TechAddikt Hardver Acer Ívelt, magas teljesítményű monitorok az Acer kínálatában, játékra és szórakoztatásra kihegyezve

Ívelt, magas teljesítményű monitorok az Acer kínálatában, játékra és szórakoztatásra kihegyezve

Az Acer folytatja a kategória frissítését: bejelentésre került, hogy egy teljesen megújult line-up érkezik a monitorok terén. Újraértelmezve a játékélményt, ultra-széles, 21:9 képaránnyal bíró eszközök ezek, természetesen ívelt formátumban.

acer_xr341ck_techaddikt

Máris kettő új kijelzőt jelentettek be. Az Acer XR341CK már júniustól, míg az Acer XZ350CU júliustól érhető el a boltok polcain. Mindkettő termék dedikált Frame Rate Sync technológiával, csúcsteljesítménnyel, 21:9 képarányt felvonultató ultra-széles ívelt gaming monitorként férhető hozzá. A Predator X34 modell a világ első ívelt monitora NVIDIA G-SYNC technológiával felvértezve, ez már 2015. Áprilisában megjelent – tulajdonképp ez a termék vezette fel a portfóliót. Az Acer növekvő ívelt monitor termékpalettája biztosítja a leginkább személyre szabott játékélményt, a moziszerű filmézés lehetőségét. Mindenkinek javallott tehát, aki kivételes, magas teljesítményű monitor hardvert keres.

NVIDIA G-SYNC, valamint AMD FreeSync technológiákkal is megvásárolhatóak ezek az újdonságok (létezik Adaptive Sync technológiával is), DTS hangzással és gaming OSD-vel. Így túlzás nélkül kijelenthető, hogy a modellcsalád tagjai maradéktalanul megfelelnek a hardcore játékosok összes igényének:

  • Predator X34 – 34” ultra-széles QHD G-SYNC verzió káva nélkül, 75 Hz, DTS hang
  • Acer XR341CK – 34” ultra-széles QHD FreeSync verzió káva nélkül, 75Hz, DTS hang
  • Acer XZ350CU – 35” ultra-széles FHD Adaptive Sync verzió, 144 Hz, DTS hang

Magával ragadó ívelt 21:9 képernyő

Magas szintű teljesítményre lett tervezve, stílusosan, 21:9-es képaránnyal, ívelt kijelzővel az új Acer monitorcsalád. A látvány élménye magával ragadó, játék közben teljesen beszippant az akció. Az ívelt panel mindegyik sarka egyenlő távolságra esik a szemtől, így kivételes lesz a vizuális hatás. Akár ultra-széles QHD felbontásban (3440 x 1440) élvezhetjük a képernyőn pörgő eseményeket, 178 fokos betekintési szöggel. Ezáltal a játékok és a mozifilmek új élményt jelentenek a felhasználó számára. 100 százalékos sRGB színskála támogatással is rendelkeznek az ívelt Acer újdonságok, erőteljes színreprodukcióval, mely elengedhetetlen kelléke lehet grafikus tervezőknek és fotográfusoknak is.

A felhasználók asztala sosem nézett ki ilyen jól

Kecses és fényűző – a monitorok dinamikus szögekben állíthatók, futurisztikus aluminium bázissal és ZeroFrame (kávamentes) kialakítással domborítanak, a lehető legnagyobb betekintéssel és kijelző felülettel csalogatják a felhasználókat. Szilárd, masszív talpat kaptak a termékek, mindezen kiegészítőkkel remekbeszabottan attraktív és illusztris megjelenést biztosítva.

“Piacvezetők vagyunk a 21:9 képaranyú monitorjainkkal. A Predator X34 egy kifejezetten hardcore játékosoknak kifejlesztett eszköz, s meghatározza a szegmensbéli jelenlétünket megjelenésétől fogva. Akár két verzióban is elérhető, a felhasználói igényeket kielégítve, high-end hardverrel rendelkező hardcore gamereknek elsősorban, és azoknak, akik mindemellett előnyben részesítik az otthoni szórakoztatóközpontokat, vagy azoknak a professzionális felhasználóknak, akik mindenek felett álló vizuális teljesítményt várnak el” – nyilatkozott az Acer szóvivője.

Búcsút inthetünk a szemfáradásnak és a lagnak

A Predator X34 tartalmazza az NVIDIA G-SYNC technológiáját, mely biztosítja, hogy zökkenőmentesen és késleltetés nélkül jelenjen meg a multimédiás (alapvetően 3D) tartalom. A GPU közvetlenül képes a monitorral kommunikálni, a renderelés rátája a legoptimálisabbá válik, így a szemfáradás nagyban csökkenthető, illetve gyakorlatilag ki is zárható. Játék, és videók nézése közben egyaránt.

Az ívelt monitorok teljes line-upja rendelkezik a speciális GamingView (OSD) opcióval, mely révén a gamerek megalkothatnak és el is menthetnek akár három egyedileg beállított felhasználói profilt, ezzel is fokozva a játékélményt. A feketeárnyalat állítása pedig tovább növeli az élethű élmények átélését.

Erőteljes hangzás, maximum comfort

Mindegyik új Acer modellbe DTS hangrendszer került beépítésre, akár 9 Wattos hangszórókkal; színvonalas hangzást garantálva a játékok, filmek mellé.

Elengedhetetlen kelléke az ilyen, és ehhez hasonló monitoroknak a magas sávszélességű adatátvitel biztosítása, ehhez HDMI 2.0 szabványú aljzatok, valamint DisplayPort bemenetek társulnak. Az ívelt sorozat mindezen felül tartalmaz nem kevesebb, mint 4 darab USB 3.0 szabványú aljzatot is, a kijelző hátulján, sokrétű lehetőséget nyújtva a játékhoz használatos felszerelés, eszközök számára (csatlakoztatás), valamint okostelefonok és egyéb eszközök remekül tölthetők segítségükkel.

A tervezés mindazonáltal megkövetelte, hogy az Acer új ívelt monitorcsaládja ergonómia szempontjából sem mutathat fel hiányosságokat. Az eszközök -5 és 35 fokos szögben forgathatók, akár 130 milliméteres magasságig állíthatók, azért, hogy a legkomfortosabb betekintést kaphassák a felhasználók. A termék EyeProtect technológiával is rendelkezik, ebbe beletartozik az ultraibolya sugárzás-szűrő, a villódzásmentesség, az alacsony fényerő és vibrálás – kifejezetten a szemek kímélése végett. Fontos ez, hiszen legyen szó akár játékról, munkáról, a kihívások igen fárasztóak lehetnek. S akkor még nem ejtettünk eleget szót a kávamentes kialakításról.