TechAddikt Hardver Acer Az Acer parneri megállapodást kötött Romain Grosjean R8G e-Sports Sim Racing csapatával

Az Acer parneri megállapodást kötött Romain Grosjean R8G e-Sports Sim Racing csapatával

Az Acer ma bejelentette partnerségétaz R8G e-Sports Sim Racing Team-mel, melyet nemrég indított Romain Grosjean Forma-1-es versenyző. 

A megállapodás részeként az Acer hivatalos partner lesz prémium gaming brandjével, a Predatorral. Az R8G e-Sports csapat versenyüléseit erőteljes Predator Orion 5000 asztali számítógépekkel és villámgyors Predator gaming monitorokkal és kiegészítőkkel vértezik fel. A Predator – fejlett megoldásainak köszönhetően, mint például a hűtéstechnológia – ideális egyensúlyt jelentenek a teljesítmény és a sebesség terén; így ideálisak lesznek arra, hogy az R8G e-Sports Racing Team pilótáit a győzelemhez segítsék. Mindemellett az Acer exkluzív elérést biztosít az R8G e-Sports Sim Racing Team tartalmaihoz, pilótáihoz, valamint a brandinghez, továbbá a csapat által használt autók széles skálájához. Romain Grosjean első sim racing eseménye, a BMW SIM 120 Cup 2020. május 10-én, vasárnap debütál.

“Saját sim racing csapatom elstartolása büszkeséggel tölt el, mivel szenvedélyem a motorsport, az innováció, valamint elkötekezett híve vagyok az új kihívásoknak” – jelentette ki Romain Grosjean. Így folytatta: “A fő cél az, hogy az R8G Sim Racing Team olyan pilótákat képezzen, akik igazi versenyeken is megmérettethetik magukat. És ez egy izgalmas célkitűzés természetesen. Büszkék vagyunk, hogy a legjobb gaming felszereléssel, azaz a Predator termékekkel rendelkezünk ahhoz, hogy a versenyek során a lehető legjobbat hozzuk ki a csapatból, elmosva virtuális és valós versenyzés határait.”

Az e-Sport műfaj berobbanásának köszönhetően – itt most kimondottan a sim racinggel fókuszban – várhatóan nem kevesebb, mint 850 millió fős közönség követi majd a sim racing eseményeket 2020-ban. Az R8G e-Sports Sim Racing Team egyébként olyan rangos rendezvényeken is részt vesz, mint például a 24 órás Le Mans verseny.

“Úgy döntöttünk, hogy belépünk a sim racing versenyzés világába, lehetővé téve azt, hog kapcsolatba léphessünk a virtuális és a valódi versenyzés világának közönségével” – mondta Hajo Blingen, az Acer Europe marketingvezetője. “A virtuális versenyzés egy kimondottan érzelemcentrikus márkaélményt képvisel, mellette támogat bennünket abban is, hogy a gaming technikákat, az újabb célcsoportok – mint például az e-Sport rajongók – igényeit felmérjük és megismerhessük. Nagyon örülünk, hogy támogathatjuk Romain Grosjean-t abban, hogy egy világszínvonalú sim racing csapatot építhessen” – fűzte hozzá Hajo Blingen.

Az Acer nemrégiben frissített erőteljes Predator Orion 5000 asztali PC-je új szintekre emeli a játékteljesítményt. Az Intel 9. Generációs Core i9-9900K processzorai Z390 lapkakészlettel, az NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU-k, a Dragon 2.5 Gigabit Ethernet, valamint az all-one CPU folyadékhűtés egysége maximalizálja a teljesítményt intenzív játékmenetek folyamán.