TechAddikt Hardver Acer Acer Revo One: helytakarékos, teljes értékű szórakoztatóközpont

Acer Revo One: helytakarékos, teljes értékű szórakoztatóközpont

Az Acer bemutatta az Acer Revo One RL85 modellt. Kifejezetten kicsinek számít kategóriájában, mégis rendkívül nagy tudással rendelkezik: az Acer Revo One egy stílusos PC arra tervezve, hogy az egész család szórakoztató központja lehessen.

acer_revo_one_rl85_techaddikt_ces_2015

Multimédiás megosztás, tartalom streamelés, nagy háttértárolóhely – minden egy eszközben, úgy, hogy teljes mértékben átveszi egyéb megoldások szerepét, úgy, hogy közben még helyet is szabadít fel az irodában, vagy akár a lakásunkban. Az Acer Revo One megtekinthető lesz január 5-étől a CES 2015-ön, Las Vegasban (The Mirage).

Teljes értékű szórakoztatóközpont

Az Acer Revo One alapvetően otthoni felhasználásra lett tervezve, Intel Core i5 vagy i3 processzorokkal. Az eszköz támogatja a dupla kijelzős megoldásokat (HDMI és Mini DisplayPort), az Ultra HD felbontást (3840×2160) 4K2K video kimenettel, mely négyszerese a full HD (1080p)-nek; 7.1 pontos hangkimenete pedig egy részletgazdag, életszerű moziélményt kínál. Az Acer Revo One valóban ideális sorozatok, mozik, vagy kép slideshow-k megtekintéséhez. Nem kevesebb, mint 3 darab HDD hellyel rendelkezik a termék, egyenként 2TB kezelhetőséggel. Ha ez még mindig nem lenne elegendő hely, az Acer Revo One bővíthető két SATA porttal, akár 6TB-ig, RAID 0/1/5 támogatással a mindenkori legjobb adatbiztonbságot szem előtt tartva. Az AC Protocol rendszernek köszönhetően a Wi-FI egység masszív vezetéknélküli kapcsolatot biztosít, amely ötször gyorsabb, mint a hagyományos BGN.

Remek, mindenhová illeszkedő dizájn

Az Acer Revo One nem csak kiváló belső képességekkel rendelkezik, a külső is magáért beszél. A termék úgy lett tervezve, hogy az minden környezetbe tökéletesen passzoljon, a hálószobától a nappaliig, vagy akár a gyerekszobában is jól mutasson: diszkrét és stílusos egyben. Fekete és fehér színben egyaránt elérhető, fényes, sima felülettel, lekerekített élekkel és sarkokkal. Talán minimalistának is jellemezhető a kinézet, ami egy minőségi PC egyik alappillérének számít. A gépházon még található (felső rész) egy SD kártyaolvasó is, négy LED társaságában, melyek alapvetően a HDD és LAN aktivitásokat jelzik vissza. A hátsó részen helyezkednek el az aljzatok, itt kettő USB 2.0, kettő USB 3.0, valamint HDMI és mini DisplayPortokat találunk. Fentiek tekintetében tehát a felhasználók mindent megtalálnak az Acer Revo One kapcsán, ami az adattároláshoz elengedhetetlen.

Acer BYOC™ alkalmazások

Az Acer Revo One rendelkezik Acer Build Yourt Own Cloud (BYOC) támogatással is, mely a felhasznűlóknak teljes hozzáférést biztosít fáljaikhoz bármely eszközükről bárhonnan, bármikor. Az Acer eszközök mostanra mind fel lettek ruházva a BYOC által kiaknázható lehetőségekkel, fájl, fotó, zene, dokumentumok tárolásához és azok távoli, felhő alapú hozzáféréséhez – melyekhez természetesen nem az Acer által gyártott eszközökről is könnyedén hozzá lehet férni a BYOC révén. Így tehát a legjobb: minden biztonságban, egyetlen felhőben.

Távirányítóval felvértezve

Az Acer felismerte, hogy napjaink fő irányvonala a médiahasználat a szegmensben. Ebből adódóan kell olyan kiegészítő eszköz az élményhez, amellyel megkönnyíthető a használat: az Acer Revo One egy opcionális teljeskörű távirányítóval rendelkezik. Ez a kiegészítő egy teljes értékű billentyűzetet is tartalmaz, mellyel egyszerűen lehet gépelve kereséseket kezdeményezni, a nagymértetű trackpad pedig a médiatartalmak kiválasztásában, azok közti navigálásban segít. Az Acer Smart Controlnak köszönhetően iOS és Android rendszereken is elérhető már egy applikáció, mellyel az Acer Revo One közvetlenül az okostelefonról is irányítható.