TechAddikt Notebook Acer next@acer 2021: négy új Acer Chromebook kerül piacra

next@acer 2021: négy új Acer Chromebook kerül piacra

Az Acer négy új Chromebook laptopot jelentett be sokféle formában és kivitelben, köztük az iparág első 17 hüvelykes Chromebookját, az Acer Chromebook 317-et. Mindegyikük a legújabb igény szerinti technológiával és funkciókkal érkezik a fogyasztók, a hallgatók és az üzleti felhasználók igényeinek kielégítésére. 

“A Chromebookok 10 évvel ezelőtti bevezetése óta az Acer vezető szerepet tölt be a forma faktorok kibővítésében olyan innovatív módszerekkel, amelyek ösztönzik felhasználóinkat alkotásra, tanulásra és még többre” – mondta James Lin, az Acer IT üzletágának notebookokért felelős első embere. “Ma újabb mérföldkőhöz érkeztünk azzal, hogy elsőként mutattuk be Chromebook gyártóként a 17,3 hüvelykes modellt, amely ideális méretű otthoni munkavégzéshez és tanuláshoz.”

Acer Chromebook 317: az iparág első 17.3 colos Chromebook-ja, multitasking mindenkinek

Az új Acer Chromebook 317 (CB317-1H) minden munkaterületet megad a felhasználóknak, amelyekre szükségük van a streamelt tartalom élvezetéhez és a teljesítéshez. A nagy, 17,3 hüvelykes FHD kijelző tükröződésgátló bevonattal rendelkezik, és keskeny keret veszi körül, így az élénk látvány teljes vizualitással élvezhető. Ráadásul a hatalmas kijelző és az opcionális webkamera gördülékenyebbé teszi a csoportos videochateket és a konferenciahívásokat a távoli alkalmazottak és mindazok számára, akik otthon dolgoznak vagy tanulnak. A még rugalmasabb munkaterületre vágyó felhasználók választhatnak egy érintőképernyős modellt is.

A Chromebook 317 kiváló minőségű billentyűzete (opcionális háttérvilágítással) és a nagyméretű érintőpad kiegészül egy integrált numerikus billentyűzettel, amely egyszerűsíti a 10 gombos bevitelt a könyvelési funkciók, az űrlapok kitöltése és a számcentrikus munka érdekében. A billentyűzetet két teljes méretű, felfelé néző hangszóró veszi körül, amelyek a streamelt tartalmakat életre hívják, és nagyobb mélységet kölcsönöznek a zenének.

A legújabb Intel® Celeron® processzorok és az Intel® Wi-Fi 6 (Gig +) segítségével a Chromebook 317 biztosítja a hallgatók, a vállalkozások és az otthoni felhasználók számára szükséges teljesítményt és csatlakozást. Ezenkívül a Chromebook akár 10 órányi akkumulátor-üzemidőt is biztosít, és két teljes funkciójú USB 3.2-es C típusú porttal rendelkezik, továbbá a Chromebook mindkét oldalán, egyéb más portok is találhatók, amelyek biztosítják, hogy a felhasználók eszközöket és perifériákat csatlakoztathassanak.

Acer Chromebook Spin 713 és Acer Chromebook Enterprise Spin 713: továbbgondolva  11. Generációs Intel Core processzorokkal és Thunderbolt 4-gyel

Az Acer Chromebook Spin 713 (CP713-3W) és az Acer Chromebook Enterprise Spin 713, a világ első Intel® Evo™ platformmal hitelesített Chromebookjai a tavalyi díjnyertes modellre építenek, a legújabb 11. generációs Intel Core i7 processzorok teljesítményének kihasználásával. A prémium dizájnért, amely az alumínium tokozást és a katonai minőségű (US MIL-STD 810H) tartósságot alakítható formában ötvözi, a frissített modell a kategóriájában a legjobb csatlakozást nyújtja. Két teljes funkciójú USB-C típusú Thunderbolt™ 4 port áll rendelkezésre az ideális adatátvitelhez és az energiaellátáshoz, valamint a video és hang megosztásához külső kijelzők kapcsán. Ezenkívül az új Chromebookok mostantól rendelkeznek ujjlenyomat-olvasóval, amely lehetővé teszi a kényelmesebb felhasználói bejelentkezést.

