TechAddikt Hardver Acer next@acer 2019, New York: új Predator Orion 5000 gaming desktop PC, 43...

next@acer 2019, New York: új Predator Orion 5000 gaming desktop PC, 43 col képátlós új gaming monitor, vadonatúj gadget-ek

Az Acer New York-ban jelentette be a töretlen növekedést mutató gaming termékvonalon belül Predator újdonságait a szokásos éves nemzetközi sajtókonferenciáján.

Az új Predator Orion 5000 asztali PC egy közepes nagyságú modell, megcélozva a hardcore játékosokat, a legfrissebb Intel Z390 lapkakészlettel, kilencedik generációs Intel Core i9-9900K processzorral, és NVIDIA RTX 2080 GPU-val felszerelve. Mindemellett az Acer bemutatott egy új, masszív 43 colos Predator monitort is, pluszban számos új Predator periféria érkezése is terítékre került.
“A Predator Orion 5000 sorozat azoknak a gamereknek lett fejlesztve, akik preferálják, hogy a maximumot tudják kihozni a beállítási lehetőségekből, s úgy ugorjanak fejest a streamelésbe, hogy nem számít a teljesítmény. A legújabb gaming technológiák, mint például a GeForce RTX GPU-k és a túlhajtható 9. generációs Intel Core i9-9900K processzorok – lehetővé teszik, hogy az új Orion 5000 elegendő teljesítmény-hátteret mozgósítson a gamerek számára” – fogalmazott hivatalos közleményében az Acer.

Az új Acer Predator Orion 5000: ideális magas teljesítményt igénylőgamerek számára

Az új Predator Orion 5000 (PO5-605S) az octacore 9. generációs Intel Core i9-9900K (Z390 chipsettel) CPU-t kapta meg, dual-channel DDR4 támogatással (akár 64GB-ig) a prémium teljesítmény és játékélmény érdekében. A csúcsrajáratott grafikus teljesítményt a forradalmi NVIDIA Turing architektúrának köszönhető, amely kombinálja a valós idejű ray-tracinget, az AI-t, valamint a programozható shaderezést – mindezek együttese nyújtja a lenyűgöző vizualitást garantáló játékélményt.

Az Orion 5000 extrém teljesítményű processzora Cooler Master folyadékhűtést kapott, így a teljesítmény ténylegesen maximalizálható. Ehhez a speciálisan integrált hőelvezető ventillátorrendszer is hathatós segítséget nyújt, s ugyanez a technológia dolgozik a tápegységhez tartozó cserélhető légáteresztő szűrővel ellátott kialakításában. Így az Orion 5000 minden körülmény közt – például hosszabb játémenetek – rugalmasan teljesít.

A gépház kialakításánál ügyeltek a térfogat csökkentésére is, így az Orion 5000 mindössze 30 literes lett. Az oldalpanel fémszegélyt kapott, mely a ház teljes terjedelmében fut, és statikusság elleni védelmet is nyújt a belső komponensek számára. A felhasználók élvezhetik az akár 2.5 Gbps sávszélességet a termékbe épített hálózati kártyának köszönhetően, majd a játékbeli győzedelmeskedés után felakaszthatják headsetjüket a gépházon kialakított két tartó valamelyikére.
Rendelkezésre áll bővítőhely is, melybe 2.5-ös SATA I/II/III SSD és HDD meghajtók helyezhetők, akár 6Gbps adatátviteli sebességet biztosítva, újraindítás nélkül. Ez alapvetően azoknak a gamereknek ideális, akik gyors adatcserét- és mozgatást szeretnének, például egy utazás alkalmával.

Fókuszban az RGB

A felhasználók tág tartományú RGB palettáról tudják beállítani azt a profilt, amely legjobban passzol az általuk preferált játékhoz. Fénycsíkok és ventilátorok támogatják ezt az opciót, és akár 16.7 millió színárnyalatból lehet csemegézni. A Lighting Maker-rel pedig a színárnyalatok finomhangolása lehetséges, szinkronba hozva a lejátszott zenével akár.

Acer Predator 43 colos LFGD gaming kijelző: ideális társ az Orion 5000 mellé

Az Acer pluszban bemutatta a Predator LFGD (large format gaming display – nagyformátumú gaming kijelző) monitorát (CG437K P), hihetetlen, 43 col képátlós méretezéssel. A termék kimondottan a hardcore PC-khez és a konzolokhoz lett fejlesztve, olyanok részére, akik UHD 4K 3840×2160 képpontos felbontást keresnek, gyors, 144 Hz-s frissítéssel a sima, zökkenőmentes megjelenítés érdekében. A monitor adaptív szinkronizálása mindig alkalmazkodik az épp aktuális framerate-hez, így a gamerek ténylegesen a játékélményre tudnak összpontosítani. A VA kijelzőpanel széles színtartományt biztosít, 90% DCI-P3 color space lefedéssel és mélyebb feketeárnyalatokkal. Mindezt a VESA Certified DisplayHDR 1000 szabvány teszi teljessé, még jobb színhűséget és kontrasztot garantálva. Így az AAA játékcímek kompromisszumoktól mentesen játszhatók. Ugyanakkor a monitort nem csak a hardcore gamereknek ajánlja az Acer, hiszen a konzolos felhasználók is megtalálhatják számításaikat: 3 HDMI porttal rendelkezik a monitor, de Type-C és DP aljzat is megalálható.

G437K P fel lett ruházva energiafogyasztást csökkentő technológiákkal, mint a fényérzékelő szenzor, amely a környezeti fényviszonyok függvényében állítja be optimálisan a kijelző fényerejét; a mozgásérzékelő szenzor pedig figyeli, ha visszaül a felhasználó a monitor elé, és alvó módból ismét készenlétbe vált. Pluszban érkezik távirányító is a monitor mellé, így akár egy tágas nappaliban is gond nélkül használható.

Predator kiegészítők, eszközök

Az Acer természetesen mindig gondol a felhasználók további folyamatos igényeire is, ezért számos kiegészítőt, eszközt is bemutatott:

• Predator M-Utility hátizsák: kifejezetten gamereknek, streamereknek, fotósoknak tervezve, egyszerű, 17 colos laptop elhelyezésére, különböző további zsebekkel (például tripodnak), fogantyúval a könyedebb utazások végett, állítható csatokkal és puha hátfelülettel.
• Cestus 330 gaming egér: tartalmazza az újonnan fejlesztett Pixart 3335 szenzort, amely reszponzív követést és magas szintű érzékenységet biztosít játékhoz, 16000 DPI-s felbontással, 7 programozható gombbal, 5 szintű játékmenet közbeni DPI állítással, és 16.8M RGB megvilágítással. A felhasználók a Predator Quartermaster-ből tudják a beállításokat eszközölni.
• Aethon 300 gaming billentyűzet: Cherry kapcsolókkal (MX Blue), kék háttér-megvilágítással, elmosódásmentes védelemmel minden billentyűzeten.
• Galea 311 zajszűrős gaming headset: precíziós 50 mm membránokkal, Acer TrueHarmony-val, némítható mikrofonnal, kényelmes szivaccsal borított fülpárnákkal, 3.5 mm-s jackkel.