TechAddikt Notebook Acer next@acer 2022: itt az Acer újdonsága, a SpatialLabs termékcsalád két új tagja

next@acer 2022: itt az Acer újdonsága, a SpatialLabs termékcsalád két új tagja

Az Acer két újdonságot jelentett be SpatialLabs termékcsaládjához: az Acer SpatialLabs View személyes szórakozásra, míg az Acer SpatialLabs View Pro az üzleti közönség számára készült. Mindkettő különálló, 15,6 hüvelykes 4K kijelző, amely számítógéphez csatlakoztatható, így a felhasználók hordozható hozzáférést biztosítanak a SpatialLabs élménycsomaghoz. Nem csak a magasan képzett alkotóknak szánták, hanem a készülékek ezen generációja szemüveg nélküli sztereoszkópikus 3D technológiát kínál a játékosok és az otthoni szórakozás szerelmesei számára is.

A játékosok és az alkotók egyaránt értékelni fogják a sorozat könnyű kialakítását (kevesebb, mint 1,5 kg / 3,3 font), amellyel könnyen táskába helyezhető és elvihető egy LAN-partira vagy termékbemutatóra. Különösen az alkotók számíthatnak az Adobe RGB színskála 100%-os lefedettségére, de a játékosok is értékelni fogják az eszközök 400 nit fényerejét.

Míg az Acer SpatialLabs View egy teljesen új sztereoszkópikus 3D játékplatformot tartalmaz, az Acer SpatialLabs View Pro a felhasználó alkotásainak megvalósításához szükséges technológiát és a telepítést leegyszerűsítő intelligens ipari tervezést is magába foglalja – ez a kombináció még hatásosabb prezentálási lehetőségeket kínál.

SpatialLabs TrueGame — Sztereoszkópikus 3D játék egy kattintással

A SpatialLabs TrueGame egy új alkalmazás, amely sztereoszkópikus 3D-t hoz a játékok világába, lehetővé téve a játékosok számára, hogy kedvenc játékaikat azok valódi dicsőségében élvezhessék. Ez azért lehetséges, mert a játékokat többnyire három dimenziót szem előtt tartva készítik: a fejlesztők minden egyes jelenetbe és objektumba belefoglalják a mélységre vonatkozó információkat. A SpatialLabs ezeket a már meglévő információkat használja fel, hogy a játékokat sztereoszkópikus 3D-ben jelenítse meg. Egy kijelölt, előre konfigurált profil lesz elérhető minden kompatibilis játékcímhez.

Míg ezek a profilok rengeteg információra támaszkodnak, és mindegyikük optimalizálása jelentős mennyiségű munkát igényel, maga a platform hihetetlenül felhasználóbarát. A TrueGame alkalmazás elindítása után a felhasználóknak egyszerűen el kell navigálniuk a lejátszani kívánt címhez, majd meg kell nyomniuk a „Play” gombot. Az alkalmazás elvégzi a többit, automatikusan elindítja a szükséges játékfájlokat a felhasználó rendszerén, és aktiválja a játékhoz tartozó TrueGame 3D profilt, hogy a játék sztereoszkópikus 3D-ben induljon el.

Ez egy teljesen új játékmód, amely a játékosok által korábban tapasztaltaktól eltérő elmélyülést kínál. A szobák tágasabbnak tűnnek, a tárgyak valóban rétegzettek és a kalandok izgalmasabbá válnak – mindez gördülékenyen, valós időben és speciális szemüveg nélkül.

Ha nem játszik, normál 4K monitorként is használható.

SpatialLabs Go — Alakítsa át a 2D tartalmat sztereoszkópikus 3D tartalommá

Az Acer szabadalmaztatott megoldása, a SpatialLabs Go olyan mesterséges intelligenciájú technológiát tartalmaz, amely lehetővé teszi sztereoszkópikus 3D tartalom létrehozását szinte bármiből, ami teljes képernyőn is megjeleníthető, mindezt egyetlen gombnyomással. A fényképek kiugranak a képernyőről, az egyszerű webes játékok egy kicsit izgalmasabbá válnak, a videók (online vagy offline) pedig a valós idejű elmélyülés egy újabb szintjét érik el. Talán a legfontosabb, hogy saját tartalmat generálhat úgy, hogy néhány fényképet vagy videót készít eszközeivel, és miután az eszközöket importálta a rendszerbe, a SpatialLabs Go segítségével szimulált sztereó 3D képeket generálhat.

SpatialLabs Model Viewer – A 3D-s alkotás intuitívabb módja

Az Acer SpatialLabs View Pro célja, hogy megkönnyítse az alkotók életét. Ebből a célból az összes főbb fájlformátum azonnali támogatása[ ], beleértve a Datasmith újonnan hozzáadott támogatását, azt jelenti, hogy az alkotók használhatják a 3D tervezőszoftvereket, mint például a Revitet, a Solidworks-öt és a Cinema 4D-t a Datasmith export pluginok telepítésével: amikor egy projekt készen áll a megtekintésre, importálható a SpatialLabs Model Viewerbe. A Sketchfab integrációja tovább egyszerűsíti az alkotási folyamatot azáltal, hogy a felhasználók számára hozzáférést biztosítanak az ingyenes és prémium 3D-s eszközök hatalmas online könyvtárához, amelyeket felhasználhatnak saját projektjeikhez. Mivel a színpontosság kritikus fontosságú a tervezési munkában, a View Pro 15,6 hüvelykes 4K kijelzője lefedi az Adobe RGB színskála 100%-át.

A SpatialLabs View Pro nem csupán egy 3D-s eszközök létrehozására szolgáló eszköz, hanem számos eszközt kínál a fejlesztőknek alkotásaik megosztására és megjelenítésére:

• A tartalom gyorsan betölthető megosztáshoz – legyen szó visszajelzésről az irodában dolgozó kollégától, vagy azért, hogy az ügyfél élethű képet adjon az őt érdeklő tételről.
• Az értékesítésben vagy marketingben dolgozók értékelni fogják az Acer SpatialLabs View Pro vékony és hordozható kialakítását: kevesebb mint 1,5 kg (3,3 font), könnyen magával viheti, az összecsukható támaszték pedig lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bárhol egyszerűen használatba vegye.
• A VESA rögzítés megkönnyíti az Acer SpatialLabs View Pro rögzítését pavilonokra és az értékesítési pontok falaira, ha a helyzet tartósabb beállítást kíván, az Ultraleap kézmozdulat-felismerés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy még interaktívabb élményben részesüljenek.

A korábbi SpatialLabs eszközökhöz hasonlóan az Acer SpatialLabs View Pro is számos további kiegészítőt tartalmaz a 3D-s alkotók munkafolyamatainak javítására. Az alkotás a 3D szoftverből átvehető, és egyetlen kattintással elindítható a SpatialLabs Model Viewerben.

Ezenkívül a Maya és a Blender felhasználók csatlakozhatnak és szerkeszthetnek egy 2D-s képernyőn, miközben megfigyelhetik, hogy a változások sztereoszkópikus 3D-ben jelennek meg az Acer SpatialLabs View Pro-n – mindez egyidejűleg és valós időben.
További információ ezekről a technológiákról és a támogatott játékok listája itt érhető el.