TechAddikt Autóipar Új funkciók, még jobb minőség: mostantól a Ford-tulajdonosok rendelkezésére áll a Power-Up...

Új funkciók, még jobb minőség: mostantól a Ford-tulajdonosok rendelkezésére áll a Power-Up szoftverfrissítés

A Ford tulajdonosok számára ezentúl természetes dolog lesz, hogy autójuk mindig a lehető legmodernebb szolgáltatásokat nyújtja, mivel járművük a Ford Power-Up nevű vezeték nélküli upgrade-technológia révén rendszeresen frissíti rendszerei tudását.

Az első Ford Power-Up szoftverfrissítésre a Mustang Mach-E európai tulajdonosai számíthatnak. Jelenleg több mint 6 millió olyan autó fut a világ útjain, amelyekben fejlett, beépített modemkapcsolat működik; ezek a járművek azonosítják tulajdonosuk preferenciáit és az autóval kapcsolatos kérdéseket, majd a Ford mérnökei ennek alapján olyan megoldásokat dolgoznak ki, amelyek a Ford Power-Up fejlesztéseken keresztül javítják az autók minőségét és képességeit.

“A szoftverfrissítés ma már teljesen megszokottnak számít több milliárd, hálózatra kapcsolt eszközben, ám a járművek világában még nem az. A Ford Power-Up most megváltoztatja mindezt, gyorsan juttatva el a frissítéseket emberek millióihoz” – mondta Mark Harvey, a Ford Európa konnektivitásért felelős igazgatója. “Kifejlesztettünk egy zökkenőmentesen működő technológiát, így az update akár éjszaka is megtörténhet, amikor az autós még alszik, reggel pedig egy még jobb élményt nyújtó járművel kezdheti a napját.”

Az egyedülálló Ford Power-Up szoftverfrissítések alapja egy új, teljesen hálózatba kapcsolt, második generációs elektromos architektúra. A gyors és egyszerű vezeték nélküli frissítésekkel hatékonyan tökéletesíthetők az autó funkciói, minősége, képességei és komfortja. Ezekkel az update-ekkel a jármű számítógépes moduljainak túlnyomó része (egy felső kategóriás modellben több mint 110 modul) frissíthető, érezhetően javítva az autó által kínált élményt, és csökkentve az esetleges szervizlátogatások számát.

Számos Ford Power-Up szoftverfrissítés gyakorlatilag észrevétlenül történik meg; ilyenkor egy technológiai platform a háttérben telepíti az új programot. Sok frissítéshez a vezetőnek semmit sem kell tennie; jó példa erre a SYNC 4 technológia, ami mindaddig zökkenőmentesen fut az éppen aktuális szoftverrel, amíg az új verzió működésre készen nem áll.

Az újraindítást igénylő frissítések esetében a Ford felkínálja az autósnak, hogy ütemezze ezt a megfelelő időpontra, például éjszakára. Jó néhány olyan eszköz létezik (például a laptopok), amelyekre a frissítések néha kifejezetten alkalmatlan időpontban érkeznek, ám a járműtulajdonosok gyakran észre sem veszik majd, hogy a telepítés már az indítókulcs elfordítása előtt megtörtént. 

Új funkciók, még jobb minőség

A Mustang Mach-E európai vásárlói hamarosan megkapják a Ford Sketch eszközt (ez az autómenükben Jegyzetek néven is szerepel), amivel az álló járműben1rajzolhatnak az érintőképernyőre, sőt játszhatnak is rajta. 

A következő hetekben további új frissítések is várhatók:

  • Távoli Járműbeállítás és az Utazás-naplózás segítségével a Mustang Mach-E tulajdonosai a FordPass okostelefon-alkalmazásban beállíthatják a profiljukhoz tartozó preferenciákat – például a kedvenc rádióállomásaikat –, és ezt felhőalapú kapcsolaton keresztül elküldhetik a járműnek, ami emellett minden útjukon nyomon követi és jelzi az akkumulátor kihasználtságát és más fontos utazási információkat.
  • A Mustang Mach-E SYNC 4A upgrade tartalma:
  • Navigáció fejlesztések automatikusan hasznos célállomás-javaslatokat adnak, emellett az új felhőalapú kapcsolat internetes kereséssel ötvözi a szóbeli utasítások felismerését.
  • Az Apple CarPlay®kompatibilitás frissítése után a részletes navigációs utasítások a műszeregységben is megjelennek.2
  • A Digitális Felhasználó Kézikönyv továbbfejlesztésével az innovatív, papírmentes kézikönyv még praktikusabb és részletesebb tanácsokat kínál.
Előző cikkFord Ion Park: a Ford külön csapattal és egy új, globális akkumulátor-központtal gyorsítja az akkumulátorok kutatását és fejlesztését
Következő cikkKia EV6 – holisztikus és intuitív élmény