A Chromebookok 13,5 hüvelykes VertiView kijelzővel (2256×1504 felbontás) 18%-kal több függőleges látható képernyőfelületet biztosítanak a felhasználóknak, ami kevesebb görgetést jelent. E vizualitást a DTS® Audio és a beépített intelligens erősítő egészíti ki a jobb minőségű, torzításmentes hang érdekében. Az 1,37 kg súlyú, 16,9 mm vékony hordozható készülék átalakítható kivitelű, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden munkához megfelelő formát válasszanak, legyen szó laptopról, táblagépről, sátor megjelenítési módról – vagy bármilyen másról a rendelkezésre álló hajlítási szögek között. A hibrid munkavállalók, akik több helyen dolgoznak, értékelni fogják a készülék gyorsan tölthető akkumulátorát, amely 10 órás rendelkezésre állást, vagy akár négy órás rendelkezésre állást, 30 perces töltéssel biztosít.

Két új 14 hüvelykes Chromebook: kielégítik a felhasználói igényeket

Az Acer ma két, 14 hüvelykes kijelzővel rendelkező Chromebookot is bemutatott, népszerű méretben, amely a hordozhatóság és a termelékenység egyensúlyát kínálja.

Az Acer Chromebook 514 (CB514-1W / CB514-1WT) akár 11. generációs Intel Core processzorok használatával maximális teljesítményt nyújt, valamint gyors alvó állapotból való visszatérést biztosít. A diákok, valamint az otthoni és az üzleti felhasználók számíthatnak az egész napos teljesítményre: a készülék gyorsan feltölthető akkumulátora akár 10 óra akkumulátor-élettartamot is garantál.

A Chromebook emellett számos hasznos funkcióval is rendelkezik, köztük kettős, teljes értékű USB Type-C porttal, Thunderbolt™ 4-vel, háttérvilágítással ellátott billentyűzettel és opcionálisan beágyazott ujjlenyomat-olvasóval. Fém fedéllel és korszerűsített, megerősített kialakítással rendelkezik emellett, amely igazoltan biztosítja a MIL-STD 810H katonai szintű tartósságot. A Corning® Gorilla® Glass érintőpanel zökkenőmentes navigációt és magas szintű tartósságot biztosít, ellenáll a karcolásoknak és a korróziónak. A Chromebook tartalmazza az Intel Wi-Fi 6-ot (Gig +) is.

Bemutatkozott az Acer Chromebook Enterprise 514 (CB514-1W / CB514-1WT) is, amely a Chrome Enterprise szolgáltatással korszerű élményt és eszközöket kínál az alkalmazottaknak, ők a készülék által naprakészek maradnak – a Chromebook beépített biztonsággal rendelkezik, gyorsan üzembe helyezhető. Az Acer Chromebook készülékek megszabadítják az informatikát a hétköznapi adminisztrációs feladatoktól, megkönnyítik az együttműködéses feladatokat, és biztonságos hozzáférést biztosítanak az adatokhoz és az alkalmazásokhoz a felhő felhasználói számára.

A rendkívül hordozható paraméterekkel rendelkező Acer Chromebook 314 (CB314-2H / CB314-2HT) olyan hallgatók számára készült, akik órákat, projekteket és útközbeni tevékenységekhez keresnek Chromebookot. A mindössze 1,5 kg súlyú, szuper hordozható eszköz mindennapi teljesítményt nyújt MediaTek MT8183 nyolcmagos processzorával és akkumulátorával, amely akár 15 óra üzemidőt biztosít. Magával ragadó látványt nyújt akár 14 hüvelykes FHD IPS kijelzővel (1920×1080), amelyet keskeny, 7,3 mm-es (0,29 hüvelyk) kávák vesznek körül, így a látvány még élénkebb és lenyűgözőbb. Az érintőképernyős opció még tovább könnyíti a navigációt, míg a teljes funkciós USB-C port növeli a kapcsolódás lehetőségeit.

App támogatás

Az új Acer Chromebookok mind támogatják a Google Play alkalmazásait valamint webalapú applikációkat is, így a felhasználók hozzáférhetnek minden általuk kedvelt alkalmazáshoz a termelékenység, a kreativitás és egyebek érdekében.

Előző cikkJúniustól elérhető egyebek mellett az Apple TV a Philips Android tévékre
Következő cikknext@acer 2021: frissülnek az Acer ConceptD Creator notebookok