TechAddikt Notebook Acer CES 2020: új, vékonyabb dizájnnal felruházott Acer Spin 5 és Acer Spin...

CES 2020: új, vékonyabb dizájnnal felruházott Acer Spin 5 és Acer Spin 3 notebookok

Az Acer standján még tegnap debütált az új Spin 5 és Spin 3: mindkettő modell update, azaz a korábbi nagy sikerű termékek újragondolt verziói.

Ezek a népszerű, alakítható notebook PC vonalat képviselik, vékony dizájnnal, a legújabb 10. generációs Intel processzorokkal és Windows 10 Home-mal. Professzionális felhasználók és diákok is egyaránt kedvelni fogják ezeket a notebookokat rugalmasságukért, valamint olyan tulajdonságaikért, mint a pillanatok alatt elkészíthető szkeccsek, jegyzetek, tartalomgyártás, vagy akár prezentációk levezénylése – mindezt a legegyszerűbb módon.

Az új Acer Spin modellek mind tartalmazzák a gyorstöltés funkciót, az Acer Active Stylus-t, mely a Wacom AES 1.0 technológiát hordozza, valamint sokoldalú, s gyors Wi-Fi 6 rendszerrel vannak ellátva; mindemellett gyors portokkal, mint az USB Type-C, Thunderbolt támogatással is el vannak látva. A speciális zsanér-kialakítás lehetővé teszi például azt, hogy laptop módban a billentyűzetet megemeljük, így még kényelmesebb gépelés érhető el.

„Az új Acer Spin 5 és Spin 3 modellek kitűnő választást jelentenek mindazoknak, akik egy olyan eszközt keresnek, amely jól alkalmazható munkához, oktatási feladatokhoz, szórakoztatáshoz, valamint hobbikhoz is kitűnő” – fogalmazott James Lin, az Acer notebook üzletágának egyik első embere. Hozzátette: „A vékony dizájn, valamint a pehelykönnyű súly, illetve az érintésérzékeny kijelző a legújabb Active Stylus technológiával mind ideális választássá teszik az új Spin 5 és Spin 3 modelleket mindenki számára, akik különböző módokon szeretnék eszközüket használni.”

Vékony alumínium dizájnok, rugalmas mindennapi használat

Az új Spin 5 és Spin 3 vékony dizájnt kapott, mely az alakíthatósággal még élvezhetőbb felhasználást jelentenek 4 módban: tablet, notebook, kijelző, sátor. Strapabíró 360 fokban kihajtható zsanérokat kaptak az eszközök, ezek által finom mód állításokat kapunk, így a professzionális felhasználók, valamint a diákok kompromisszumoktól mentesen végezhetik feladataikat. Opcionálisan elérhető a háttérvilágítással felszerelt billentyűzet is, amellyel kibővíthető a produktivitás mostoha fényviszonyú környezetben is.

A vékonyság mindössze 14.9 mm: a Spin 5 (SPS13-54N) szemgyönyörködtető 13.5 colos 2256×1504 érintőkijelzője keskeny kávát kapott, 7.8 mm szélességgel. Így a képernyő-burkolat arány 80 százalék. A kijelző 3:2 képarányú, így 18 százalékkal több függőleges képfelületet kapunk a 16:9-hez képest, így a felhasználók kevesebb görgetéssel böngészhetik a weboldalakat, dokumentumokat, spreadsheeteket. Továbbá a Spin 5 magnézium-alumínium borítása egyszerre strapabíró és pehelysúlyú – csak 1.2 kilogramm. Az új Spin 5 mindemellett beépített ujjlenyomat-olvasóval is el lett látva a gyors és biztonságos belogolás érdekében a Windows Hello-n keresztül.

Az új Spin 3 14 colos full HD kijelzőjével hagyományosan 16:9 képarányban nyújt képmegjelenítést. A keskeny, 7.82 milliméteres káva pedig 78% kijelző-burkolat arányt jelent. A nagy érintőképernyőnek köszönhetően bőségesen akad elegendő hely ahhoz, hogy nagyobb projekteken dolgozzanak a felhasználók, de egy masszív videófolyam megtekintése sem fog gondot okozni. A súly mindössze 1.5 kg, ehhez 16.9 mm vékonyság társul, kecses és stílusos alumínium burkolatban– így könnyedén hordozható az eszköz akár egy aktatáskában, vagy hátizsákban is.

