TechAddikt Notebook Asus ASUS Zenbook S UX391 – elegáns, ultrakönnyű és masszív 13.3 colos laptop

ASUS Zenbook S UX391 – elegáns, ultrakönnyű és masszív 13.3 colos laptop

Az ASUS ZenBook S (UX391) prémiumkategóriás, 13,3 hüvelykes ultrahordozható laptop nemcsak komoly teljesítményt és kompromisszumok nélküli csatlakoztathatóságot kínál az igényes és sokat utazó felhasználóknak, hanem még a katonai MIL-STD-810G tartóssági szabványnak is megfelel.

A laptop az év legjobb választása és a Best Choice Golden Award győztese lett az idei Computex kiállításon.

Az új ZenBook S ultravékony 12,9 mm-es profillal és ultrakönnyű, 1 kg-os csupa fém unibody készülékházzal készült, és tengerkék vagy elegáns burgundi vörös színben, rózsaarany, gyémántmetszett szegélyekkel érkezik. A dizájn része az ikonikus, zen által inspirált körkörösen szálcsiszolt kivitel is.
A ZenBook S-t innovatív, új ErgoLift zsanérral szerelték, ami automatikusan, 5,5 fokkal dönti meg a billentyűzetet a kényelmes gépelés érdekében, a megemelt váz ugyanakkor javítja a légáramot és a hangzást is.

A ZenBook S modellt 8. generációs Intel® Core™ processzorok és szupergyors PCIe® x4 SSD-k hajtják. A készülék Full HD NanoEdge képernyővel rendelhető, és akár 13,5 órás akkumulátoros üzemidőt kínált az egésznapos teljesítményhez. Az ultragyors csatlakozáshoz a három USB Type-C™ (USB-C™) portból kettő támogatja a Thunderbolt™ 3 szabványt is. A ZenBook S Amazon Alexa támogatással rendelkezik.

Az ultrahordozható laptop

A ZenBook S 12,9 mm keskeny, alig 1 kg-os csupa fém unibody háza bármely táskába könnyen belefér. Az eszköz a NanoEdge keskeny kávájú kijelzőnek és a prémium anyaghasználatnak köszönhetően pedig hihetetlenül könnyű, mindössze 1 kg súlyú.
A ZenBook S két új színben elérhető, és a tengerkék és burgundi vörös változatot egyaránt gyémántmetszett rózsaarany szegélyvonalak és a jellegzetes, zen által ihletett körkörösen szálcsiszolt fémfelület díszíti.

A ZenBook S nem csak elegáns, de hihetetlenül strapabíró is: megbízhatóság és tartósság szempontjából megfelel az MIL-STD 810G katonai szabványnak. Ez azt jelenti, hogy az eszközt az ASUS a szabványnál szigorúbb belső tesztfolyamata mellett kifejezetten kedvezőtlen környezetben is próbára tették, beleértve a szélsőséges magasságot, hőmérsékleteket és páratartalmat.

Tökéletes kényelemre tervezve

A kivételes ergonómia érdekében a ZenBook S-be új, ErgoLift zsanérmechanikát építettek. Az innovatív kialakítás a gépeléshez optimális 5,5 fokban megdönti, illetve megemeli a billentyűzetet. 145 fokos maximális nyitási szögével a ZenBook S jobban kinyílik, mint a legtöbb laptop, így a felhasználóknak több a lehetőségük a legjobb képernyőszög kiválasztásához. Csukott állapotban pedig az ErgoLift mechanika teljesen rejtve marad, így nem befolyásolja a karcsú profilt. A döntött billentyűzetet emellett fontos kiegészítő teret biztosít a szellőzéshez, így a ZenBook S hűvös marad nagy terhelés közben is. A speciális zsanér további előnye, hogy lehetővé teszi az erőteljes Harman Kardon hangrendszer optimális működését, amely így jobb basszusvisszaadással tisztább hangzást nyújt.

Egésznapos teljesítmény

A ZenBook S-sel a napi munka gyorsan és hatékonyan végezhető. A legújabb, akár 8. generációs Intel® Core™ i7 processzor, az akár 16 GB gyors, 2133 MHz-es LPDDR3 RAM és az akár 1 TB-os PCIe® 3.0 x4 SSD zökkenőmentes és rugalmas működést biztosít a felhasználók számára bármilyen tevékenység esetén. A maximális állandó teljesítmény érdekében a ZenBook S csúcsminőségű alkotóelemekből felépített, továbbfejlesztett hűtőrendszert használ, beleértve a 71 lapátos (40%-kal több a korábbi kialakításnál), innovatív, folyadékkristályos polimer ventilátor-járókereket is, ami egy 3D-ben ívelt, aerodinamikus burkolatban kapott helyet, és 13,4%-kal több levegőt mozgat meg, mint elődje. Ezzel a hűtőrendszerrel a gép akár 5 °C-kal is hűvösebben működik, mint a korábbi ZenBook modellek.
A ZenBook S Full HD felbontású NanoEdge képernyővel is rendelhető, ami széles, 72%-os NTSC színskálájának köszönhetően lélegzetelállítóan élethű színeket és részleteket jelenít meg. A káva szélességét még tovább, mindössze 5,9 mm-re csökkentettük, így a képernyő-készülékház arány mintegy 85%-os.

Az egész munkanapnyi töltés nélküli teljesítmény érdekében a ZenBook S-be hosszú üzemidejű, akár 13,5 órás2 üzemidejű akkumulátort építettek, olyan gyorstöltő technológiával, amely a teljesen lemerült akkumulátort 49 perc alatt 60%-os kapacitásig tölti.

A kompromisszumok nélküli csatlakoztathatóság alapvető fontosságú egy ultrahordozható laptop esetében. A ZenBook S a három USB-C portja közül kettő nagysebességű Thunderbolt 3 kompatibilis, illetve mindhárom portja támogatja a gyorstöltést, az adatátvitelt és a kijelző-csatlakoztatást. Az asztali számítógépekével megegyező csatlakozási lehetőségek érdekében pedig a géphez a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják a praktikus ASUS Mini Dockot .

Az Amazon Alexa segítségével a felhasználók laptopjukon csupán hangjuk használatával végezhetnek el bizonyos műveleteket. Bármi legyen is a feladat – például szórakozás, találkozóütemezés, információkeresés, egy intelligens otthon irányítása –, Alexa segítsége azonnal rendelkezésre áll.

Szólj hozzá!