TechAddikt Notebook Acer Remek teljesítménnyel bír, ráadásul jól hordozható lett az új stílusos Acer Swift...

Remek teljesítménnyel bír, ráadásul jól hordozható lett az új stílusos Acer Swift 5

Az Acer bejelentette az új Acer Swift 5 notebookot, amely új távlatokat nyit a produktivitás terén, figyelemreméltó teljesítménnyel, ugyanakkor pillekönnyű súllyal – így hordozhatjuk akár egész nap magunkkal.

Az ultra-hordozható eszköz remekül egyesíti a teljesítményt és a funkcionalitást. Az idei év több színárnyalatban elérhető modellje ultra-vékony kávát (90 százalékos kijelző-burkolat arány), érintésérzékeny kijelzőt kapott antimikrobiális Corning Gorilla Glass bevonattal.

“Az új Swift 5 mindent hordoz, amit csak tudhat egy vékony és könnyű notebook” – vélekedett James Lin, az Acer IT üzletágának vezérigazgatója. Így folytatta: “Ez a produktivitásra kiélezett eszköz kecses és ultra-hordozható kialakítást kapott – a Swift 5 egy tökéletes opció arra, hogy azok a professzionális felhasználók, akik folyamatosan úton vannak, és a legrelevánsabb készüléket keresik munkájukhoz – ezt a terméket válasszák.”

Kevesebb, mint 1 kilogramm

Az Acer Swift 5 egy ultra-vékony és pehelykönnyű notebook, amely kivételes stílussal rendelkezik, erőteljes és hordozható. 14.9 mm-es burkolata magas minőségű magnézium-lítium, valamint magnézium-alumínium ötvözetből épül fel, a legújabb Intel Core processzorokkal és NVIDIA GeForce MX350 GPU-val lett szerelve, úgy, hogy a súlyt sikerült 1 kilogramm alá szorítani. Mindez elegendő erőforrást garantál ahhoz, hogy több alkalmazás futhasson párhuzamosan, az 1 TB PCIe SSD pedig elegendő háttértárhelyet biztosít. Mindehhez 16 GB LPDDRAM társul. Ez a laptop az irodában is remekül megállja a helyét, legyen szó például egy konferenciabeszélgetésről: az integrált messzemenően csendes hűtésrendszer segít a zökkenőmentes bonyolításban. Egyébként három hűtési mód választható: csendes, normál, teljesítménycentrikus.

Finom esztétika, lenyűgöző kijelző

A Swift 5 elegáns dizájnja két színárnyalatra (mist green, safari gold) épít. A notebook teljesen fémötvözet burkolata hangsúlyos éleket és minimalista küllemet takar, ami egy kitűnő opció lehet azoknak a professzionális felhasználóknak, akiknek számít a küllem is egy termék kiválasztásánál. Ugyanakkor a Swift 5 nem csak a külcsínről szól: az idei, 2020-as modell speciálisan fejlesztett zsanért is kapott, amely megemeli az eszközt, amikor a kijelző fel van hajtva, lehetővé téve ezáltal számos ergonómiailag optimális gépelési pozíciót, jobb hőleadási teljesítményt biztosítva – s nem utolsó sorban az eszköz csodás kijelzőjét még prominensebbé téve ezáltal.

Amint használatba vesszük a notebookot, szembetűnik a kifejezetten nagy és hangsúlyos trackpad, valamint a 14 col képátlós FHD IPS érintésérzékeny kijelző, mely többujjas gesztúra-támogatással is rendelkezik. A kijelző 300 nit fényerőt garantál, s lefedi az NTSC tartomány 72 százalékát. Az ultra-keskeny káva mind a négy oldalon lehetővé teszi a 90 százalékos kijelző-burkolat arányt, ezáltal éles, erőteljes és elragadó megjelenítési élményt nyújtva – mindezek teszik a Swift 5-öt tökéletes eszközzé, mellyel évezhetjük a filmeket, és kipihenhetjük a munka fáradalmait.

Teljes konnektivitás és egész napra elegendő akkumulátor-üzemidő

A Swift 5 nagy kapacitású, 56 Wh-s akkumulátort kapott, amely egész napon át rendelkezésre áll. A gyorstöltés funkciónak köszönhetően 4 órás használat 30 perc töltéssel érhető el. Számos konnektivitási lehetőség áll rendelkezésre: USB Type-C, Thunderbolt és USB 3.2 Gen 2 aljzatok; duplasávos Intel Wi-Fi 6 (GiG+) és Bluetooth 5.0 – mindezek által remek választási lehetőséget nyújtva azon professzionális felhasználóknak, akik menet közben végzik munkájukat. A teljes biztonság érdekében a Swift 5 fel lett szerelve integrált ujjlenyomat-olvasóval Windows Hello-hoz optimalizálva. Az eszköz támogatja a Wake on Voice opciót is.