TechAddikt Notebook Acer CES 2016: prémium dizájn és technológia az Acer Switch 12 S-ben

CES 2016: prémium dizájn és technológia az Acer Switch 12 S-ben

Az Acer bemutatta legújabb fejlett technológiájú prémium modelljét, a díjnyertes Aspire Switch 2 az 1-ben notebook vonal legújabb tagját, a Switch 12 S-t (SW7-272). Az eszköz a modern dizájn kombinálja a legújabb technológiákkal. Ide tartozik például az Acer ExoAmp Wi-Fi anenna, amely az új Acer Snap Hinge Gold zsanérok borítása alatt bújik meg.

acer-aspire-switch-12-ces-2016-techaddikt

Az Acer Switch 12 S 12.5 col képátlóval rendelkezik, és egy rendkívül rugalmas 2 az 1-ben tematikára épül. Természetesen a legújabb Windows 10 rendszert kapta az eszköz, valamint négy módozatban dolgozhatunk vele: notebook, tablet, kijelző és sátor kialakítással. Ezáltal ideális eszközre lelünk benne, kiváltképp ha termelékenységről, tanulásról, munkáról vagy akár játékról van szó. A termék hatodik generációs Intel Core processzorokat kapott.

“A technológia és dizájn fúziója az Acer Aspire Switch 12 S esetében egyértelműen a 2 az 1-ben vonalunkra koncentrál” – nyilatkozott Jerry Kao, az Acer notebook üzletágának elnöke. “Az Acer Aspire Switch 12 S új dizájnelemeket hoz, mellé rengeteg kiegészítővel, prémium, modern küllemmel, úgy, hogy az a mindennapi kívánalmaknak maradéktalanul megfeleljen.” – zárta mondandóját Kao.

Prémium kialakítás, fejlett technológia Az elegáns anonizált aluminium tokozás összesíti a kecses, modern eleganciát az innovatív technológiával. Az új rögzített Acer ExoAmp antenna diszkréten let beágyazva a fém burkolat alá, optimális WiFi teljesítményt garantálva, míg az eszköz kényelmesen hordozható, és mellé jól is néz ki. Ez az innovatív antenna észrevétlen, a rendszerzajokat jól szűri ki, a 802.11 b/g/n/ac WiFi és a 2×2 MIMO nemcsak háromszor gyorsabb a hagyományosnál, de sokkal stabilabb is. A borítás pedig szintén meggyőző, hiszen gyémántmintázatú, letisztult.

Az Acer Snap Hinge Gold a harmadik generációja a népszerű Acer Snap Hinge-nek, masszív, stabil és biztonságos mágneses csatlakozású zsanérokkal és dokkolóval garantálja a hatékony felhasználást. 6Gps adatátvitel garantált, így nem tapasztalunk lagot, elcsúszást, s mindezek mellett még USB 3.0 átviteli lehetőséget is kapunk. A billentyűzet töltése is egyébként a zsanérokon keresztül megy végbe, úgyhogy ehhez külön kábelre nincsen szükség.

Az Acer Aspire Switch 12 S fel let szerelve a Thunderbolt 3 technológiával is, mely USB C csatlakoztatással akár 40 Gbps adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. Ez már elegendő ahhiz, hogy akár külső HD kijelzőre kössük az eszközt, akár 2 4K képes modellel párhuzamosan. A Thunderbolt 3 ezen felül még erőteljesebb grafikus megjelenítést is lehetővé tesz, ehhez az opcionális Acer Graphics Dock érkezik segítségünkre. A fejlett Intel RealSense kamera (R200) a tablet hátlapján található, garantálja, hogy a felhasználók jó minőségű képeket, beleértve 3D modellgenerálós anyagokat is rögzítsenek.

“Az Acer Aspire Switch 12 S egy tökéletes példa arra, hogy az innováció teret nyert a 2 az 1-ben kategóriában is. A hatodik generációs Intel Core M processzor remekül illeszkedik a vékony és könnyed dizájnhoz, hihetetlen teljesítményt nyújtva hosszú akkumulátor rendelkezésre állással” – jelentette ki Navin Shenoy, az Intel mobil platformjának egyik első embere. “Ugyebár a Thunderbolt technológia is be let ágyazva, ez most a leggyorsabb és legstabilabb kapcsolódási fajta, de a RealSense kamera is tökéletes a 3D szkeneléshez, illetve a valósághű fotók, videók készítéséhez. Mindezt úgy, hogy bármikor magunkkal vihetjük” – tette hozzá.

A lenyűgöző 4K-s 12.5 col képátlós megjelenítőjével a Switch 12 S remekül helyt áll, ha szöveg, grafika és egyéb összetettebb felbontást igénylő képvisszaadásról van szó, mindezt 3840×2160 képponttal. A kijelző Zero Air Gap és IPS technológiával is felszerelt, gazdag és éles képpel, csillogásmentesen, széles betekintési szögekkel. Pluszban a Corning Gorilla Glass 4 prémium vizuális élményt ad, amely nem mellesleg ellenállóvá és karcmentessé teszi a megjelenítőt. Az Acer Vision Care által a termék megkapta az Acer BlueLight Shield védelmet is, mely csökkenti a szem fáradását, az Acer Lumiflex pedig a mindekori fényviszonyokhoz állítja a fényerőt és a kontrasztot. Mindazonáltal a precíz és jól kialakított billentyűzetre sem lehet panasz, ugyanis a gombok háttérvilágítást is kaptak, így sötétebb, fényszegényebb helyeken is kiválóan használható.

A Switch 12 S egy kiváló kommunikációs eszköz. Három mikrofonnal, illetve az Acer Purified Voice technológiájával tiszta, karakteres hangfelvételt és streamet kapunk, így a Skyoe alapú és egyéb konferenciabeszélgetések is zökkenémentesen bonyolíthatóak le. Az előlapi Acer TrueHarmony hangszórók masszív, torzításmentes hangzást generálnak. Mellé az előlapi HD felbontású kamera 1280×720 képpontos felbontással rögzít, ez szintén optimális, ha videotelefonálunk.

A Switch 12 S ideális olyan munkához, amely utazással jár, de tökély tanuláshoz, játékhoz is. Mindennapos használatra lett tervezve, hiszen maga a kialakítás, a csatlakozók elhelyezése is a felhasználói igényeket vette figyelembe. A tablet mindössze 7.85 mm vékony, de ha a dokkoló billentyűzetet is hozzá csatlakoztatjuk, 17.3 mm vastagságot kapunk. Az eszköz 800 gramm, tabletként, dokkolóval 1400 gramm.

A Switch 12 S Thunderbolt 3 porttal is rendelkezik (USB 3.1 Type-C), mellé kapunk még két USB 3.0 portot, micro HDMI-t, micro SD kártyaolvasót is. A modellek 4-8GB RAM-mal, illetve 128-256GB SSD-vel érhetők el.