Gyorstöltés dokkolható Acer Active Stylus-szal, hosszú akkumulátor-üzemidővel

Mindkét eszköz, tehát a Spin 5 és a Spin 3 is sztenderd opcióként tartalmazza a gyorstöltéssel felruházott Acer Active Stylus-t, mely a Wacom AES 1.0 technológiáját használja. Ezáltal a felhasználók gyors és hatékony írási élményt kapnak. Az AES technológia remekül lemodellezi a tinta és a papír kapcsolatát, 4096 elkülöníthető tollvég-lenyomás fokozattal, így az írás, a rajzolás, illetve minden ceruza-interakció precíz és realisztikus.

A ceruza egyébként fogásra és érzetre ugyanolyan, mint bármely golyóstoll. 12.53 cm hosszú, így kényelmes a fogása és a tartása is. Ha épp nincs használatban, a ceruza dokkolóba helyezhető, ahol amellett, hogy biztonságban tárolhatjuk, még gyorstöltést is kap. 90 perc aktív használat (írás) után elegendő 15 perc töltés számára.

Egész napos teljesítmény, konnektivitás és szórakoztatás

10. generációs Intel Core i7 processzorokkal lettek szerelve az Acer Spin 5 és Spin 3 modellek. Így rugalmas teljesítményt kapunk, valamint az Iris Plus integrált grafika remekül kiszolgálja az igényeket szórakoztatás, videóvágás és casual jellegű játék terén. Mindemellett professzionális és tanintézményi felhasználásra is kimondottan alkalmas, hiszen akár menet közben is bevethetők ezek az eszközök körszönhetően az akár 14 órás (Spin 5), illetve 12 órás (Spin 3) üzemidőnek. Mindkettő új Spin modell támogatja a gyorstöltést, ami gyakorlatban 4 óra használat-30 perc töltést jelent.

A perifériák csatlakoztatása, valamint a kijelzők használata gyors és egyszerű a Spin notebookok esetében. A Spin 5 két USB Type-C portot hordoz Thunderbolt 3 támogatással, lehetővé téve az akár 4K videótartalmak külső kijelzőkre történő megosztását (mellette gyors adatátvitelt is biztosít). A Spin 5 két USB 3.1 Gen 1 aljzatot is kapott (egyik ezek közül offline töltéssel), valamint HDMI és MicroSD kártyaolvasó is rendelkezésre áll. A Spin 3 egy USB Gen 1 Type-C portot kapott Thunderbolt támogatással, két USB 3.1 Gen 1 portot (az egyik offline töltés), de találunk HDMI-t, valamint MicroSD kártyaolvasót is.

Szupergyors duplasávos Intel vezetéknélküli Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) is beépítésre került az újdonságokba. A sebesség ezáltal akár háromszor gyorsabb lehet, mint a hagyományos 802.11ac esetében, és fejlett, stabil konnektivitást eredményez akár otthon, akár munkakörnyezetben használjuk a Spin 3 és Spin 5 modelleket.

A szórakoztatás élménye mindkét új Spin modellnél tovább lett fejlesztve. Dupla hangszórók Acer True Harmony rendszerrel – így garantált a vaskos, masszív és élethű hangzás. Dupla mikrofonok a tiszta, stabil beviteli hangzásért – a HD webkamera használatával remek online chatpartikat tudnak kivitelezni a felhasználók. Mindezek mellett a felhasználók használhatják a hangalapú Cortana-t, így a még egyszerűbb a PC-hez történő hozzáférés.

A Spin 5 akár 512 GB SSD-vel érhető el, míg a Spin 3 opcionálisan dupla SSD-kialakítással vásárolható meg. Mindkét termék akár 16 GB RAM-ot kaphat.