TechAddikt Tesztek Fujitsu Fujitsu Lifebook U757 – komoly és erős üzlettárs

[TESZT] Fujitsu Lifebook U757 – komoly és erős üzlettárs

Ha fontos a külcsín és a belbecs vállalkozásunk kapcsán, egyértelmű, hogy olyan business notebookra van szükségünk, amely maradéktalanul megfelel a kívánalmaknak. Nos, a Fujitsu Lifebook U757 pontosan ilyen: kecses, elegáns, és kimondottan erős hardverrel rendelkezik.

Már a küllem is sejteti, hogy a szolid elegancia volt a Fujitsu tervezőmérnökeinek az elsődleges, amelyet a notebook külső tervezésénél elsődlegesen figyelembe vettek. Semmi túlzó, stíluson túlmutató részlet, csakis a színtiszta visszafogottság. Ami ugye kell is, hacsak nem valami komolytalanabb irányvonalat képviselünk cégünkkel; a meetingre, vagy akár a videókonferenciára sem mindegy, milyen tálalásban visszük magunkkal a kérdéses alapkiegészítőt, jelen esetben a laptopot.

A Fujitsu Lifebook U757 külső tokozása kellemes tapintású, fémesnek ható anyaggal lett kialakítva, jellemzően strapabíró köntösben, tálalással. A vékonyság máris szembetűnik, ha összehajtott állapotban vizslatjuk az eszközt, ami ugyebár manapság szintén kifejezetten fontos tényezőnek mondható.

Nézzük, mit kapunk konkrétan, ha beszerezzük a Fujitsu Lifebook U757 modellt! Elsősorban egy könnyen munkahelyi infrastruktúrába integrálható multifunkciós eszközt, prémium konnektivitással. Ehhez nagyban hozzájárul a számos csatlakozóaljzat jelenléte, kiemelten a teljes méretű, klasszikus LAN port, vagy épp a hagyományos VGA csatoló. Ugyebár ezek mára mind háttérbe kezdenek szorulni – főként a VGA, hiszen mára már kissé elavultnak számít a technológia. De ki tudja, lehet, valakinek pont ilyesmire van szüksége.

Üzleti vállalkozásunk egyik alapvető kiindulópontja a biztonságos működés. A Fujitsu Lifebook U757 kiváló biztonsági hátteret nyújt a felhasználóknak, az előtelepített alkalmazások és szoftverek segítségével ténylegesen segít eligazodni a védelmi kérdések sűrűjében.

Ráadásul a Fujitsu Lifebook U757 esetében figyelembe vette a gyártó a családokat is, a családközpontúságot. Így az eszköz ellenértékét tekintve máris kedvező kimondottan, mert sokoldalúságának köszönhetően minden téren megállja a helyét.

Nézzük, mit rejt a Fujitsu Lifebook U757 belseje! A 15.6 col képátlós kijelző típusát tekintve LED háttérvilágítású IPS, 1920×1080 full HD maximum felbontással, tükröződésmentes bevonattal, multitouch támogatással megspékelve. A kijelző válaszideje 5 ms, ami pont elegendő a hétköznapi felhasználáshoz – még játékok, mozgáscentrikusabb képfolyamok is zökkenőmentesen jeleníthetők meg.

Tesztelt Fujitsu Lifebook U757 notebookunkba Intel HD Graphics 520 VGA lapka került. Nyilván nem a legerősebb, de mint ahogyan feljebb részleteztük a megjelenítőpanel esetében, itt is él az aranyszabály: a lehető legtöbb hétköznapi munka- és otthoni tevékenységre alkalmas a rendszer.

Intel Core i5-7300U processzor dolgozott a Fujitsu Lifebook U757 burkolata alatt. A CPU 3 MB gyorsítótárat kapott, ehhez alaphangon 2.6 GHz órajelfrekvencia tartozik, amely némi túlhajtással elérheti a 3.5 GHz-t is akár. Ezt nem próbáltuk, bőségesen elegendőnek bizonyult az alapbeállítás 2.6 GHz, mindenesetre jó volt tudni, hogy bőséges erőtartalék áll rendelkezésre.

A Fujitsu Lifebook U757 rendszermemória-kapacitását akár 32 GB-ben is megszabhatjuk, ehhez 2 darab DIMM memóriasín áll rendelkezésre, DDR4 típusú RAM a kultivált. Nálunk 8 GB volt a fedélzeten, a 2 darab 4 GB-s modul egyenként 2133 MHz órajeles sávszélen dolgozott.

Tesztjeink során bevetettük a Microsoft Office-t alapvető számítási-végrehajtási multitaskinghez, Adobe Photoshopot és Adobe Premiere-t erőforrásigényesebb tevékenységhez, valamint a játék-vonal sem maradhatott ki a már jól megszokott World of Warcraft tekintetében sem. Az alkalmazás-központú környezet remekül passzolt a Fujitsu Lifebook U757-hez, itt multitask téren sem volt panasz, párhuzamosan tudott futni 3 szálon a feladatok teljesítése. Játéknál a sarkalatos pont a VGA volt, ugyanis a WoW közepes beállításokkal, viszont FHD felbontással mindössze 22 FPS-t produkált grafikailag hardverigényesebb helyszíneken (volt, ahol 68 FPS-ig felkúszott az érték).

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS