TechAddikt Notebook Acer Acer Chromebook 15: világelső 15.6 col képátlós chromebook

Acer Chromebook 15: világelső 15.6 col képátlós chromebook

Az Acer folytatja vezető szerepét a chromebook piacon: bemutatkozott az új, iparág-első Chromebook, 15.6 col képátmérővel.

acer_chromebook_15_techaddikt

Az új Acer Chromebook 15 elhozza az ideális egyensúlyt a nagy képernyő és egyedülálló Chrome teljesítménye közt, kecses, hordozható dizájnnal – mindez elegendő is lehet ahhoz, hogy a felhasználók elsőszámú eszköze lehessen.

Az Acer Chromebook 15 a gyártó első olyan chromebookja, amely ötödik generációs Intel Core i3 és Intel Celeron processzorokat használ az Intel Broadwell mikro-architektúráján.

Az új Acer Chromebook 15 megtekinthető a CES 2015-ön, január 5-étől, Las Vegasban (The Mirage).

“Az Acer Chromebook 15 egy igazi erőgép – gyors mobil teljesítmény, egy nagy kijelző, mindezek segítenek a felhasználóknak mindennapjaikban” – mondta John Miedema, az Acer Europe termékmarketing igazgatója. “Az Acer vezető a Chromebook piacon, mivel a legújabb technológia kerül ötvözésre a kibővített akkumulátor rendelkezésre állási idővel. Folyamatosan visszük előre e kategória fejlesztését, s most itt vagyunk az első 15.6 colos termékkel, az Acer Chromebook 15-tel” – fejtette ki Miedema.

Kiváló képminőségű, nagy kijelző

Az Acer Chromebook 15 teljeskörű felhasználási lehetőségeket nyújt, köszönhetően a lenyűgöző 15.6 col képátlós kijelzőnek, mely 27 százalékkal nagyobb, mint a 13.3 colos chromebookok a piacon. Ez a nagy méret növeli a termelékenységet, lehetővé téve a felhasználóknak a legkülönfélébb területeket. Az éles, erőteljes és jól olvasható szövegek éppúgy optimálisak, mint a videók, fotók, vagy bármely képmegjelenítéssel kapcsolatba hozható tevékenység.

Az eszköz HD felbontással (1366×768) rendelkezik, ez ideális az átlagos felhasználók számára. Mindkét kijelző opció ComfyView támogatást kapott, de a tükröződéstől sem kell tartani: csökken a szem fáradtsága, garantált a kiterjesztettebb munkavégzés.

Az Acer Chromebook 15 hangminősége sem hagy kívánnivalót maga után, izgalmas, és egyben realisztikus multimédiás élményt garantál. A mozi- illetve zeneélmény egy magasabb szintre emeli a felhasználást, méghozzá kettő teljes méretű hangszóróval. A felhasználók a HD webkamera segítségével video chateket indíthatnak, köszönhetően tökéletes kép- és hangtámogatásnak.

Kivételes teljesítmény és mindennapos használat

Az Acer Chromebook 15 biztosítja napjaink felhasználóinak az igényelt teljesítményt és rendelkezésre állást. Mindezt az Intel Broadwell mikro-architektúrára épülő processzor opicók garantálják egyebek mellett. Az Acer Chromebook 15 ötödik generációs Intel Core i3 5005U vagy Intel Celeron 3205U processzorokkal lesz elérhető, így garantálható a gyors teljesítmény a multitask feladatvégzéshez, applikációkhoz, online játszható játékokhoz. Ezek az új CPU-k SSD meghajtókkal vannak párosítva, így elérhetővé vált a 7 másodperces gyors bootolás. Továbbá az SSD-k gyors adatmentést és hozzáférést is biztosítanak.

A felhasználók nap mint nap kiélvezhetik az eszköz kínálta lehetőségeket, ugyanis az Acer Chromebook 15 akár 8 órás akkumulátor üzemidőt is lehetővé tesz.

Kecses, megerősített dizájn

Az Acer Chromebook 15 kecses dizájnja egy szofisztikált felületet és kinézetet kölcsönöz a tokozásnak. Az Acer Chromebook 15 megerősített sarkokkal és lekerekítésekkel rendelkezik, akár 60 kilogrammos erőkifejtésnek/nyomásnak is ellenáll, míg 45 centiméter magasságból leesve sem történik komolyabb baja. Mindezek tekintetében az Acer Chromebook jó stressztűrő képességekkel lett felruházva, amely a hétköznapi felhasználás tekintében szintén pluszt jelenthet. A legkiválóbb élményért az Acer Chromebook 15 a jelenlegi legnagyobb touchpaddel lett felszerelve (chromebook szegmens), így a felhasználók megkapják a navigáció, scrollozás, nagyítás és irányítás magas szintű zsabadságérzetét.

Nagy kijelzője ellenére az Acer Chromebook 15 mindössze 2.2 kilogramm és 393x256x24.2 milliméter.

Csatlakoztathatóság

Az Acer Chromebook 15 felhasználói háromszor gyorsabb sebességű vezetéknélküli kapcsolatot kapnak a sebes MIMO 2x2Wifi 802.11ac szabvány révén. Mindanzonáltal a vásárlók tudják csatlakoztatni minden eszközüket Bluetooth 4.0-n, USB 3.0-n keresztül is, de rendelkezésre áll HDMI port is. Az SD kártyaolvasó pedig remek alternatívát jelent a fájlok hozzáféréséhez, illetve mozgatásához.

Élmény a megosztás, egyszerű a védelem

Az Acer Chromebook 15 nagyszerű megoldást jelent mindazon felhasználók számára, akik online tartalmakat néznek, szerkesztenek, készítenek és megosztanak, akár Office dokumentumokról, vagy Gmail részletekről legyen szó. A chromebookok egyszerűen használhatóak, ideálisak szociális online tevékenységhez; a felhasználók be tudnak lépni dokumentumjaik kezeléséhez (Microsoft), fotókat tudnak biztonságosan a felhőbe küldeni – így a fájlok akkor is biztonságban mardnak, ha netán a chromebook elveszik.

Biztonság: a megfelelő kulcsszó a Chrome operációs rendszer kapcsán. Az OS automatikusan frissíti magát (online védelem), így ténylegesen borítékolható az eszköz hosszútávú biztonsága.