TechAddikt Tesztek Asus ASUS ROG Strix Impact – masszív játékmenethez tervezve

[TESZT] ASUS ROG Strix Impact – masszív játékmenethez tervezve

Tulajdonképpen egyfajta sorozatunkat folytatjuk akkor, amikor az ASUS Strix Impact gaming egere kerül terítékre a Techaddikt.hu hardverteszt rovatában. Korábban volt már mechanikus gaming keyboard, előtte gaming füles – igaz, azok a Cerberus vonalon mozogtak. Ugyanakkor az ASUS ROG Strix Impact tökéletes kiegészítője lehet a fenti két nagyszerű terméknek.

Tehát: ha összeraktunk egy (lehetőleg ASUS alapokra építkező) gaming konfigot, akkor egyértelmű, hogy a speciálisan kiválasztott VGA, CPU, alaplap és RAM mellé a külső perifériák is hozzák az elvártat. Mind küllemben, mind pedig tudásban – nos, az ASUS ROG Strix Impact gaming egér pontosan beleillik a képbe ilyen megközelítésből is.

Persze az igazán fanatikus gamer kínosan ügyel arra, hogy a lehetőségekhez (s persze a pénztárcájához) mérten vagy a ROG, vagy Strix/ROG Strix produktumcsaládból álljon össze a rendszer. Ugyanakkor nincs probléma úgy sem, ha innen-onnan beugrik egy-egy alkatrész.

No de visszakanyarodva az ASUS ROG Strix Impact tesztünkhöz: ha az adott gamer pillesúlyú, ám mégis masszív, optikai egeret keres, ráadásul olyat, ami kimondottan MOBA-hoz (Multiplayer Online Battle Arena) van fejlesztve, ideális a választás. Na és persze az elmaradhatatlan AURA Sync RGB technológia sem hiányozhat a hihetetlenül sok színárnyalat prezentálása érdekében.

A teszten nálunk járt ASUS ROG Strix Impact gaming egér kis tömege mellett kétkezes használatot is lehetővé tesz, tehát jobb- és balkezesek is egyaránt személyre szabhatják. Mint ahogyan minden valamirevaló játékosoknak szánt egér vezetékes, így az ASUS ROG Strix Impact  is az, alacsony súrlódású, speciális puha burkolatú kábelt kapott. A felszerelt egérgörgő is mechanikus, kattintható, a bevonata gumis jellegű, csúszásgátlós, jól tapad. A dedikált bal- és jobboldali gombok kézre, azaz ujjra esnek, segítségükkel javul a válaszidő is.

Természetesen kapott DPI kapcsolót az ASUS ROGStrix Impact. Ez különösen fontos a játékbeállítások finomhangolásánál: egy FPS-ben nem mindegy, hogy mekkora csúszással sikerül körbenéznünk egy adott helyszínen. Jelen esetben eléggé tág a spektrum a beállításokat illetően, tehát nincs is olyan játék, amelyhez ne lehetne jól konfigurálni az ASUS ROG Strix Impact-et.

Fontos az élettartam. Bár napjainkban a legtöbb ilyen jellegű perifériaterméket korlátozott használatra, relatíve rövidebb élettartamra tervezik, az ASUS ROG Strix Impact a gyártó állítása szerint olyan Omron mikrokapcsolókat kapott, amelyek akár 50 millió klikkelést is kibírnak. Ezt sajnálatos módon nem tudtuk tesztelni, de bízunk benne, hogy a minőség itt is garancia a hosszabb periódusra.

Muszáj szót ejtenünk az ASUS Aura Sync technológia jelenlétéről is. Itt az RGB világítás adta lehetőségek révén számos mód áll rendelkezésünkre, hogy a leginkább megfelelő színtónust rendeljük hozzá az ASUS ROG Strix Impact egérhez, ehhez a mellékelt applikáció nyújt hathatós segítséget. Ráadásul ha alaplapunk, videókártyánk, billentyűzetünk is rendelkezik ASUS Aura Sync támogatással, akkor az egészt együttesen hangolhatjuk, a színorgia garantált.

Az ASUS ROG Armoury szoftver közbenjárásval minden egybefogható tehát, kezdve a gombok kiosztásától egészen a fényeffektusokig. Több profilt is hozzárendelhetünk az eszközhöz, pontosíthatjuk és még jobban személyre szabhatjuk a teljesítménybeállításokat.

ASUS ROG ROG Strix Impact specifikációk

Csatlakozási technológia: vezetékes

Mozgásérzékelés: optikai szenzor

OS: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7

Méretek: 115 mm x 62 mm x 39 mm

Súly: 112 g vezetékkel, 91 g vezeték nélkül

Felbontás: maximum 5000 dpi

Szabvány: USB

Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
ÉRTÉKELÉS
Forma, design
85 %
Kialakítás
85 %
Kezelhetőség, funkciók
88 %
Minőség
88 %
Összhatás
85 %
Ár-érték arány
95 %
Előző cikkHuawei-kutatás: nyaralás okostelefonnal, női és férfi szemmel
Következő cikkBejelentették a QNAP Browser Station applikációt
teszt-asus-rog-strix-impact-massziv-jatekmenethez-tervezveIdeális ár-érték arányú gamereknek szánt egér az ASUS ROG Strix Impact. Semmi felesleges sallang, csak a lényeg.