TechAddikt Notebook Acer Az Acer öt Red Dot díjat zsebelt be Termékdizájn kategóriában

Az Acer öt Red Dot díjat zsebelt be Termékdizájn kategóriában

Az Acer a közelmúltban jelentette be, hogy nem kevesebb, mint öt 2015-ös Red Dot Design Termékkategória díjat nyert.

acer_reddot_2015_techaddikt

A díjazott termékek közül négy mindazon notebook-ok közül kerültek ki, amelyek jól demonstrálják az Acer szegmensbéli elkötelezettségét; a 2-in-1 Aspire Switch 12, a professzionális TravelMate P645, az alakítható Aspire R 13, valamint az Aspire V Nitro sorozat volt a szerencsés kiválasztott – modellek, melyek a szórakoztatásra lettek kihegyezve. Mindezek mellett egy tiszta stílust felvonultató termék, a Revo One RL85 asztali megoldás is meg lett nevezve győztesként.

Ebben az évben az Acer közel ötezer induló mellett (dizájnerek, tervezők), 56 nemzet nevezőivel párhuzamosan kezdte a megmérettetést, illetve nyert elismerést a kategóriában. A kritéria minden esetben kiterjedt az innovációs mértékre, funkcionalitásra, ergonómiára, ellenállóságra, valamint a magától értetődő minőségre.

“Elnyerni ezt a termékdizájn elismerést egy olyan üdvözölendő eredmény, amely igazolja a tervezői munkánk színvonalát, mely átjárja minden hardverünket, szoftverünket, ezáltal az egész felhasználói élményt is” – fogalmazott Maarten Schellekens, az Acer globális marketing- és márkaigazgatója. “Természetesen folytatni fogjuk vásárlóink igényeinek kielégítését, még közelebb hozzuk, amire szükségük van. Csak néhányat említve ennek az évnek a felhozatalából: az Ezel Aero Hinge meghatározza az átalakítható notebookjainkat, premium minőségű anyagokat alkalmazunk, mint a szénszálas megoldások, valamint a Gorilla Glass-t, és az IPS technológiát sem szabad elfelednünk” – tette hozzá.

“Hatvan éve folyamatosan összegyűlik a legjobban elismert dizájn szakemberek apraja-nagyja Essen-ben, hogy megvizsgálják a leginkább tökéletes dizájnokat” – mondta Dr. Peter Zec professzor, a Red Dot díj alapító-elnöke. “A Red Dot díj Termékdizájn kategóriája jól kiemeli azokat a termékeket, amelyek kiérdemelten nyerik el az elismerést a világ legnagyobb dizájn megmérettetésén.” – magyarázta.

Aspire Switch 12 notebookok

Az Acer Aspire Switch kettő az egyben eszközök ideális kettősséget jelentenek notebook és táblagép viszonylatban, egy eszközként, mely bármely helyzetben rendelkezésre áll, legyen munkáról vagy kikapcsolódásról szó. Az Aspire Switch 12 (SW5-271) 5 használati módozatot ígér. Ígéretes dizájnja, mágneses dokkoló-billentyűzete (vezetéknélküli) lehetővé teszi a felhasználó számára a legkülönfélébb felhasználási módokat, akár laptopként, tabletként, billentyűzettel vagy anélkül asztali módban; információk megosztására és multimédiás tartalmak megtekintésére is kifejezetten alkalmas eszközként kijelző- és sátor módot is beirányozhatunk. A felhasználók élvezhetik még a 10 pontos érintést, a nagyobb képernyőt, és használhatnak opcionális Acer Active Pen eszközt a még inkább intuitív írás- és rajz beviteléhez.

TravelMate P645 notebook

A frissített és többszörösen díjnyertes TravelMate P645 notebook akár 8 óra akkumulátor-üzemidőt garantál, a legújabb videokonferenciás technológiákat használja, ellenáll kisebb ütéseknek, ráadásul a 802.11ac vezetéknélküli kapcsolat tökéletes teljesítményt nyújt munkavégzéshez. 14 col képátlós full HD IPS csillogásmentes képernyőjével, mattfekete külsejével a TravelMate P645 igazi üzleti eleganciát sugároz, Mellette robosztus, míg a szénszálas és magnesium alapú anyaghasználat egy pillekönnyű, kompromisszumok nélküli eszközt jelent.

Aspire R 13 alakítható notebook

Az Acer Aspire R 13 intelligens kialakításának és tökélyre csiszolt kiegészítőinek köszönhetően munkára és játékra termett eszközt jelent. Ez az alakítható notebook egyesíti az egyedi és futurisztikus Acer Ezel Aero Hinge technológiát, ellenálló és stabil felhaszálást hozva. A zsanéros kettős rendszer lehetővé teszi, hogy a 13.3 col képátlós képernyőt akár 180 fokban, illetve 6 különféle módozatban el lehessen fordítani, úgy, hogy a kijelző stabil marad, akkor is, ha az érintőképernyőt használjuk. A WQHD érintőképernyő egyébként vékony, de erős, Gorilla Glass 3 technológiát kapott.

Revo One RL85 asztali PC

Az Acer Revo One RL85 egy apró otthoni PC, kecses, egyszerű és stílusos dizájnnal. Kicsi külalakra, viszont nagy a képességek terén – az eszköz arra lett tervezve, hogy az egész család szórakoztató központja legyen. Akár 6 TB tárhellyel, párhuzamosan két 4K kijelző kezelésével, 7.1 csatornás audio kimenttel rendelkezhet. A diszkrét kialakításnak köszönhetően a Revo One helyet spórol, az otthon bármely szegletében elférhet.

Aspire V Nitro sorozatú notebook

A díjnyertes Acer Aspire V Nitro sorozatú notebookok stílusos és szofisztikált dizájnnal bírnak, kecsesbe forduló vonalak, éles sarkok, vékony részletek és különleges mintázatok jellemzik (NIL – Nanoimprint Litography technológia). Az egyedien textúrázott tokozás egyértelműen kiemeli a V Nitro-t a tömegből. Kitűnő processzor- és grafikus teljesítményével az eszköz elhozza a feltételek nélküli szórakoztatási élményt. Egyébként a Red Dot díjazás mellett a termék elnyerte 2014-ben Japánban a Good Design elismerést is.