TechAddikt Hardver Acer CES 2020: Acer Predator gaming monitorok a perfekt vizualitás jegyében

CES 2020: Acer Predator gaming monitorok a perfekt vizualitás jegyében

Az Acer a gamereknek ajánlja legújabb, szám szerint három új Predator monitor újdonságát, melyek nagy kijelzőkkel és masszív kiegészítőkkel lettek felvértezve.

Az 55 col képátlós Predator CG552K, a 37.5 colos Predator X38, valamint a 32 col átlós Predator X34 személyében érkeztek az újdonságok, és kerültek bemutatásra a 2020-as CES-en.

„Az Acer nagyot alkotott legújabb prémium Predator gaming monitorjaival, kibővítve a betekintési szögeket, csúcstechnológiák alkalmazásával, amelyek révén még élethűbb tálalást kap a legtöbb játék” – mondta Victor Chien, az Acer digitális kijelző-üzkletágának elnöke. Hozzátette: „Folyamatosan azon vagyunk, hogy támogassuk a gamerek elképzeléseit, kezdőktől a profikig, a legjobb gaming hardveres háttérrel a piacon.”

Predator CG552K gaming monitor: masszív 55 colos UHD élmény

A Predator CG552K óriási, 55 col képátlós 4K 3840×2160 OLED kijelzőpanellel lett szerelve, a milliónyi képpont pedig lenyűgöző minőséget nyújt magasabb kontraszttal. A VESA-szabványnak megfelelő DisplayHDR 400 panel akár 400 nit fényerővel bírhat, mely révén a képmegjelenítés remek lesz, míg a Delta E <1 színhűség és a 98.5 százalékos DCI-P3 színlefedettség életszerű tónusokat ígér. Ez a monitor tökéletes választás lehet a konzoltulajdonosoknak, hiszen váltakozó képfrissítést képes támogatni a kijelző, így HDMI-n keresztül a lehető legtöbb külső eszköz csatlakoztatható könnyedén. A Predator CG552K mindemellett Adaptive Sync-kompatibilis, biztosítva ezzel a gamereknek a színtiszta, sima játékélményt. A válaszidő pedig 0.5 ms (GTG), mindezt 120 Hz képfrissítéssel.

Fényérzékelő szenzor is található a monitoron, mely automatikusan állítja a fényerőt, optimalizálva a vizuális kényelmet. Beépített mozgásérzékelő szenzora pedig képes arra, hogy a Predator CG552K érzékelje, ha valaki az eszköz előtt ül, ha pedig elhagyja a felhasználó az érzékelt területet, azonnal energiatakrékos módba kapcsol. Kiváló konnektivitással is fel lett ruházva a monitor, különböző rendszerek, konzolok, perifériák csatlakoztathatók egyszerűen: három HDMI 2.0 aljzat, két Display Port v1.4, USB Type C port, valamint kettő USB 2.0 és USB 3.0 portok is megtalálhatók. Az opitmális hangélményhez pedig két, egyenként 10W teljesítményű hangszóró került beépítésre.

Predator X38: ívelt tökéletesség

Ez a 37.5 col képátlós UWQHD 3840×1600 kijelző meggyőző képvisszaadást nyújt 2300R ívelt panelének köszönhetően. A kijelző NVIDIA G-SYNC támogatást kapott, ezáltal lenyűgözően tiszta játékfolyamatot kapunk. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítványnak köszönhetően kitűnő fényerőt, kontrasztot és színmegjelenítést kapunk, lehetővé téve a gamerek számára, hogy az AAA címekkel játszhassanak kompromisszumok nélkül. Köszönhetően a Delta E<1 színhűségnek és a 98%-os DCI P3 színskála-lefedettségnek a Predator X38 hihetetlenül élethű képvisszaadást produkál. Akár 175 Hz overclockolt képfrissítés is elérhető, mellé 1 ms GTG válaszidő is választható: a Predator X38 tökéletesen alkalmas például akciójátékokhoz. Mindent átfogó vizuális komfort, ergonomikus állvány járul hozzá ahhoz, hogy a gamerek a lehető legtöbbet ki tudják hozni a monitorból annak elhelyezésénél – 5-25 fokban dönthető a kijelző, 30 fokban forgatható mindkét irányba, valamint a magasság is tetszés szerint állítható. HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2, valamint négy USB 3.0 port áll rendelkezésre a csatlakoztatáshoz, széles körben alkalmazhatunk külső eszközöket, rendszereket, perifériákat. A monitort kettő, egyenként 7W-os hangszóróval látták el a tökéletes hangzás érdekében.

Predator X32: briliáns vizualitás NVIDA G-SYNC Ultimate-tel

A 32 colos Predator X32 NVIDIA G-SYNC Ultimate-et kapott a lehető legkifinomultabb játékélmény érdekében. A kijelző egy olyan 1152 zónás mini LED panel, mely révén a gamerek az akciócentrikus játékok során minden apró részletet jól láthatnak és értelmezhetnek. A kijelző VESA tanúsítvánnyal rendelkezik (DisplayHDR 400), a fényerő akár 720 nit is lehet: a Predator X32 kimagaslóan élethű megjelenítést garantál. 10-bites színmélysége mellett Delta E<1 színhűséggel is rendelkezik, az Adobe RGB paletta 99 százaléka, valamint Rec2020 színpaletta 89.5 százaléka lefedett. Mindez azoknak a gamereknek kedvez, akik saját videókat is készítenek. A monitor 144 Hz képfrissítéssel rendelkezik, így a gyorsan mozgó objektumok a képernyőn elmosódás-mentesen követhetők. A kijelző IPS panelt kapott, 178 fokos betekintési szögekkel, ezáltal a gamerek hathatósan mérhetik be az ellenségeket az adott játékban. Az ergonomikus állvány révén elforgatásra, döntésre, valamint magasságállításra is nyílik lehetőség. Három HDMI 2.1 port, valamint egy DisplayPort 1.4 is megtalálható a monitoron, mely által más-más PC-k is csatlakoztathatók egyidőben, egymástól függetlenül. Négy darab USB 3.0 port is rendelkezésre áll, így a monitor alkalmas hubként való használatra is: játékvezérlők, egerek gond nélkül csatlakoztathatók egyidőben. Mindezeken felül a Predator X32 kettő, egyenként 4W teljesítményű sztereó hangszórót is kapott.