemét. Az élek rajzolata, maga a dupla színnel ellátott készülékház – piros és fekete – remek érzetet ad már első ránézésre, és kellemesen közvetíti a hamisítatlan gaming-feelinget. A monitor vékony kávája remek játélélményt és betekintést tesz lehetővé, a Porsche Design felirat pedig hab a tortán: minden autó- és gaming fanatikus gyenge pontja.

A monitor IPS panellel lett felszerelve, amely 2560×1440 képpont felbontást tud, és tükröződésmentes bevonattal is ellátták. Mindemellett a AOC AGON PD27S Porsche Design gaming monitor 165 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, amelyet szükség esetén 170 Hz-re lehet túlhajtani; a panel egyébként 1ms válaszidőt(GtG) képes produkálni. A monitor megkapta az AOC Adaptive Sync támogatást is, mely következtében minimalizáljható a lagos képmegjelenítés, igaz, ezt csak 48 Hz-en tudja.

Az AOC AGON PD27S Porsche Design-ba integrált panel 350 nites csúcsfényerőt biztosít SDR-tartalom megtekintésekor, 1000:1 kontrasztarányt és VESA DisplayHDR 400 tanúsítvánnyal is rendelkezik. Ezért alapszabály, hogy az eszköznek el kell érnie a 400 nitet a HDR-tartalom megjelenítése során.

Mindemellett az AOC AGON PD27S Porsche Design kijelzőpanele képes szinte teljes mértékben lefedi az sRGB színteret, ugyanakkor 97%-os DCI-P3 lefedettséget kezel.

Tesztelt monitorunk kettő 5W-os hangszórót, két DP1.4 portot, két HDMI 2.0 csatlakozót, négy USB 3.2 Type-A portot és egy 3,5 mm-es fejhallgató aljzatot tartalmaz. Sajnos a DisplayPort 2.0, a HDMI 2.1 és az USB Type-C csatlakozás viszont hiányzik, pedig szükség lehet rá a felhasználás során. Az AOC külön felszerelte az AGON PD27S-t RGB ambient light háttérvilágítással is, amely testreszabható a kapcsolódó Light FX szoftverével.

Az AOC szerint (szerintünk is!) a monitor állványát sportkocsik ihlették, amelyek homokfúvott alumínium felhasználásával készültek. Az állványtámaszok egyébként elforgathatók, dönthetők, elfordíthatók, és magassága 150 mm-ig állítható.

Specifikációk: IDE kattintva