TechAddikt Notebook Acer CES 2022: az Acer bejelentette az Aspire Vero National Geographic Edition laptopot

CES 2022: az Acer bejelentette az Aspire Vero National Geographic Edition laptopot

Az Acer bejelentette az Aspire Vero National Geographic Edition-t (AV15-51R), az Acer Aspire Vero laptop különleges kiadását, amely a vállalat fenntarthatóbb jövő iránti elkötelezettségének megnyilvánulása.

Ennek a fenntartható gondolkodás tükröző laptopnak minden egyes megvásárlása segít az amerikai székhelyű, globális nonprofit National Geographic Society támogatásában, amely a világunk védelmét szolgálja felfedezés, kutatás és oktatás révén. További információért látogasson el a www.natgeo.com/info weboldalra.

„Az Acer az elmúlt években lépéseket tett az ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében. A Vero termékcsalád, amely az Earthion platformunkból született, a legújabb ilyen erőfeszítést képviseli” – mondta James Lin az Acer képviseletében. „Elégedettek vagyunk az Aspire Vero fogadtatásával, amelyet a felhasználók és a média egyaránt kapott, és reméljük, hogy erőfeszítéseink arra ösztönzik partnereinket és iparági kollégáinkat, hogy hasonló lépéseket tegyenek a saját kapacitásuk terén.”

Reduce – tervezés, minimális karbonlábnyommal           

Az eredeti Aspire Vero megjelenését a vázhoz használt anyagkeverék határozza meg, amely 30%-ban újrahasznosított, fogyasztás utáni műanyagból (PCR) áll, és amelyet gondosan kiválasztottak a tartósság, a merevség és az esztétikum egyensúlya miatt. A sárga pigmentpontok kontrasztot alkotnak a textúrált szürke felülettel, hogy karaktert adjanak a laptopnak, mindezt festék nélkül. Az Aspire Vero National Geographic Edition erre a dizájnra épít, és szinte úgy mesél el egy történetet, hogy az szemet gyönyörködtető legyen.

A felhasználók először több átlós vonalat vesznek észre, amelyek a felső burkolatrészem futnak keresztül. Ezek a vonalak, amelyek egy topográfiai térkép kis kivonatai, a laptop felszínét szárazföldre és tengerre osztják, és utalnak a globális felmelegedésnek a tengerszint emelkedésére, annak gyakorolt hatására. A laptopot kinyitva feltárul a National Geographic ikonikus sárga szegélye, amelyet közvetlenül a billentyűzet jobb alsó sarkára helyeztek. A szóköz billentyűzeten sárga betűkkel olvasható a „For Planet Earth” (A Föld bolygóért) üzenet.

Újrahasznosítás – csomagolás céliránnyal

Az Aspire Vero National Geographic Edition első benyomásként máris mutatja, hogy a számítógépek csomagolás-élettartamának nem kell véget érnie a kiszállításkor. A laptop belső csomagolását úgy tervezték, hogy többcélú doboz legyen, és teljes egészében újrahasznosítható is, miután a felhasználók beüzemelték a készüléket. Maga a doboz elég karakteres ahhoz, hogy a felhasználó szobájába illeszkedjen – akár egy komód tetejére vagy az íróasztal sarkára is nagyszerű. A doboz belső válaszfalát háromszög alakú laptopállvánnyá lehet hajtogatni.  

Az Acer innovatív csomagolástervezése úgy védi a készüléket, hogy nincs másra szükség, mint 85%-ban újrahasznosított papírra, valamint egy 100%-ban ipari újrahasznosított műanyag (PIR) laptop-tokra és egy további 100%-ban PIR műanyagból készült lapra, amely a laptop kijelzője és a billentyűk közé kerül.

Újrahasznosítás – könnyen frissíthető laptop

Az Acer Aspire National Geographic Edition 30% PCR műanyagot használ az egész vázban, ami 21%-os szén-dioxid-kibocsátást takarít meg[ egy adott rész előállítása során. 30% PCR műanyagot használnak a laptop képernyő kereténél és 50%-ot a billentyűzetfedeleknél is, ami tovább csökkenti a számítógép karbonlábnyomát. A laptop élettartamának másik vége felé tekintve különös figyelmet fordítottak a javítások és frissítések egyszerűsítésére. Az alsó fedél tizenegy szabványos Phillips-fejű csavarral levehető, és egy jól szervezett belső részeket tartalmazó kiosztást mutat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a RAM és az SSD egyszerű cseréjét.

A 11. generációs Intel® Core™ processzorral és Intel® Iris® Xe grafikus processzorral ellátott laptop könnyebb ökológiai lábnyoma nem jelenti azt, hogy a teljesítménye is kisebb lenne: Kényelmesen lehetővé teszi a felhasználók számára az alkotást, a kapcsolatot és az együttműködést. A felhasználók már a dobozból kivéve élvezhetik a Windows 11-et, a Wi-Fi 6 pedig rendkívül megbízható csatlakozási lehetőséget biztosít. A felhasználói élményt a portok bőséges választéka teszi teljessé, köztük az USB Type-C és két USB 3.2 Gen1 Type-A port, amelyek közül az egyik a mobileszközök töltésére is használható, még akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva.

Acer Earthion

A Vero termékcsalád az Earthion, az Acer platformja alatt született, amely egyesíti a vállalat, a beszállítói lánc partnerei, az ügyfelek és az alkalmazottak erősségeit annak érdekében, hogy innovatív megoldásokkal segítse a környezeti kihívások kezelését. Az Earthion elsődleges témái közé tartozik az Acer RE100 elkötelezettsége, hogy 2035-re elérje a 100%-os megújuló energiafelhasználást, a zöldebb terméktervezésre való törekvés, valamint az Acer ellátási láncának karbonlábnyomának csökkentésére tett erőfeszítések.