TechAddikt Notebook Acer CES 2017: oktatási intézményeknek jelenthet tökéletes megoldást az Acer Chromebook 11 N7...

CES 2017: oktatási intézményeknek jelenthet tökéletes megoldást az Acer Chromebook 11 N7 (C731)

Legújabb Chromebook-ját is bejelentette az Acer a CES 2017-en belül, alapvetően oktatási felhasználásra. Az Acer Chromebook 11 N7 (C731) ellenáll a fokozott igénybevételnek.

Az eszköz mindezek mellett hosszú akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, ventilátormentes kialakítással lett ellátva. Ezekből adódóan kivételes választási lehetőséget jelent iskoláknak, oktatási intézményeknek, mindazoknak, akik megbízható, csendes eszközt keresnek a tanulók oktatásához.

“A Chromebookok elengedhetetlen kellékei az oktatási sztenderdnek, egyre több országban” – vélekedett John Miedema, az Acer EMEA termékmenedzsere. “Az új Acer Chromebook 11 N7 (C731) még magasabbra helyezi a lécet az igények terén, azon igények terén, amelyeknek meg kell felelni az oktatásban: ellenálló, robosztus dizájn, csendes ventilátormentes működés, hordozhatósági faktor, akár kültéren, akár beltéren.”

A Gartner adatai szerint egyébként az Acer Group a világ vezető Chromebook márkája, 33 százalékos piaci részesedéssel.

Az ellenálló kialakítás és a dizájn részletei, valamint a kiterjesztett rendelkezésre állási idő mind kiemelkedővé teszik a Chromebook 11 N7 (C731) modellt. A készülék szigorú teszteken ment keresztül, megfelel az amerikai MIL-STD 810G katonai normának. Ez a katonai specifikációkkal megspékelt tesztelés biztosítja a tényleges strapabíró kidolgozást, ellenállóságot, valamint a kitűnő minőséget a Chromebook 11 N7 (C731) esetében. Így tehát a diákok a legkülönfélébb környezetben tudják optimálisan használni az eszközt.
Az Acer Chromebook 11 N7 (C731) akár 60 kilogramm erőhatásnak is ellenáll fedőlapon, míg a zsanérok illesztései is rendkívül stressztűrők. A tanulók nyugodtan hordhatják az eszközt a hátizsákjaikban, nem lesz belőle probléma. Egyébként a termék sarkai gumi bumpereket kaptak, így az egész Chromebook védve van az esetleges leejtésekből adódó sérülések ellen. Mindezt tesztek bizonyítják: akár 122 centiméter magasságból is “túlélheti” a gép a zuhanást komolyabb behatások nélkül. Ezek a tulajdonságok kimondottan jól jöhetnek szállításnál, utazásnál, vagy egyszerűen egy asztalról leesésnél is. A csúszásgátlós mintázat a készülékház alján pedig komoly stabilitást ad, amikor az eszközt a tanulók kezükben tartják.

Az Acer Chromebook 11 N7 (C731) billentyűzete cseppálló, akár 330 milliliternyi vízmennyiségnek is ellenáll. A klaviatúra alá szerkesztett kivételes elvezetőrendszer meggátolja, hogy a nedvesség a belső alkatrészek környékére szivároghasson.
A Chromebook 11 N7 (C731) újdonsága a billentyűzet dizájn. A gombok süllyesztett kialakítást kaptak, így a gépelés sokkal egyszerűbb és biztonságosabb a diákok számára. Mindezek mellett a kialakítás segíti a gyors, könnyed írást, azoknak is, akik még csak tanulják a gépelés fortélyait.

Az Acer Chromebook 11 N7 (C731) ventilátormentes kialakítása hűvös és csendes működést eredményez, tehát az osztályteremben ideális a használata.
Hosszú akkumulátor üzemidő, akár 12 órán keresztül kitűnő teljesítménnyel
A tanároknak sem kell aggódni amiatt, hogy az Acer Chromebook 11 N7 (C731) modellt minden este tölteniük kell. Ugyanis akár 12 órás folyamatos rendelkezésre állás is elérhető, ami elegendő néhány tanítási nap erejéig. A tanulók pedig egy egész napos iskolai használat után gond nélkül készíthetik el otthon az eszköz segítségével a házi feladatokat, de még ki is kapcsolódhatnak utána. Az Acer Chromebook 11 N7 (C731) Intel Celeron kétmagos processzorral lett felvértezve a mindennapos, optimális teljesítmény érdekében.

Az oktatási szférában dolgozók is megtalálják a Chromebook 11 N7 (C731)-ben rejlő potenciált minden téren. Az Acer C731T 11.6 col képátlós IPS alapú érintőpanellel rendelkezik, míg a C731 hagyományos kijelzővel. Az érintős modellek garantálják a diákoknak a kompromisszummentes munkavégzést, minden applikáció, vagy weboldal megnyitása akár gesztúrákkal is irányítható. A kijelző 1366×768 felbontást tud, mellyel éles videólejátszás érhető el, az appok és a szövegek is mind jól értelmezhetők, csakúgy, mint a fotók megjelenítése. Mindazonáltal az Acer Chromebook 11 N7 (C731) kijelzője 180 fokban mozgatható, így még sokoldalúbb lehet a felhasználás lehetősége.
A vékony és hordozható factor teszi az Acer Chromebook 11 N7 (C731)-et ideális társsá mindehol – otthon, az iskolában, munkában, vagy épp menet közben. A vékonyság mindössze 22 milliméter, a súly pedig 1.35 kilogramm.

A Chromebook 11 N7 (C731) sokoldalúságát segíti az Android applikációk támogatása, melyek a Google Play Store-ból érhetők majd el az elkövetkezendő hónapokban.

A kapcsolattartásért egy gyors, dupla sávos 2×2 MIMO 802.11ac Wi-Fi felel. Az eszköz egyszerűen csatlakozik külső perifériákhoz Bluetooth 4.0-án keresztül, de a két USB 3.0 port és a HDMI aljzat is rendelkezésre áll. A fejhallgatókat 3.5 milliméteres kombinált audiobemeneten keresztül lehet csatlakoztatni. A fájlok mozgatását pedig beépített SD kártyaolvasó segíti.

Az Acer Chromebook 11 N7 (C731) több user accountját is tudja kezelni, úgy, hogy a tanulók adatai biztonságban maradnak. Egyedi accountokon keresztül léphetnek be, a Gmail levelezés és egyéb információk is biztonságban tudhatók, akkor is, ha esetleg elveszne a notebook. A Google Drive megfelelő felhő alapú háttértárat biztosít, védi a fájlokat, dokumentumokat, fotókat.