TechAddikt Hardver Acer CES 2017: itt az Acer Predator Z301CT, a világelső 21:9-es, ívelt, szemkövető...

CES 2017: itt az Acer Predator Z301CT, a világelső 21:9-es, ívelt, szemkövető technológiás gamer monitor

A 2017-es CES keretein belül mutatja be az Acer világon eddig egyedüli, szemkövető technológiát kapott 21:9-es ívelt Predator gaming monitorokat.

Az Acer tehát bejelentette érkezését a CES 2017-nyertes 30 colos Predator Z301CT-nek, a világ első olyan 21:9-es ívelt monitorának, amely rendelkezik a Tobii szemkövető funkcionalitásával. A cég mindemellett leleplezte két Predator XB2 sorozatú, 25 és 27 colos modelljét is, gyors, 240Hz képfrissítéssel. Mindhárom új modell minimalista küllemet kapott, kecses, fekete keretekkel, erőteljes szögekkel, nagyobb, vörös berakásokkal, s mellé NVIDIA G-SYNC technológiával az ultrasima játékélményért.

A 30 colos Acer Predator Z301CT maga a tökéletes gaming monitor, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a CES 2017-es “Legjobb innovációk” díjazás a periféria kategóriában. A monitorba be lett építve a Tobii-féle szemkövető technológia, mely egy rakás lehetőséget nyújt a gamernek irányítás, interakció tekintetében.

Az egész olyan, mint egy új beviteli eszköz jelenléte, s mindössze csak a szemünk mozgását kell előtérbe helyeznünk. Az Eye-Tracking-hez hozzácsapva az egér, illetve billentyűzet jelenlétét hihetetlen precizitással bíró játékélmény garantálható. Akár a valós életben, ugyanúgy élhetjük át a mozgásvilág minden apró részletét a játékokban. Legyen szó akár a karakter irányításáról, akár fedezékbe bújásról, vagy egy célpont befogásáról – de egyszerűbb a helyzet például a kameraállások szögeinek testreszabásánál is, mivel a belső, vagy külsőnézetes kamera plánok automatikusan mozdulnak, párhuzamosan fókuszálnak a felhasználó szemével.

A Tobii szemkövetőt egyébként mára 45 játék támogatja, mint például az Elite Dangerous, a Deus Ex: Mankind Divided, vagy épp a Watch Dogs 2. A játékok hangzása és grafikája teljes mértékben illeszkedik a hangulathoz. Az ultra-wide full HD felbontás (2560×1080) és az 1800R ívelt képernyő pedig még attraktívabbá és erőteljesebbé teszik a játékélményt.

További kulcsfontosságú részlet a 200Hz-es képfrissítés, valamint a gyors 4ms válaszidő. Széles, 178 fokos betekintési szögek, és extrém keskeny keret garantálja a teljes értékű megtekintés élményét. Az optimális kényelem végett a kijelző -5 és 35 fok közt fordítható, 120 milliméteres intervallumban mozgatható függőlegesen. A 3 Wattos hangszórók DTS szabványúak, minőségi hangzással bírnak.

A Predator XB2 sorozat számára nem okoz gondot semmiféle esport meccs, vagy megmérettetés. Az eszköz az NVIDIA által jegyzett ULMB technológiát kapta, gyors, 1ms válaszidővel, masszív 240Hz képfrissítéssel. A 24.5 colos Predator XB252Q és a 27 colos Predator XB272 hihetetlenül realisztikus ingame élményt nyújt, gyors mozgásvilágú akciók terén, mindezt éles kontrasztokkal, drámaian jó rendereléssel, elmosódásmentesen.

Tökélyre csiszolt képminőséget kapunk full HD 1080p felbontásban, ehhez az éles, 1,1000:1 kontrasztarány is sokat hozzátesz. A ZeroFrame dizájn ideális multimonitor-összeállításokhoz, az ergonómikus talp pedig lehetővé teszi a gamerek számára az ideális betekintési szögek beállítását -5-20 fokos döntéssel, +45-45 fokos forgatással, valamint 115 milliméteres magasságállítással. A monitorok gyorsan felszerelhetők akár falra is, ehhez a VESA támogatás nyújt segítséget. A termék 2 darab 2 Wattos hangszórót is kapott.

A GameView technológiának köszönhetően a gamerek több kijelzőprofillal is tudnak gazdálkodni, ezáltal a játékok finomhangolása is sokkal egyszerűbb: nem kell például játék közben az OSD menüben navigálni.
Az EyeProtect technológia biztosítja, hogy a monitor által megjelenített kép villódzása alacsonyabb legyen, valamint a káros kékfény sugárzást is tudja redukálni egyebek mellett. Így a szem kevésbé fog elfáradni egy hosszúra nyúlt játszma után.
Több univerzális aljzatot is találunk, mint például HDMI, DisplayPort v1.2, illetve USB 3.0 hub is rendelkezésre áll.