TechAddikt Hardver Razer A Razer Blade Pro 17 még vékonyabb és még keményebb lett

A Razer Blade Pro 17 még vékonyabb és még keményebb lett

A Razer bejelentette újratervezett és újrakonfigurált 17”-es gamer laptopja, a Razer Blade Pro 17 megjelenését. A Razer Blade Pro 17 innovatív kialakításával, kategóriájának legjobb komponenseivel és bőséges port-kínálatával a gamer laptopok csúcsát képviseli.

„Az új Blade Pro minden idők legerősebb és legsokoldalúbb Razer laptopja, amely képes a legerősebb asztali számítógépek kiváltására.” – nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. „Ez a tökéletes hordozható számítógép az olyan játékosoknak, akiknek egy nagy kijelzőre, őrületes mennyiségű csatlakozási lehetőségre, valamint kiváló teljesítményre van szükségük, és mindemellett nem hajlandóak a kompromisszumokra.”

Újratervezett és még dinamikusabb

Az új Razer Blade Pro 17-et az alapoktól építették újjá.

Az új Razer Blade Pro 17, amelyet úgy terveztek, hogy a legkisebb méret mellett a lehető legnagyobb teljesítményt nyújtsa, körülbelül 25% -kal kisebb, mint az előző generáció tagjai.

A hőmérséklet-szabályozás a Razer párakamrás hűtőrendszerével és egy új, több ventilátoros kialakítással került továbbfejlesztésre. Ez biztosítja, hogy a Razer Blade Pro 17 még a legintenzívebb bajnokságok, vagy épp a videók renderelése során is hűvös maradjon.

A 9. generációs Intel Core i7-9750H processzorral szerelt új Razer Blade Pro 17 alapórajele 2,6 GHz, amely egészen 4,5GHz-ig boostolható, így őrületes iramban képes a rábízott munkák elvégzésére. A mobilis, tapasztalt felhasználók számára ideális, Hyperthreading technológiával rendelkező új, hatmagos processzor kiválóan alkalmas a távoli helyszínekről történő streamelésre, vagy egy videó gyors lerenderelésére.

Az új NVIDIA GeForce RTX GPU-k által hajtott új Razer Blade Pro 17 az RTX 2060, a Max-Q Design-os RTX 2070, valamint a Max-Q Design-os RTX 2080-as kártyákkal választható. Az RTX valós idejű ray-tracing képességeivel a játékosok magasabb grafikai hűséget élhetnek meg. Az NVIDIA Creator Ready Driver (kifejezetten a tartalomkészítőknek szánt meghajtóprogramja) biztosítja, hogy a felhasználók élvezhessék a csökkentett renderelési időt és a fokozott hatékonyságot.

Az új Razer Blade Pro 17 16 GB-nyi DDR4-2667MHz-es kétcsatornás memóriával érkezik, így bármilyen munkamenettel könnyedén megbirkózik. Azon rajongók számára, akik még tovább feszegetnék a határokat, a bővíthető memóriahelyek most már támogatják az Intel® XMP kompatibilis memóriák telepítését, amelyek a nagyobb sávszélesség érdekében akár 3200MHz-es sebességgel rendelkeznek.

A Razer Blade Pro 17 minden modelljében megtalálható villámgyors, 512 GB-os PCIe SSD mellett egy további – üres – m.2-es meghajtónyílás is helyet kapott, amely mind a SATA, mind a PCIe szabványokkal kompatibilis. A további tárhelyet igénylő felhasználók számára jó hír, hogy minden meghajtó bővítőhely akár 2TB-ig bővíthető.

Jól látható teljesítmény

A mind a játékosok, mind az alkotók számára tervezett Razer Blade Pro 17-es egyedileg kalibrált 17,3”-es Full-HD (1920x1080p) felbontású, 144 Hz-es matt panellel rendelkezik, amely gyönyörűen folytonos vizuális élményt nyújt. Az sRGB színtér 100%-át lefedő Blade Pro tökéletesen alkalmas arra, hogy elmerülj a tartalmakban, vagy épp saját mesterművedet hozd létre.

Az ultra-vékony kialakítású káva mindössze 6,0 mm vastag. A felső káván egy Windows Hello-képességekkel rendelkező IR-arc kamera kapott helyet, amely lehetővé teszi az arcfelismerésen keresztüli egyszerű és biztonságos hozzáférést.

Kiváló kapcsolat

Az új Razer Blade Pro 17 három darab USB 3.2 Gen 2 A-típusú portjával, egy HDMI 2.0b porttal, egy Realtek 2.5Gb Ethernet porttal, egy UHS-III SD-kártyaolvasóval, valamint két USB3.2 Gen 2 C-típusú portjával (amelyek közül az egyik Thunderbolt™ 3 portként is működik) a legújabb csatlakozási lehetőségeket kínálja.

A vezeték nélküli kapcsolat is továbbfejlesztésre került a Bluetooth 5.0 kapcsolattal, valamint az akár 2,4 Gb/s-os átviteli sebesség elérésére képes, új Intel Wireless AX WLAN kártyával.

A Razer előny

A Razer Blade családban egyesül a minőségi munka és a teljesítmény. Minden laptop egy, a repülőgépekhez használt minőségűvel megegyező alumínium-blokkból kerül CNC-marásra, majd eloxált felületkezelést kap, amely biztosítja az elegáns, karcálló külsőt. Az operációs rendszer továbbra is mentes a szükségtelen, előre telepített alkalmazásoktól, amelyek csak csökkentik a teljesítményt.

A Windows precíziós illesztőprogramjaival érkező, nagyméretű üveg touchpad garantálja, hogy minden kattintás tökéletes legyen, az egyedileg megvilágított billentyűk pedig gondoskodnak róla, hogy a felhasználók a Razer Chroma által kínált 16,8 millió színlehetőséggel teljes mértékben testre szabhassák a felhasználói élményt.