TechAddikt Notebook Asus CES 2019: ASUS ROG Strix SCAR II, ROG Strix Hero II –...

CES 2019: ASUS ROG Strix SCAR II, ROG Strix Hero II – az arany középút

A ROG Strix egy szélesebb kört kiszolgáló középkategóriát képvisel a vadállati erejű asztaligép-helyettesítők és a prémiumkategóriás ultravékony gamer laptopok között. CES 2019.

A Strix formatényezője jellegzetes dizájnnal elegyíti a teljesítményt és a hordozhatóságot, ami kiemeli a tömegből. Szuperkeskeny kávája ugyanakkor beleolvad a képbe, ami megkönnyíti az elmerülést a képernyő kínálta látványban.

Kezeid rögtön otthon érzik magukat az asztali számítógép jellegű billentyűzeten, amelyen dedikált gyorsbillentyűt kapott a hangerő, a némítás és az Armoury Crate. A kiemelt megvilágítás a pulton túl még ragyogásba vonja a fedélen található ROG logót és a laptop elülső élén futó szórtfényű csíkot is. Ez a két külön zónaként kezelhető fénysáv Aura Sync ragyogást ad a környezetednek, és sokféle testreszabási lehetőséget kínál.

Az arany középutat kínáló legújabb ROG Strix gamer laptopok hatmagos Intel Core i7-8750H processzorral és akár 32 GB RAM-mal rendelhetők. A gépekben a gyors SSD rendszermeghajtót terabájtos kapacitású mechanikus háttértár egészíti ki, amely nagyobb helyet biztosít, még több játékprogram számára. A kiegészítő merevlemez egy gyorsabb SSHD-ra is cserélhető, ami gyorsítótárazza a gyakran olvasott adatokat, ezzel csökkentve a betöltési időket.

Szerelkezz fel az FPS-ekhez a ROG Strix SCAR II-vel

Az esport műfaj FPS ágához készült ROG Strix SCAR II 15,6 és 17,3 hüvelykes változatban érkezik, mindkettőjük 144 Hz-es képfrissítési sebességgel és 3 ms-os válaszidővel. Mindkét változat az FPS műfaj által inspirált, álcázást imitáló motívummal hoz létre egyedülálló, a csatatérhez illeszkedő külsőt. A kiemelt WASD-billentyűk tovább hangsúlyozzák a SCAR gyökereit, és biztosítják, hogy könnyedén megtaláld az FPS-játékok alapvonalát.

Az NVIDIA GeForce RTX 2060 grafika teljesítménye elegendő, hogy a 15 hüvelykes SCAR II GL504GV és a 17 hüvelykes SCAR II GL704GV háromszámjegyű képkockasebességeket érjen el a népszerű FPS-ekben. A komoly gamereknek azonban célszerű egy szinttel feljebb lépni a GeForce RTX 2070-nel; a SCAR II GL504GW és a GL704GW modellek mindkét képernyőméretben elérhetővé teszik ezt az erősebb grafikát, további teljesítménytartalékot biztosítva a gaming versenyekhez, az erőforrásigényes AAA játékprogramokhoz és a legmodernebb VR-élményekhez. Válassz a nagyobb, magával ragadóbb 17 hüvelykes kijelző és a kisebb, hordozhatóbb 15 hüvelykes kijelző közül.

MOBA gamingre készült: ismerd meg a ROG Strix Hero II-t

A ROG Strix Hero II a MOBA-khoz van optimalizálva, és ideális a finomabb stílusra vágyó gamerek számára. Kontrasztos textúrái és kiberszöveg-mintázata visszafogottabb, mint a SCAR II agresszív esztétikája, így a Hero II szélesebb közönséget vonz.
A WASD billentyűcsoport kiemelése helyett áttetsző billentyűgombok adnak extra ragyogást a QWER sornak. A Hero kizárólag GeForce RTX 2060 grafikával érhető el, amely több mint elégséges a magas képkockasebességekhez a MOBA-kban és más népszerű játékokban. Éppúgy, mint a SCAR II esetében, az NVIDIA Optimus technológia energiát takarít meg azzal, hogy csak szükség esetén aktiválja a dedikált GPU-t, így igény szerint hosszabb akkumulátoros üzemidővel vagy jobb gaming teljesítménnyel szolgál.