TechAddikt Notebook Acer next@acer 2022: Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, a játékok új dimenzója

next@acer 2022: Predator Helios 300 SpatialLabs Edition, a játékok új dimenzója

Az Acer bejelentette a Predator Helios 300 SpatialLabs Edition gamer laptopot, amely szemüveg nélküli, sztereoszkópikus 3D-t hoz a játékok világába. A SpatialLabs TrueGame alkalmazáson keresztül több mint 50 népszerű játékot támogat már induláskor, és folyamatosan bővül a további játékok támogatása.

A 3D-s gamer laptop mellett az Acer bejelentette a Predator Triton 300 SE vékony gamer laptopot, valamint a Predator XB273K LV és Acer Nitro XV272U RV gamer monitorokat is.

„Izgatottan várjuk, hogy a Predator Helios 300 SpatialLabs Edition új dimenziót adjon a játéknak, lehetővé téve az iparágban vezető, szemüveg nélküli sztereoszkópikus 3D játékot” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. társ-vezérigazgatója. „A SpatialLabs technológiánk és a Predator gamer laptopok integrálásával azt reméljük, hogy a magával ragadó gaming-élmények új kategóriáját teremtjük meg.”

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition – 3D gamer laptop

A Predator Helios 300 SpatialLabs Edition (PH315-55s) egy nagy teljesítményű gamer laptop, amely szemüveg nélküli, sztereoszkópikus 3D gaming-élményt tesz lehetővé. A SpatialLabs TrueGame alkalmazással a játékosok könnyedén játszhatnak támogatott játékokat 3D módban azon eszközön, ahol a jelenet részletei életre kelnek. A szobák tágasabbnak tűnnek, a tárgyak valóban rétegzettnek tűnnek, és a kalandok izgalmasabbá válnak – mindez gördülékenyen, valós időben és speciális szemüveg nélkül.

A SpatialLabs TrueGame egy új alkalmazás, amely sztereoszkópikus 3D-t hoz a játékok világába, lehetővé téve a játékosoknak, hogy kedvenc játékaikat azok valódi dicsőségében élvezhessék. Ez azért lehetséges, mert a játékokat többnyire három dimenziót szem előtt tartva készítik: a fejlesztők minden egyes jelenetbe és objektumba belefoglalják a mélységre vonatkozó információkat. A SpatialLabs ezeket a már meglévő információkat használja fel, hogy a játékokat sztereoszkópikus 3D-ben jelenítse meg.

A SpatialLabs élményt a szem mozgását követő megoldás, a 3D-s sztereoszkopikus kijelző és a valós idejű képmegjelenítési technológiák kombinációja hozza létre. A Predator Helios 300 SpatialLabs Edition játék laptop kijelzője egy 15,6 hüvelykes UHD 2D panelből áll, a tetejére optikailag ragasztott folyadékkristályos lencsealakú lencsével, amely együtt olyan innovatív modult alkot, amely oda-vissza kapcsolható 2D és sztereoszkópikus 3D nézetek között.

Az izgalmas, valós idejű 3D élmények biztosításához a Predator Helios 300 SpatialLabs Edition akár 12. generációs Intel® Core™ i9 processzorokat, NVIDIA GeForce RTX 3080 laptop GPU-kat, 32 GB DDR5-4800 memóriát és PCIe Gen 4 RAMIDMe SSD-ket tartalmaz. A kétventilátoros elrendezés, amely egy 5. generációs AeroBlade 3D ventilátort tartalmaz, segíti a rendszer hűvös működését, amelyet tovább támogat a folyékony fém hőkezelő zsír és az Acer CoolBoost™ technológiája.

A Windows 11 operációs rendszert futtató laptop Killer DoubleShot Pro és Wi-Fi 6E (E2600+1675i) csatlakozással rendelkezik, valamint számos portot, köztük egy HDMI 2.1 portot tartalmaz a külső monitorokhoz való csatlakoztatáshoz, egy Thunderbolt™ 4 portot, valamint két USB 3.2 Gen2 portot.

Predator Triton 300 SE — vékony gamer laptop

A Predator Triton 300 SE vékony gamer laptopok sorát a legújabb 12. generációs Intel Core processzorokkal, NVIDIA GeForce RTX 30 sorozatú laptop GPU-kkal és 16:10 OLED panel opciókkal frissítették (PT314-52s).
Az új 16 hüvelykes modell (PT316-51s) akár 240 Hz-es WQXGA panelekkel egészül ki, és támogatja az NVIDIA G-SYNC® és az NVIDIA Advanced Optimus technológiát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy újraindítás nélkül dinamikusan váltsanak az integrált grafikus és a különálló grafika között.

Az egyedi tervezésű, 5. generációs AeroBlade™ 3D ventilátorokkal, Vortex Flow légáramlás-irányító technológiával és folyékony fém hőkezelő zsírral a Predator Triton 300 SE hűvösen tudja tartani a dolgokat, miközben csúcsteljesítményen pörög. Mind a 14, mind a 16 hüvelykes modell támogatja a rendkívül gyors vezeték nélküli kapcsolatot az Intel Killer Wi-Fi 6E AX1675i-vel, míg a 16 hüvelykes Intel Killer E2600 Ethernet vezérlővel rendelkezik a vezetékes kapcsolatokhoz. A Thunderbolt™ 4, HDMI 2.1 és USB 3.2 Gen 2 Type-A opciókkal rengeteg port érhető el.

Predator XB273K LV gamer monitor

A Predator XB273K LV gamer monitor olyan játékosok számára készült, akik élvonalbeli gaming-élményre vágynak. Az AMD FreeSync™ Premium monitor 27 hüvelykes UHD-val (3840 x 2160), Agile-Splendor IPS panellel, 160 Hz-es frissítési gyakorisággal és 0,5 ms válaszidővel (G-től G-ig) sima és szakadozás-mentes látványt tesz lehetővé, még akkor is, ha gyorsan mozgó tárgyak száguldoznak a képernyőn. Támogatja a HDMI 2.1-et, nagy színpontossággal; Delta E < 1-gyel, valamint VESA DisplayHDR 600 és TÜV Rheinland Eyesafe® tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Acer Nitro XV272U RV gamer monitor

A 27 hüvelykes Acer Nitro XV272U RV gamer monitor WQHD (2560 x 1440) felbontással, 170 Hz-es frissítési gyakorisággal (túlhúzott), 1 ms-os válaszidővel (G-től G-ig) és alacsony tükröződésű panellel rendelkezik, amely jobb olvashatóságot biztosít. VESA DisplayHDR™ 400 tanúsítvánnyal rendelkezik, és az Agile-Splendor IPS panelje a DCI-P3 színskála 95%-át támogatja Delta E < 1-gyel. Az Acer Nitro XV272U RV gamer monitor birtokolja az AMD FreeSync Premium technológiát, és rendelkezik a TÜV Rheinland Eyesafe® tanúsítvánnyal is.

Előző cikknext@acer 2022: legújabb, 12. generációs Intel Core processzorokkal szerelt ConceptD laptopok és desktop PC-k mutatkoztak be
Következő cikknext@acer 2022: itt az Acer újdonsága, a SpatialLabs termékcsalád két új tagja